Tiistaina SDP, keskiviikkona SDP, torstaina SDP. Välillä vielä omatoimitreenit jonain viikonpäivänä, SDP. Ja muutamat kisat, SDP. Miksi musta tuntuu, että talvikaudella tulee usein ajeltua tuonne Lempäälän suuntaan?

Tänään oli Luun omat agilitytreenit. Olin itse huono ja syyllistyin moniin juttuihin, joihin ei saisi syyllistyä. En pätkinyt rataa tarpeeksi, en suunnitellut palkkauskohtia kunnolla, ohjasin huonosti, en pitänyt katsetta koirassa ja hermostuin rimoista. Nämä riittävät siihen, että Luun kanssa treenatessa onnistumisen tunne ei jää päällimäiseksi. En osannut asettaa treenin rimaa tarpeeksi alas. Luu ryysi muutaman riman rumasti, muuten sähläys menikin huonon ohjaamisen piikkiin. Paitsi ehkä se yksi putkeen tunkeminen, mutta saatoin ohjata siinäkin vaan huonosti.

Ekalla pätkällä tein kakkoselle niistopersjätön ja kolmoselle vastakäännöksen, josta kepeille. Ekalla niisto oli huono ja vastakäännöksessä tippui rima, mutta sitten molemmat sujuivat. Keppien jälkeen hyppy ja takaakierto niistolla, jossa Luu meni monta kertaa siivekkeen vieressä olevaan putkeen. Tää oli se kohta, jossa ehkä vaan ohjasin huonosti, mutta kävi mielessä, että menikö se kuitenkin sinne putkeen aika helposti. Oli miten oli, saatiin me sekin sujumaan. Kerran tais tippui rima siinä niistossa.

Sitten tuli kuvio, jota hinkutettiin melkein koko treeni. Se oli mulle vaikea, mutta ahtaan hyppyvälin takia Luullekin. Koira tuli putkesta lujaa ja pitkän välin hypylle, josta piti kääntyä vähän sivuun seuraavalle hypylle, johon esteväli oli alle 5 m. Sitten oli taas vähän sivuun linjasta kolmas hyppy pystyssä, josta piti kääntyä 180 astetta, neloshyppy suoraan ja vitonen takaa. Muut menivät kuvion sisäpuolta, mutta en uskaltanut edes yrittää. Suunnitelmana oli vastaanottava valssi ekalle hypylle (/vähän ihmisnuolen tynkää) ja poispäinkäännös sille pystyhypylle. Samoin poispäinkäännös vitoselle. Kahdella ekalla tippuili rimoja ja itse en vaan osannut ohjata sitä ekaa poispäinkäännöstä. Sain Luun kieltämään, hyppäämään ihan vääriin suuntiin ja kaarrottamaan niin, että se tuli seuraavasta ohi. Lopulta saatiin se kerran menemään edes oikeiden esteiden kautta... Mutta olipa aika turhauttavaa. Tajusin joka kerta kääntyväni ihan väärään suuntaan ja vaikka mitä, mutta en vaan osannut korjata ohjaustani. Täytyy tehdä sitä joskus ajatuksen kanssa, ilman niitä vaikeita hyppyjä siihen alle.

Toisella kierroksella oli vaan pari minuuttia aikaa. Otettiin radan lopun reilun kymmenen esteen pätkää. Tyhmänä kiirehdin itse ja tuli vähän sähläystä. Mieluummin pitäisi mennä sitten vaan vaikka yhtä estettä kunnolla. Kepeillä leijeröin hypyn ja ohjasin sille pakkovalssilla. Tässä sain Luun ekalla kertaa hypyn ohi, merkkaukseen se tuli kyllä hyvin. Sitten onnistui ja päästiin monta estettä (saksalainen, pakkovalssi, loiva twisti) viskileikkaukseen asti, johon Luu valahti edelliseltä esteeltä aina niin jyrkässä kulmassa, että kääntyi siinä väärään suuntaan. Jotenkin sekin sitten onnistui ja päästiin tekemään radan loppuun aa ja puomi. Aallakin lähti hienosti lelun perään ja samalla este hajosi, kun toinen tukipuu romahti alas... Että hienosti sekin!

Mutta aikas hienoa oli se, että SEKÄ lämppä- ETTÄ jäähkälenkki saatiin tehdä ilman YHTÄÄN vesisadetta ja kaiken huippuna LÄHES KUIVALLA tiellä!!!