Juuri Ylökkin kisoissa vannoin, että en ilmoittaudu näihin kisoihin, joissa minit ja maksit menevät päällekkäin. Ja hupsis. En vaan malttanut olla ilmoittamatta molempia TamSKin kisoihin, vaikka tiesin, että tod.näk. siellä mennään juuri näin :p Medit olivat erikseen, joten siinä mielessä aikataulu oli kivempi ja radat menivät tasaisemmilla väleillä. Koko päivä oli lyhyempi ja siksi vähän kevyempi. Mutta kyllä ne keskimmäiset päällekkäin menevät radat vaan rassaavat. Nipsu meni vielä luokkansa lopussa ja Luu alussa, joten lämpät ja jäähkät oli vaikea suunnitella.

Aamu alkoi maksien hyppärillä (Marja Lahikainen). Kiva, vauhdikas rata. Yhdessä kohtaa vähän vaikeammat linjat ja eka putki syötti koiria ikävästi hitaampien ohjaajien jalkoihin. Luu oli tosi hyvä! Harmi vaan, että kakkosella en tehnyt sylivekkiä tarpeeksi syvään (koska pelkäsin peittäväni hypyn) ja Luu hyppäsi ristiin. Sain seivattua seuraavan hypyn leikkauksella, mutta sitten jäin niin paljon jälkeen, että putken jälkeisestä elämästä ei ollut mitään mahkuja selvitä. Urhoollisesti vielä yritin, mutta on vaan metrin liian lyhyet jalat! Harmitti taas, kun nää on niin usein niin pienestä kiinni :/

Luu A

Seuraavat rataantutustumiset olivat peräkkäin, eli heti Nipsun hyppärin tutustumisesta Luun agiradan tutustumiseen. Ja siitä hetikohta Luun agiradalle. Tässä oli aika mahdoton lämpätä koiria kunnolla :( Äiti onneksi kävelytti Nipsua ja Luu ei ehtinyt kauaa odotella edellisen lenkin jälkeen.

Agilityrata oli Anders Virtasen ja ehkä päivän helpoin. Luu selvitti alun rimoitta, mikä oli aika hyvin! Puomilla se sitten otti ehkä elämänsä toisen (alastulo)kontaktivirheen. Tuli sivusta pois. Sitten meni pätkä ihan kivasti, kunnes lähti kerran ja toisenkin. Aan ja keinun tein varmistellen. Aalta vielä aavisti pois, mutta keinulla kesti sitten jo hämytkin. Täytyisi noita pysymisiäkin välillä vahvistaa ;) Pääpaino kontakteissa on kunnolla alas asti menemisessä, mikä toki nytkin oli puomin ongelma :/

Luu B

Nipsun hyppärillä tein kakkosen ihan ylihuolella. Siihen jäin siis vähän jumiin, mutta ehdin jotenkin putken jälkeiselle hypylle. Muuten meni noin niinkuin suunnitelman mukaan ja Nipsu tuntui pitkästä aikaa taas normaalilta ja meno aika hyvältä! Tulokseksi 0-voitto :)

Nipsu A

Sitten taas tutustumiset samaan aikaan, nyt vaan eri järjestyksessä.

Toinen hyppäri oli vaikeampi. Suurin osa näytti juoksevan alkupuoliskon takaakiertoon ulkokautta, mutta en kyllä luottanut ehtimiseeni sieltä kummankaan kanssa. Lisäksi Luu on huono jyrkissä päällejuoksuissa/twisteissä. Päädyin siis kökköpakkovalssiin ja vippaukseen. Onnistui jotenkin, joten ihan kiva! Sitten vaan käskytin keppejä liian aikaisin ja suoralla rima alas :p Putkesta jäi vielä uupumaan jarru, kun ohjaus lössähti, ja Luu irtosi ylimääräiselle esteelle. Muuten kiva. Tätä ei ole videolla, kun en ehtinyt huolehtia edes siitä, missä kamerani menee.

Nipsun agirata kulki myös ihan kivasti. Luun hyllyttämissä paikoissa olin vaan vähän tarkempi :) Puomi oli huono ja hidas, mutta aika riitti silti voittoon! Saatiin kauden ensimmäinen tuplanolla. Edes SM-nollat taitavat siis olla kasassa. Tätäkään ei ole videolla. Harmi, olisi kiva nähdä näitä keskellä hässäkkää tehtyjä ratoja, kun ei niitä kunnolla muista.

Sitten oli pidempi tauko ja vielä Nipsun yksi hyppäri. Tämä etenikin odotettua nopeammin, kun koiria oli pois (jäljelle jäi ärsyttävästi 49, joten "onneksi" ei tullut nollaa...). Olin palailemassa kaikessa rauhassa lenkiltä, kun Katilta tuli viesti, että kahta edellinen valmistautuu! :D Kati tuli jo ulos vastaan ja riisui Nipsun takin samalla, kun itse vaihdoin kenkiä. Hyvin ehdittiin. Paniikista ei ollut hyötyä, sillä tämä oli huonompi veto. Vippauksessa Nipsu yritti sitkeästi hypylle, mutta sain sen taisteltua takaakiertoon. Keppien jälkeisessä valssissa se sitten valahti selän takaa toiselle hypylle.

Nipsu C

Viimeinen lenkki tehtiin vielä juuri ja juuri valoisaan aikaan.