Viime äitienpäivänä tehtiin Katin kanssa kohtuullisen onnistunut kisareissu Jyväskylään. Nipsu nousi kakkosiin, Svante teki tuplanollavoiton ja Tuittukin pari nollaa. Nyt lähdettiin sitten hyvin mielin jatkamaan perinteitä, mutta tehtiin se virhe, että jätettiin konkarit kotiin. Viimeksi vielä suunniteltiin, miten Tuittu ja Svante istuvat kentän laidalla ja katselevat silmiään pyöritellen, kun me yritämme epätoivoisesti kerätä nuorisolle SM-nollia. Luukin jäi pitämään silmätulehduksensa ihan vaan itsellään, joten mukaan pääsivät vain Into ja Nipsu. Ei ollut 0-prosentti ihan entisellään...

Leena Rantamäki-Lahtinen tuomaroi molemmat agilityradat, eikä ratojen vaikeuden piikkiin voinut kyllä hyvällä tahdollakaan pistää yhtään mitään. Varsinkin ensimmäinen rata oli ihan naurettavan helppo. Toisella piti pari kertaa kääntyäkin, mutta haastavuutta oli kompensoitu sillä, että yhdeksän ensimmäistä estettä olivat samat kuin aiemmalla radalla.

Ensimmäisellä radalla Nipsulla tippui rima seiska-esteellä. Kuulin kolahduksen ja vilkaisin vielä hetken päästä tarkistamaan, että näin tosiaan kävi. Treenattiin sitten vähän pysymistä aalla ja puomilla. Loppusuoraa edeltävään putkeen heitin jo aika huolimattomasti, ja otettiin siitä vielä kieltokin.

Toisella radalla annoin Nipsun tulla rimantiputuskohdan vähän isommalla kurvilla. Sen lisäksi jännäsin aalle menoa, johon tein takaaleikkauksen. Linja oli kuitenkin ihan suora, joten oletin saavani Nipsun sinne. Mielestäni ohjasinkin aika huolella, mutta jotenkin Nipsu vaan huiteli koko aasta ohi. Ehkä maailman ärsyttävimpiä virheitä tuommoiset, kun ei vaan voi mennä. Sen jälkeen ei sitten voinut mitenkään mennä aan alla olevaan putkeen... Siitä pari lisäkieltoa ja hyl. Loppurata saatiin sentään mentyä ihan hienosti. Keppien jälkeen olin suunnitellut valssin, mutta päädyin hylly alla ottamaan riskillä reilusti sivuetäisyyttä ja vetämään loppusuoran ulkokaarteen puolelta. Se meni aika makeasti :)

Onneksi Kati ja Into tekivät (lähes) osuutensa perinteiden ylläpidosta. Hieno 0-voitto ekalta radalta ja melkein toinen toiselta! Ehkä Kati ensi kerralla ohjaa sen viimeisenkin esteen kunnolla ;) Nipsun nollattomuudesta huolimatta kiva, perinteinen kisapäivä!