Ollaan saatu tosi paljon positiivista palautetta tokonäytöksestä ja tänään valkkutokoissa todettiin Katin kanssa, että koirilla on tainnut nousta menestys vähän hattuun :D Oli kyllä kuritonta porukkaa. Into ja Luu ryntäsivät yhdessä perään, kun Kati kutsui Taitoa luoksetulossa. Treenien lopuksi ei meinattu päästä lähtemään, kun koirat liehuivat koko ajan ympäriinsä, vaikka piti olla siinä ja Luu kävi pöllimässä leluja vuoroin mun ja vuoroin Katin kassista. Into haki ne omin luvin takaisin.

No joo, oikeasti treenissäkin näkyi semmoista asennetta, että kevyt kurinpalautus ja säännöistä muistuttelu tulee tarpeeseen. Ollaan treenattu pari viikkoa tosi vähän ja viikonlopun näytöksissä pääsi väkisinkin ote lipsumaan, kun ei voinut puuttua juttuihin. Palkkaamaan pystyi, mutta muuten näytökset olivat vähän kuin kolme koetta putkeen. Kyllä siinä lähtee kiltimmälläkin bortsulla mopo herkästi keulimaan ;)

Muistuteltiin alkuun kaukojen tekniikkaa takatassuissa roikkumalla. Ihan kivasti, yhdessä seiso-istussa taisi rimpuilla. Seisomasta maahan liukuu kuulemma viitisen senttiä taaksepäin, kun tekee vaihdon niin hätäisesti. Olen antanut tehdä niin, mutta en oikein tiedä... Toi on toisaalta semmoinen, mitä en yksin treenatessa näe, jos välimatkaa on yhtään, joten hankala puuttua.

SItten luoksetulojuttuja. Ensin läpi vauhtipalkkaan, ok. Sitten stoppi, jonka kyllä pompotteli ihan törkeästi!!! Ei siis yrittänyt ollenkaan, tuli melkein läpi. Tästä vähän marmatusta ja sitten yksi stoppi lyhyemmällä matkalla ja vartaloavulla. Sen jälkeen yksi täydestä matkasta. Ei huippu, mutta paljon parempi. Nää vapautin takapalkalle, koska oli ihan suora. Loppuun vielä yksi läpi.

Ohjattua, jossa hinkutettiin alkua ja merkkiä. Kyyläsi ja oli ihan kamala. Kuuntelujutuilla sain sen ihan kivasti parantamaan asennetta. Aluksi kyllä taas syöksyi eteenpäin maa-käskyllä ja yritti keulia seuruussa... Palkkasin merkinkin pari kertaa. Vauhti oli ihan hyvä, se näytöksen jähmeily johtui varmaan vaan tilanteesta ja/tai Intosta. Haettiin oikea. Meinasi mennä keskelle, lähti korjaamaan itse, mutta ehdin juuri pysäyttää. Totteli, ja sai palkaksi noutaa :) Uusinnalla muuten hyvä, mutta sähläsi kapulan noston. Kolmas kerta sitten toden sanoi, joskaan se nosto ei ole nätti. Ehkä otan nämä nyt loppukesän projektiksi. Takaa nostaminen ja kerralla suuhun ottaminen eivät näköjään riitä kriteereiksi... Raivoa pitäisi saada vähän pienemmäksi ;)

Ruutua tehtiin itseksemme ilman liikkurointia. Tässäkin hinkutettiin urakalla alkua, tai lähinnä merkillä pysymistä. Kovasti oli lähtemässä taas ruutuun, mutta kuuntelutreenillä sain kuuntelemaan :) Niin hyvin, että pääsi lopulta ruutuunkin. Ekalla kertaa paikka vähän edessä (just taisi olla hyväksyttävä, aika keskellä siis), tokalla parempi.

Luoksetulon loppuja ihan läheltä ja vähän kauempaa kuin oikea loppuosa. Ihan ok, paitsi tuli banaanilla ja jäi jopa vinoon. Nurtsin reunalla tehden sain tulemaan suorempaa.

Paikallaoloissa tehtiin häiriöitä. Ensin makuu, jossa Piia kutsui Ihkun rivistä pois ja heitteli sen jälkeen Luun ja Inton ympärille leluja ja yritti häiriköidä muutenkin. Ei voi sanoa, etteikö olisi ilmekään värähtänyt, sillä silmät ja korvat liikkuivat ;) Luun kuono pysyi kuitenkin tiukasti paikallaan, vaikka yksi lelu lensi ihan poskeenkin kiinni.

Istumisessa mä vapautin Luun leluun melkein heti. Vein sen sitten takaisin riviin ja Piia heitteli taas leluja. Istumisessa se vähän ahdisti, ryhti madaltui ja yritti väistää leluja katsomalla muualle. Aika hyvin piti kuitenkin katseen eteen (olin näkyvissä) ja pysyi tietty paikallaan. Vapautin vielä lopussa mun luokse leluun.

Muutama ohjatun palautus tehtiin vielä loppuun. Heitellen, ensin apumerkeillä, sitten ilman. Ihan hyvin.

Vähän tässä alkaa treenimotivaatio nostella päätään... ;)