Nipsun kanssa tulee nykyään enää harvoin tilanteita, joissa en vaan ehtisi jonnekin. Eilisissä treeneissä tuli sitten senkin edestä :D Kati veti vauhtitreenit, joissa tehtiin Mouhikselta lainattua rataa. Siinä mentiin keskellä kenttää olevaa suoraa putkea neljä kertaa.

Tehtiin ensin ekaa 15 estettä, sitten 12 ja lopuksi koko rataa. Eka pätkä oli helpompi ja päästiinkin se pienin pelasteluin nollana. Muutettiin kuitenkin pari kohtaa sujuvammiksi. Tässä ehdin suoralla putkella jatkoon molemmin puolin.

Toisella pätkällä oli enemmän vaikeuksia. Ensin takuttiin yhden pystyhypyn kanssa, jossa Nipsu lähti pyörityksellä maata kiertävälle radalle ja irtosi hypylle ja puomille. Kyllähän siinä rintamasuunta kääntyi hetkeksi sinne päin, mutta olisin kuvitellut sen lähtevän mun liikkeen perään... Vaihdoin tähän vastakäännöksen, ja teki silläkin kerran saman tempun. Piti ihan huolella kääntää, että sain sen mukaani. Olisi vain pitänyt päästä nopsasti liikkeelle, koska suoran putken jälkeen oli takaakierto. Saatiin koko kuvio lopulta toimimaan, ja jopa mun saksalainen takaakierrolla alkoi vihdoin toimia! Sain taas juonesta kiinni, että miten mun pitää liikkua, ja miten tärkeää on muistaa pitää se katse. Pikkukoiran kanssa siinä ei ihan hirveästi auta jäädä kuppaamaan ;)

Lopussa oli vaikein kohta. Hypyn takaakierto, suora putki ja hyppyhässäkkä, jossa oli erittäin mielellään ennen koiraa. Ensin räpelsin sen takaaleikkauksella, koska en ikinä uskonut ehtiväni pidemmälle. Takkuisesti saatiin se jopa menemään, muttei ollut kovin nätti. Sitten yritin juosta sinne edelle. Lähetys takaakiertoon, persjättö ja miljoonaa putkelle. Putken lopussa kuulin Nipsun askeleet ihan kohdalla, joten oli pakko luovuttaa... Ajattelin, että ei vaan onnistu, mutta kokeiltiin vielä uudestaan. Nyt lähdin takaakierrosta niin riskillä, ettei ollut mitään käsitystä, mistä koira tulee. Mutta olinpahan putkella niin edellä, että ehdin valssaillakin sinne hyppyhässäkkään :)

Koko rataa mennessä oli sitten paras isku mennyt, eikä jalat enää kulkeneet niillä suorilla putkilla. Saksalaiskohta saatiin vielä onnistumaan, mutta siinä vikassa en vaan saanut itseäni takaakierrosta tarpeeksi vikkelään liikkeelle, vaikka kuinka yritin. Muutenkin sohlattiin joissain kohdissa, joten ei saatu koko rataa enää mentyä. Loppuun tein yhden viskileikkauksen ja sitä palkkailin sitten vielä erikseen, kun se tökki.