Keskiviikkoiltana korkattiin valmennusryhmän kesäkausi Niihamassa. Porukka oli erinäisistä syistä kutistunut neljään, joten treenattiin kaikki Soilen tuomaa rataa. Tehtiin rata ensin kahdessa pätkässä. Syy oli niinkin arkinen kuin että meillä ei ollut kuin yksi putki ;) Korvattiin toinen keinulla, ja sitä on vähän hankalampi mennä kahteen suuntaan.

Tuittu oli aluksi aika hidas ja kaiken lisäksi hyllytettiin heti kolmosella, kun heitin liian huolettomasti puomin alla olevaan putkeen. Vähän tarkemmalla viennillä alkoi sujua. Putkelta mentiin suoraan avokulmaan kepeille niin, että ohjaaja juoksi ulkoreittiä. Tuittu haki aloituksen ihan superisti joka kerta, vaikka jopa vähän provosoin omalla liikkeellä. Ei tarvinnut kyllä vekata tai varmistella yhtään. Kepit olivat pätkässä vielä toiseenkin kertaan, taas avokulmasta, mutta paljon jyrkemmin. Siinäkin jäin ulkopuolelle ja jouduin vähän vetämään, ettei Tuittu mennyt väärin. Kerran vedin kyllä liikaakin ja Tuittu otti ylimääräisen hypyn, mutta säätämällä tämäkin saatiin ihan hyväksi. Otin lopulta koko pätkän vielä uudestaan ja sain kuin sainkin Tuitun liikkumaan paremmalla draivilla. Alkukankeutta taas.

Toisella pätkällä ei ollut juuri muuta ihmeellistä, kuin puomilta kääntyminen alla olevaan putkeen. Tein sen ensin pyörittämällä, mikä oli aika hidas. Koira teki väkisin ylimääräistä lenkkiä, eikä itse pystynyt liikkumaan. Valssilla meni paljon paremmin, vaikka pelkäsin vähän, että kääntyy takaisin puomille. Tässä Tuittu kääntyi kerran putkesta takaisin, kun lähdin jo odottamaan sitä toisesta päästä ulos. Ei siis lopeteta ohjaamista...

Koska aikaa oli, päädyttiin vielä tekemään koko homma putkeen. Se keinu? Hätä keinot keksii. Kaksi tyyppiä siis keinulle kytikseen ja keinu nopsaan ympäri, kun koira oli mennyt ensimmäisen kierroksen :D Aika ammattimaista touhua, mutta ihan hyvin toimi.

Esteitä ei ollut kaikkiaan kuin reilu parikymmentä, mutta oli vaan aika raskasta juosta. Jalkojen jo painaessa sorruin yhteen huolimattomuusvirheeseen ja sain Tuitun takaakierrossa kiertämään koko esteen. Harvoin se tuommoista tekee, mutta kai mä sitten aina jonkun pienen vinkin annan. Pelkkä eteenpäin juoksu ei ainakaan toiminut ;)