Multa poistettiin eilen kyljestä yksi kauan ärsyttänyt luomi ja lääkäri kielsi kaikki riuhtovat liikkeet, ettei haava repeä. Ei osannut sanoa, kuuluuko agility kiellettyjen riuhtomisten sarjaan, joten sehän piti mennä kokeilemaan ;)

Mapen vuoro oli koutsata, teemana oli tekniikka. Tehtiin samaa Elina Jänesniemen rataa kuin tiistailaiset. Meidänkin treenipäivis ilmestynee blogiin jossain vaiheessa, mutta ekasta linkistä löytyy ainakin linkki ratapiirrokseen. Selkeää.

Ensin tehtiin esteet 1-17. Ohjaukset oli määrätty etukäteen, tosin vaihtoehtojakin oli. 2-3 takaakiertovalssilla, ok. Puomilla mokasin ekalla kierroksella itse. Ryntäsin vitoshypylle ja vapautin Nipsun, kun olin asemissa. Samalla hetkellä tajusin, että sen etutassut ei olleetkaan maassa asti. No, myöhäistä enää siinä vaiheessa. Aloitettiin puomilta uudestaan. 5-6-7 takaakierroilla ja päällejuoksuilla. Seiskalla olin myöhässä, mutta sain menemään. Kasille ennakoiva valssi, joka piti valuttaa aika pitkälle, kun joutui kiertämään ysin saadakseen koiran oikeaan putkeen. Olisin varmaan tehnyt itse toista kautta, mutta onnistui näinkin. Pieni kiirus tuli kyllä putkeen jyräämisessä, kun olin tosiaan sinne kasillekin mennessä vähän jäljessä. Putkeen mennessä ei ehtinyt paljon jarrailemaan, mutta Nipsu kääntyi ihan nätisti. 11-putken haki yllättävän hienosti, ei mitään ongelmia siinä!

Hypylle 12 ennakoiva valssi, seuraavalle joku sylivekin tapainen räpellys. 13-14 väli oli kyllä ihan ok noinkin, mutta Mappe pisti tekemään siihen flippiä. Kokeiltiin pari kertaa, mutta edelleen olen sitä mieltä, että se on epälooginen ohjaus tuommoiseen kohtaan. Nipsu yritti kääntyä molemmilla kerroilla hyppyjen välistä, niinkuin sen mun mielestä sillä ohjauksella olisi pitänytkin... 15-16-17 koitettiin kumpaakin puolta, joko valssilla tai jaakotuksella. Näissä Nipsu kielsi helposti hypyn 15, pitää muistaa ohjata loppuun asti. Ja treenatakin toki niin, että Nipsu tottelee ohjaavaa kättä ja käskyä, eikä lähde liikkeen mukaan. Loppua putkelta 11 eteenpäin hinkattiin jonkun verran, tuon putken ohituksen lisäksi hypyn 12 ennakoivaa valssia. Yritin sitä myös vekillä+valssilla, mutta en oikein saanut ajoitusta onnistumaan. Tuli liian kiire, jos menin vekkaamaan. Ennakoivalla valssilla lähellä hyppyä saatiin pienin kurvi, ihan ok myös kauempaa. Nää on kyllä semmoisia, että pitäisi vaan treenata ja treenata, mulla ei ole se oikea rytmitys ja käsien käyttö mitenkään selkärangassa.

Toisella pätkällä esteet 16-30, mutta aikaa oli enää muutama minuutti per koira. Tässä piti tehdä hypylle 20 niisto, 21 lähetys, flippi ja 22-23-väliin persjättö... Tämä olikin aika haastavaa. Sain Nipsun taas yllättävän hyvin lähtemään hypylle, mutta se flipin tekemisestä aiheutuva ylimääräinen pyörähdys vei aikaa ja persjättöön tuli kyllä sikamainen kiire. Koitin ekan kerran ilman flippiä, mutta silloin Nipsu lähti kiertoradalle. Myöhemmin kyllä hoksasin, että se taisi aiheutua lähinnä omasta juoksulinjastani. Kun lähdin ryntäämään persjättöön, juoksin vinosti putkeenmenolinjan ohi. Piti juosta suoraan putkea kohti, niin saatiin tämä varmaan pari kertaa "onnistumaan".

Takaaleikkauksessa hypylle 24 Nipsu kielsi kerran ja kerran sain sen omalla huonolla sijoittumisella ohi putkesta 26. Muuten saatiin loppupätkä mentyä kerrasta ihan hyvin. Hypyllä 25 piti myös tehdä flippi. Piti vaan tosiaan sijoittua lähelle hypyn siivekettä, ettei ollut blokkaamassa koiran linjaa putkeen.

Rataantutustuessa oli semmoinen olo, etten uskalla kyljen takia liikkua kunnolla ja ajattelin, ettei Nipsun kanssa menemisestä tule yhtään mitään. Olosuhteisiin nähden sujui yllättävän hyvin. Ihan hyvin pystyin juoksemaan, mutta ehkä jossain käännöksissä olin vähän jäykkänä. Nipsun kanssa on tosin vaan hyvä, jos joutuu olemaan vähän rauhallisempi :) Ja tikitkin ovat vielä paikallaan.