Aamulla raahauduin (melkein heti) kahdeksaksi katselemaan pk-sm-tottiksia. Hetki piti aamulla torkuttaa ja miettiä jälleen kerran, että "Onko tässä mitään järkeä?", sillä olin edellispäivänä "pienissä pohjanmaalaisissa" navetan harjakaisissa ja yö jäi säädyttömän lyhyeksi. Mutta Kaupista sitten kuitenkin itseni löysin (kunhan olin yksinkertaisella matkalla ajanut parissa risteyksessä harhaan...).

Koiratkin pääsivät hetkeksi kuuntelemaan paukkuja. Luulle ei ole ammuttu aikoihin ja ekojen laukausten aikana se höristi vähän korvia. Sen jälkeen ne oli niin kuultu eikä se reagoinut mitenkään. Nipsu vähän epäilytti, se kun oli luonnetestissä laukauskokematon ja pelkää esim. ilotulituksia. Laukauksia se ei ole juuri kuullut. Ekoihin se reagoi kuuntelemalla, muutaman laukauksen jälkeen sitten rähinällä. Myöhemmin rähinä loppui, mutta vähän sitä jännäsi. Ei kuitenkaan mennyt missään määrin paniikkiin tai mitään, vaan pysyi ihan tolkuissaan :)

Tuittu sen sijaan oli yllätys, sillä koko elämänsä 100-prosenttisen laukaus- ja äänivarma ollut koira alkoikin reagoida paukkuihin! Paheni vaan, eikä lopulta laukausten aikana edes syönyt. Pian tämän jälkeen lähdettiinkin sitten pois, ettei tarvinnut mummelia suotta kiusata. Jännä juttu kyllä. Tuittua ei ole pentuna edes mitenkään totuteltu laukaksiin, se kuuli ekat paukut varmaan aikoinaan raunioilla. Eikä ole tosiaan koskaan reagoinut mitenkään sen enempää laukauksiin kuin ilotulituksiin tai ukkoseenkaan. (Tai ylipäätään pelännyt yhtään mitään.) Vanhuus ei tosiaankaan tule yksin :(

Nipsu tuli meille jo huomisia kisoja varten, joten illalla käytiin demarilla treenailemassa kontakteja. Ja ei tosiaan juuri muuta tehtykään kuin niitä kontakteja :)

Alkuun Luu teki perussarjaa metallikapulan kanssa. Kokeiltiin erilaisia versioita (sarjan päähän jättö, koko nouto, sivulta lähtö, hetsaus...) ja aina kun joku juttu toimi hyvin, seuraavalla toistolla saattoi taas pitää huonosti tai jotain. Ei siis minkään valtakunnan logiikkaa. Ehkä kerran nosti kapulan heti kunnon otteella (hetsauslähdöllä), mutta sekään ei toistunut. Nosti huonolla otteella ja kalisutti ekan tai kahden ekan hypyn ajan, sitten tiukensi. Ajattelin, että se olisi niin fiksu, että toistojen myötä tajuaisi, että olisi kivempi nostaa heti kunnon otteella, mutta ei.

Sitten kontakteja. Tehtiin puomilla, aalla ja keinulla tsekkaustyyppisesti kontaktit kutsuna, taaksejääntinä, sivuirtoamisella, valssilla, persjätöllä, päällejuoksulla ja takanaleikkauksella. Kaikilla oli etupalkka, halusin kuitenkin onnistumisia. Ihan kivasti meni molemmilla. Nipsun himmailussa en huomannut juuri eroja eri ohjauksilla. Valssit aiheutti molemmilla jotain vinotusta.

Lopuksi Nipsun kanssa vielä ihmisnuolta ja ennakoivia valsseja. Se tulee kyllä ihan läpi :D Ihmisnuolen palkkasin pari kertaa, semmoisella yliohjauksella teki kyllä jotenkuten. Tuli vaan mieleen, että oisko se taas sen verran jumissa, ettei huvita jarrutella. Kääntyy kyllä ihan kohtuullisesti, mutta ei kokoa yhtään.