Viime aikojen tokotreenit ovat koetelleet hermoja. Ollaan edistytty tärkeissä asioissa, mutta toisaalta taas takuttu yksinkertaisten juttujen kanssa turhautumiseen asti. Semmoista se kai on, kun joutuu palaamaan perusasioiden äärelle. On vaikea nähdä metsää puilta ja huomata edistymistä. Tänään valkkutokoissa oli pitkästä aikaa oikein huippufiiliksen treenit! Virheitä tuli, asenteessakin, mutta ne korjattiin ja kokonaisuus pysyi hyvänä :)

Aloitettiin seuraamisella. Palkkasin namilla taas perusasentoja. Pää eli välillä, mutta ihan kivalta tuntui. Juoksussa reagoi tosi hyvin pieneen tömistelyyn ja korjasi paikan taaemmas.

Tunnari, ylimatka, kapulat sikinsokin. Vähän levoton etsintä, melkein nappasi väärän suuhun. Oma oli ainoana matossa olevan valkoisen viivan päällä, eikä meinannut hoksata sitä. Palautti laukalla, vähän hitaasti, mutta suoraan.

Idari. Ensin pelkkää seuruuta hämykäskyillä. Minna huusi käskyjä ja Kati käskysanoja. Jälkimmäisiin reagoi, topista pysähtyikin pari kertaa. Yritti kyllä kovasti olla kuulolla. Vikassa setissä kahteen ekaan väliin hämyt ja vikassa käskytin istumaan. Hyvin!

Luoksetulo. Tässä ei alussa ottanut ekalla kertaa katsekontaktia, huomatuksen jälkeen uudella yrityksellä sitten heti. Stoppi tosi huono, en hyväksynyt ja marmatinkin ihan huolella. Uusinnalla (tuplakäskyllä) vähän parempi, mutta huono edelleen. Kolmannella teki sitten jo paremmalla tekniikallakin ja sai kehut ja namit. Kerran vielä alusta koko setti sivulle asti.

Ruudun merkkiä ehdittiin tehdä vielä pari kertaa. Tässäkin alussa yksi unohtunut katsekontakti, sen jälkeen ok. Merkille peräänjuoksua, meni lujaa.

Sitten lelulle, joka oli odottanut kiltisti kehän ulkopuolella.

Myöhemmin tehtiin kaikki yhtäaikaa.

Sivulletuloja ilman kapulaa ja metallin kanssa. Tein seinän vieressä. Tuli kauempaakin jopa suht kivasti, ihan kuin edellisestä treenistä olisi ollut jotain hyötyä :) Hirmuisesti vaatii toki vielä muistuttelua läheltä, eikä se ihan yhtä hyvänä siirry vauhtiversioon. Ja pitää olla tarkkana, ettei ala kääntyä liian aikaisin! Metallia tehtiin myös hypyn yli. Tässä tuli huonommin.

Vähän kaukoja. Alussa jumitti kerran seiso-istu-vaihtoa (oisko ollut Into-häiriöstä...?), sen jälkeen teki kaikki ihan hyvin.

Ruudun merkkiä lisää ja lopulta kerran ruutuunkin. Merkillä jäi vinoon, joten sitä hinkutettiin molempiin suuntiin. Muuten en ole tällä hetkellä niin millintarkka merkin paikasta, mutta jos/kun vinous johtuu ruudun ajattelusta, niin sitä ei pitäisi sallia... Jos fokus on oikeassa tehtävässä, osaa kyllä mennä tarpeeksi lähelle ja tarpeeksi suoraan.

Ruutuun mentiin oikealle, joten kaarsi taas vasemman kautta. Pysähtyi kuitenkin ruutuun. Vähän steppasi top-käskynkin jälkeen takajaloilla, tsot tsot. Pitänee muistutella näitäkin. Tehtiin erikseen ruudun loppu. Nätisti sivulle ja seurasi tarkkaavaisena, hyvä Luu. Siitä lelupalkalle.

Vielä paikallaolot. Kehäänmeno piti uusia, kun ei tullut korjauksellakaan kunnolla sivulle. Sitten ok. Annettiin Miinulle vapaahkot kädet helpohkoihin häiriöihin. Istumisessa lenteli leluja ja Miinu yritti myös vapauttaa koiria juoksemalla ja huutamalla jessiä. Luu väisti ekoja leluhäiröitä kääntämällä päätä pois ja pistämällä korvat luimuun, mutta lopuksi oli jo rennomman näköinen :)

Makuussa meni hyvin alas, laittoi kuononkin kerrasta kunnolla. Miinu yritti saada Luun mm. tekemään hyppynoutoa (kantoi hypynkin Luun eteen) ja lähtemään sivulta seuraamaan. Luulla pysyi tietty leuka tiiviisti lattiassa :)