Eilen illalla oli ihan pakko käydä tekemässä vähän merkkiä ja tunnaria... Hilluttiin ihan vapaamuotoisesti, vahvistin merkin paikkaa ja välillä lähetin kierrosta merkille. Teki hyvin, mutta suoruuden korjailusta turhautui ja alkoi äännellä. Sitä ei sitten ihan kamalasti tehty. Samaan showhun lisättiin vielä tunnari niin, että lähetin esim. merkiltä tai kierrosta kapuloille. Kolme erilaista toistoa, joka kerta rauhoittui haistelemaan ja nosti vain oman. Myös kaukojen tekniikkaa tehtiin lelulla.

Tuittukin teki tunnarin ja jotain muuta pientä. Se on kyllä nykyään tokoa treenatessa niin villi, että ei siitä tekemisestä tule yhtään mitään. Tunnarin palautuksessakin se teki perusasennon n. 1,5 metriä liian aikaisin ja steppaili siitä pakitellen sivulle... Kaukoissa ei ole mitään järkeä, kun se tekee yhdellä käskyllä vähintään kaksi asentoa ja steppaa vaan pirusti. Luoksetulo oli ihan ok. Vähän stopit valuu ja maahanmenostakin taisi kerran nousta ennen käskyä.

Tänään sitten käytiin Luun kanssa kokeilemassa, miten sujuu toinen koe heti seuraavana päivänä. Musta asenne ei ollut ihan niin hyvä kuin eilen, mutta ihan hyvin jaksoi tsempata. Virheet olivat tänään ihan erit kuin eilen.

Tuomarina oli Timo Pussinen. Kiltti setä. Vinoillakin perusasennoilla sai kymppejä, eikä löntystelystä juuri rokotettu. Nämä eivät meitä koskeneet, mutta kiltillä skaalalla kokeen ainoa bortsukin arvosteltiin :) Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa. Tunnari oli ihanasti ekassa setissä ja muut noudot tokassa.

Istuminen 10

Paikkamakuu 10 - Valahti ihme mutkalle, mutta pysyi siinä. Leukakin pysyi maassa loppuun asti. Nousussa toinen tassu jäi vajaaksi.

Seuraaminen 9,5 - Painoi, mutta tällä kertaa ei isoja törmäilyjä tai muita mokia.

Ruutu 8 - Pysähtyi puoliväliin matkalla merkille... Korjasi onneksi toisella käskyllä. Ruutuun meni tosi syvälle. Arvoin stopin jälkeen, että onkohan ulkona, mutta pistin riskillä maahan. Vain häntä oli ulkona, mutta tuomarinkin piti käydä lähempää tarkistamassa. Loppukävely oli vaikeampaan suuntaan, mutta nyt osasi tulla oikein. Paremmin ois voinut jarruttaa.

Tunnari 9,5 - Koitin kovasti kertoa Luulle, että nyt tarvis keskittyä... Ja hyvin keskittyi!

Luoksetulo 9,5 - Oli munkin makuun ihan hyvät stopit. Seisominen ei semmoinen kuin haluan, mutta liirasi jopa vähän. Eteentulo turhan tiivis, törmäsi vähän ja astui tassulla jalan päälle. Puolikas meni varmaan siitä, koska huonommillakin stopeilla sai kympin.

(tauko)

Idari 7 - Aina vaan seiska! Järjestys I-S-M. Istumisessa varmistelin, mutta se ei nyt haitannut. Ei taaskaan mennyt maahan! Voi hemmetin hemmetti.

Ohjattu 9 - Merkille meno jähmeähkö, mutta meni sentään yhdellä käskyllä. Stoppasin varuiksi heti, kun oli siellä päinkään. Oikea puoli. Nouto oikein hyvä, nosti nätisti takaa.

Kaukot 5 - Hyvä ettei Luu valunut hiekan läpi Kiinaan... Ihan löysä makarooni koko koira. Miljoonalla tuplakäskyllä saatiin kaikki vaihdot tehtyä. En nähnyt numeroa ja pelkäsin, että meni nollille. Siinä olisi ollut se 1-tulos.

Hyppynouto 7 - Luu teki taas oikein hyvin, mutta onnistuin sitten itse tiputtamaan kapulan...! Luu jäi eteentulossa vähän kauas. Yritin ottaa kapulaa mahdollisimman pienellä kumarruksella, ettei se näyttäisi liian hankalalta. Voi älyvapaus... En sitten saanut kunnon otetta ja tiputin kapulan jalkoihini. ONNEKSI ei jäänyt ykkönen muutaman pisteen päähän.

Sitten jännitin tuloksia, kun en tosiaan tiennyt sitä kaukojen numeroa. Laskeskelin, että kaukojen vitosella voisi olla saumat ykköseen, mutta varauduin nollaan. Taas seurasi siis iloinen yllätys, kun pisteitä tuli 266! Jo huimat 10 pistettä ekstraa :D Sijoitus oli kolmas. Koe oli sveitsinpaimenkoirien järjestämä ja saatiin palkinnoiksi semmoisia bernille sopivia puruluita. Siinä on pikku-Luulla vähän järsimistä ;)

Seuraava koe on 13.11., joten sitä ennen ehditään onneksi treenata. Kyllä tässä kolmessa kokeessa ehtikin kaikennäköistä korjailtavaa tulla.