Tänään päästiin Luun kanssa aksatreeneihin. Luu oli leiponut klassisesti mokkapaloja menestyksensä kunniaksi :)

Rata oli kuulemma Mouhikselta jostain vuoden takaa. Muutama aika eksoottinen kohta, tosi lyhyitä ja tosi pitkiä estevälejä. Ehdittiin tehdä kaksi kierrosta, joilla mentiin rataa pätkissä. Ohjauksellisesti ei ollut mitään ylitsepääsemätöntä, mutta rimoja tippui tänään ahkerasti. Tippui saksalaisessa, takaakiertovalssissa, vauhtisuoralla, päällejuoksussa, ennakoivassa valssissa... noin niinkuin ainakin. Muuten Luu oli tosi kilttinä, ohjautui kevyesti ja reagoi jarruihin niin hyvin, että saatiin yksi kieltokin aikaiseksi. Yleensä rimojen roiskiminen on suoraan verrannollista viretilaan ja liittyy usein muutenkin aivottomaan menoon, mutta nyt ei. Ota tuosta nyt sitten selvää.

Mutta ehkä nyt tippui jo niin paljon rimoja, että sunnuntain kisoissa ei sitten taas tarvitse?

Loppuun jäi vielä hetki aikaa, joten palkkasin puomia ja aata. Erikseen (/muutaman esteen kautta) tehtynä ei mitään ongelmia, vaikka radan yhteydessä olin saanut Luun tulemaan kerran jopa puomin ihan rehellisesti läpi ;)

Kotimatkalla käytiin vielä tokoilemassa meidän sulavalla lähikentällä. Suurin osa on edelleen semmoista sohjoista jäätä, mutta kyllä siinä ennen pakastumista pystyy jotain tekemään.

Idarissa seuruuta, erityisesti kulmia, ja kuuntelua. Pari asentoa suoran ihan alussa tai ihan lopussa ja hämykäskyä seuruuseen otossa. Kaikki ihan hyvin.

Ohjatun palautuksia koko liikkeenä, paitsi merkille lähetys lennosta. Ihan hyvät palautukset. Kohta on ehkä pakko edes kokeilla ilman ohjureita...

Metallin nostoa. Koitin laittaa kapulan taakse treenikassia tai tunnarilaatikkoa estämään ylikiertämistä, mutta ylikiersi silti. Ensin olisi kiertänyt esteenkin, sitten noukki kapulaa hankalasti väärältä puolen. Luulle on tullut vaan joku klikki tähän, ja kun yritän korjata, yrittää vaan enemmän kiertää ja kiertää. Täytyy koittaa jonkun seinän vieressä tj., jos se auttaisi selkeämmin. Muutama onnistuminen saatiin nytkin, joten ehkä mä saan sen ymmärtämään :)

Tunnaria, ensin kolmella ja sitten kahdella kapulalla ja pitkällä matkalla. Molemmat ihan hyvin. Ekalla oma oli vasemmalla, meni siitä ohi, mutta kääntyi kakkoskapulalla takaisin ja toi varmana oman. Kahdella kapulalla otti oman heti, mutta mietti noston jälkeen ihan silmänräpäyksen ajan ennen kuin lähti tuomaan.

Lopuksi vielä seuraamispätkiä. Jäädytetyllä alueella oli yllättävän hyvä mennä, kun pinta oli sopivasti sulanut ja sohjoutunut. On vähän ylivireisen oloinen. Joten ei mitään uutta :D

Sitten suunnattiin hallikokoukseen, joka olikin jo pidetty, kun päästiin perille. No, tämmöinen päivä.

Ai niin, sain Luulle yhden koepaikankin. Pahaa vain pelkään, että juoksu tulee ja sotkee kaikki koesuunnitelmat ennen mm-kisoja :( Tai siis nyt olen alkanut jo toivoa, että se juoksu tulisi, ettei se tule siellä sitten... Juoksu 10 kuukauden välein olisi ihan ok, jos se osuisi vähän sopivampiin väleihin ;)