Johan tässä tuli lomailtua, joten tänään lähdettiin treenaamaan. Ei kyllä viksuin mahdollinen idea, kun eilisen kaatumiseni jäljiltä reiteni on niin kipeä, että käveleminenkään ei tahdo sujua. (Nyt vielä huonommin.) Mutta ainahan sitä voi ottaa vähän keppejä ja kontakteja ja leikittää pentua ;) Lealla oli Inka ja Kina mukana, ja kaksituntinen vuoro riitti mukavasti siihen, että ehdittiin treenailla vuorotellen ja avustaa toisiamme. Tuittu ei tosin saanut tehdä mitään, kun oli niin kylmä. Onneksi navetalla on lämmitetty koppi, jossa pentujen ja vanhusten sopi odotella :)

Luu sai alkuun leikkiä ja tehdä pari luoksetuloa Lean pitelemänä. Se oli oikein reipas pieni koira ja malttoi leikkiä aika hyvin. Pienet murinatkin saatiin kuulla. Mulla oli nyt kaksi lelua ja niillä leikkiminen sujui ihan kivasti.

Lean suunnitellessa rataa Inkalle tehtiin Nipsun kanssa aata. Kaksi kertaa löysässä hihnassa ja kerran vapaana. Ihan jees vauhti ja hyvät stopit. Aa on selvästi helpompi juttu kuin puomi. Inkan treenattua oma osuutensa Nipsu pääsi uudestaan hommiin. Ensin tehtiin keppejä Lean vahtiessa palkkaa. Ekalla kertaa Nipsu oikaisi lopun. Seuraavat toistot kokeilin niin, etten puhunut (kepkep-rytmityksen sijasta) mitään. Hienosti loppuun asti joka kerta! Vauhti vähän hidastui ja Nipsu jopa keskittyi tekemiseensä, eikä haukkunut ollenkaan. Vauhdinpuutteesta en ole ollenkaan huolissani, joten hyvä hyvä. Sitten puomia pari kertaa vapaana. Raivoa saisi olla enemmän ja takajalat menivät vähän pitkäksi, mutta ihan ok nämäkin.

Viimeisellä kierroksella vielä keinua, irtoamista, poispäinkäännöstä ja rengasta. Keinua ensin kolme toistoa niin, että Lea piti keinua ja laski hallitusti alas. Viimeisellä kerralla Lea päästi keinun putoamaan ihan omalla (ja Nipsun) painollaan. Keinu kimposi aika voimakkaasti takaisin, mutta Nipsun takajalat pysyivät silti kontaktilla :) Sitten tehtiin parit irtoamispätkät kolmen hypyn suoralla ja putkella. Näissä ei yllättäen mitään ongelmaa, kun palkka oli odottamassa. Poispäinkäännöstä yritettiin putkella ja yhdellä hypyllä. Vähän siinä oli säätöä, kun oma liikkumiseni oli niin kömpelöä, mutta saatiin jokunen tehtyä. Pari ekaa yritystä Nipsu kyllä veti putkesta suoraan hypylle mun olemassaolosta välittämättä... Lopuksi muutama rengas lähettäen ja kutsuen. Yhdellä vinolla kutsulla Nipsulla tuli huti, mutta muuten hyvin.

Luukin pääsi vielä uusinnalle. Tehtiin ihan lyhyesti namiseuraamista, sivulla istumista, askeleen seuraamista ja eteentuloja. Pieni oli aika pätevä, vaikka jutut olivatkin selvästi vähän vaikeampia kuin kotona. Pari kertaa se syöksyi yhtäkkiä Lean luokse kesken kaiken, joten ihan huippuunsa viritetty sen keskittyminen ei ollut. Mutta jos kaveri on 10 viikkoa, ehkä ei vielä tarvikaan...? Leakin touhuili Kinan kanssa ja mä leikitin vielä Luuta. Kinan namihommat kiinnostivat kovasti, mutta sain Luuta vielä ihan hyvin leikkimäänkin. On se aika sulkku.

Lopuksi päästettiin "pennut" (Luu ja Kina 1v 8kk) vielä painimaan. Kivaa oli!