Ikuisena optimistina (heh...) haluan uskoa, etteivät kaiken maailman urpot jaksa blogiani lukea, mutta te jotka jaksatte, muistuttakaa nyt niitä urpoja kennelyskän karanteenista. Yskivää/köhivää/nuhaista koiraa EI VIEDÄ treeneihin, kisoihin, treenihalleihin, koirapuistoihin eikä paikkoihin, jossa on muita koiria. Sitä EI VIEDÄ niihin, ennen kuin se on ollut KAKSI VIIKKOA oireeton. Oireeton tarkoittaa, että se ei yskähtele/köhi/niiskuta. Ja jos samassa taloudessa asuu muita koiria, niitäkään EI VIEDÄ edellä mainittuihin paikkoihin, vaikka ne olisivat koko ajan oireettomia ja vaikka ne olisi rokotettu. Kaikkien saman lauman koirien karanteeni jatkuu niin kauan, kunnes VIIMEINENKIN niistä on ollut oireeton kaksi viikkoa. Usean koiran taloudessa se tarkoittaa helposti yli kuukauden treenitaukoa, mutta voi voi.

Treenikaverimme vanhuskoira kuoli tänään kennelyskään. Siinä teille voi voita.

Olen suutuksissani. Huonoa tuulta edesauttaa väsymys, sillä meillä ei juuri nukuttu viime yönä. Tuittu ei juuri edes maannut. Se seisoi tai istui ja yski. Aamuyöllä siitä ei tullut juuri edes ääntä, kun se oli yskinyt äänensä käheäksi.

Täällä toivotaan juuri nyt vain ja ainostaan sitä, että kaikki sairastuneet koirat toipuvat ja tämä helvetin epidemia saadaan kuriin.