Operaatio Luun juoksun tartutus Ihmeeseen jatkui tänään lenkin ja treenien muodossa ;) Ensin metsälenkkeiltiin Sääksjärvellä (ihan hulluna hyttysiä, meinasi iskeä paniikki) ja sitten tokoiltiin aika pikaisesti Multsun kentällä.

Luu teki ensin. Tunnari kolmella kapulalla, reilulla matkalla ja reiluilla väleillä, oma keskellä. Meni kyllä koko rivin läpi ja nosti vasta sitten oman, mutta nyt paluuvauhti oli inasen parempi. Ei se lujaa tullut vieläkään, mutta paremmalla asenteella ja laukkaa loppuun asti.

Seuraamista liikkuroituna, palkkaa viiveellä perusasennoista. Näissä ei ongelmaa, mutta muussa olikin. Alkoi taas reagoida liikkuriin ihan hulluna. Lopulta tein vaan suoraa hitaassa ja Maiju huuteli "liike seissiä". Varmaan kymmenen kertaa laski takapäätä tai vempuloi muuten käskystä... Pari kertaa se jäi ihan istumaankin, joista pääsin sitten sanomaankin. Noihin pienempiin en ehdi reagoida, kun en itse niitä edes näe. Ei tämä kokeessa ihan mahdoton ongelma ole, koska siellä mäkin tottelen liikkuria suht nopsaan, mutta tuo se seuraamiseen semmoista levottomuutta. Ja toki muutenkin haluan, että koira kuuntelisi mua, eikä liikkuria...

Vaikeeta, kun mä tarvitsisin itse sitä liikkuritreeniä, että opin tekemään käännökset rauhassa ym. Ilman koiraa kävely tai käskyihin viiveellä reagointi ei kuitenkaan ole yhtään sama kuin se ihan kisamaisesti tehty. Mutta koira taas tarvitsisi pelkkää hämykäskytystä, koska tietää liian hyvin, mitä liikkurin käskyt tarkoittavat. Kävi jo mielessä, että pyytäisi liikkuroinnin enkuksi, mutta äkkiäkös tuo koira englantiakin oppisi :D

No, sitten kaukoja, joissa Maiju sai taas roikkua tassuissa. Ekassa seiso-istussa nykäisi taas tassun voimalla irti, vaikka Maiju piti ihan tosissaan kiinni. Muut paremmin, välillä ilman pitämistä. I-S-I tuntuu nyt vaikeammalta kuin M-S-I, mutta sitä on varmasti tehtykin vähemmän, koska sen pitäisi olla helpompi. Asenne oli hyvä, pystyi tekemään maasta istumisenkin kunnon pompulla, vaikka Maiju kyykki takana ja piti jaloista kiinni :)

Sitten enää ruutua. Muutama pelkkä merkki. Oli aluksi löysä, mutta parani. Ruutu tehtiin kokonaisena. Ruutuun meni tosi hyvin, samoin loppu oikein hyvä.