Nimittäin 0-radan tekeminen agilitykisoissa. Jos ei joskus harvoin onnistaisi, niin sanoisin jopa, että mahdotonta. Tällä itseluottamuksella SM-kisoihin sitten.

Eilen kisattiin kotikisoissa, jotka järkättiin poikkeuksellisesti Rantaperkiössä. Kiva paikka ja kivat lämppämaastot, paitsi että ihan liikaa muita ulkoilijoita ;) Perinteinen mini-medi-maksi-järkkä ja pitkä, hikinen päivä helteessä. Tuomarina Allan Mattsson, joka viilasi ratoja niin vimpan päälle, että aikataulut paukkui.

Nipsun kanssa ensin. Meinasin kuolla radan jälkeen, piti juosta niin hulluna. Pussin jälkeinen renkaalle lähetys tuotti tällä radalla tosi paljon virheitä. Mullakin tuli sinne kiire, mutta sain viime hetkellä törkättyä. Tästä syystä ajauduin liian lähelle päätyhyppyjä ja taas piti pistää jalkaa toisen eteen... Toinen vaikea paikka oli kepeillemeno kahden putki- ja yhden puomihoukutuksen välissä. En ajatellut tätä niin vaikeaksi, mutta niin vain Nipsukin lähti hakemaan putkea... Viime hetkellä sain sen vaihtamaan suuntaa. Puomilla en osannut päättää, mitä teen jos tulee läpi. Joten käskytin sitten niin, että varmasti pysähtyy :D Pysähtyikin, mutta oli hidas. Pelastelunollalla maaliin ja 2. sijalle. Harvinaista herkkua nääkin viime aikoina.

Nipsu A

Luu raivosi riman alas heti kakkosen päällejuoksussa. Makseille pussi-rengas-suoraa helpotettiin vähän, mutta ei se helpoksi muuttunut. Tämän radan plussa olikin, että ehdin! Lähdin aalta niin hulluna menemään, että sain odotella Luuta renkaalla :D Hyppyä aan jälkeen Luu ei sitten toki malttanut suorittaa ohjaajan keskittyessä juoksemiseen, joten siitä toinen rima. Eikä tainnut olla siivekkeen kaatuminenkaan kaukana. Keinua ennen tein semmoisen kolmentoista askeleen valuvan valssin, ja eihän Luu ihan semmoisilla käänny... Siitä vielä kielto. Keinulta loppuun hyvin, kiva puomin kontakti.

Luu A

Toisella radalla taas alussa hankalampi pyöritys ja loppu vauhdikkaampaa menoa. Kakkoselle tein esimerkillisen "dammauksen", sillä meni tuomarille läpi :D Olisi musta kyllä ollut kiellon ja/tai kosketusvirheen paikka, kun koira juoksi jalkaa päin esteen väärälle puolelle ja kimposi siitä takaakiertoon... Voi Nipe. Muuten sitten oiskin ollut nolla, mutta hyllytin puomilla. Nipsu pysähtyi ensin liian ylös ( :( ), korjasi oikein, mutta lähti liikkeestä. Jäin miettimään, mitä teen ja pysäytin Nipsun maahan. Ois pitänyt ehkä vaan hyödyntää kenraalikisa ja uusia koko puomi, mutta ei aina leikkaa.

Nipsu B

Luun kanssa alku oli taas meidän selviytymisalueen (erittäin kaukana mukavuusalueesta) ulkopuolella. Mulla ei vaan ole keinoja saada sitä kääntymään tuollaisessa kohdassa. Suunnittelin alun niin, että se lentää kakkosen läpi ja joudun ronkkimaan. Silti hukkasin kartan ja eksyin ihan kiinni kolmoseen. Ja olin siinä silloin, kun olisi pitänyt olla jo hyvää vauhtia matkalla neloselle... Jotenkin tästä vaan selvittiin, eikä tuomarikaan hetken harkittuaan antanut kieltoa Luun nopeasta töksähdyksestä nelosella. Sitten sujuikin ihan kivasti, mutta tokihan agilityjumala kosti ja pisti mut taas valuttamaan valssia ja kaarrattamaan koiran yhdestä hypystä ohi... Voi pee. Loppusuoran irtosi ja hyppäsi nätisti :)

Luu B

Ois mulla hienot koirat <3 Joskus vielä kun oppisi ohjaamaan...