Pakkanen laantui tänään suorastaan inhimillisiin lukemiin, joten ei muuta kuin varausta hallille ja treenaamaan!

Luu aloitti jäävillä. Seisominen, maahanmeno, seisominen. Kerran reagoi "käskyyn" menemällä maahan, muuten ei. Stopit ihan hyvin. Vikassa seisomisessa treenattiin pysymistä. Hyvin kesti ihan vierestä kävelyn molemmilta puolilta.

Avoimen hyppyä. Ensin pelkkää istumista hillumisesta, sitten istumista hypyn jälkeen. Erikseen luoksetuloa hypyn takaa ja koko liikekin eteentuloon asti. Nää alempien luokkien hyppyliikkeet on treenattu aika lyhyellä kaavalla :D Tässä oli kyllä ongelmana, että Luu kääntyi jo hypätessään ja jäi liian lähelle estettä. Tein muutaman toiston lelutargetilla, mutta en kyllä taida jaksaa tätä kauheasti hinkata.

Noutoa metallilla. Ensin pari luovutusasentoon tuloa niin, että jätin Luun kapula suussa odottamaan. Näitä on tehty pari kertaa myös sisällä, ihan parin askeleen päästä siis. Nyt välimatkaa oli vähän enemmän. Vauhti ei näissä ole kummoinen, mutta tuli suoraan ja siististi. Sitten pari heittoa, joista vauhtipalkka. Palkkasin molemmat kertaalleen lelulla ennen kuin päästin hakemaan. Luu tarjosi katsekontaktia jo vaatimatta, oho!

Tunnaria. Kapulat rivissä aidan vieressä (joka ehkä hillitsee ryysimistä...). Ekalla merkkasi oman, mutta haistoi ja meinasi maistaa vielä seuraavaa. Palasi siitä omalle ja toi (pureskellen...). Toisella meni ensin samaan kohtaan suu auki. Ei kuitenkaan nostanut mitään, vaan alkoi tehdä ihan superhienosti töitä ja nuuski siististi koko rivistön <3 Oma oli vikana reunimmaisena ja nosti sen hyvin. Hieno Luu!

Tuittukin teki tunnaria. Ja mulla paloi siihen pitkästä aikaa käämit. Tuittu ei nimittäin meinannut millään lähteä kapuloille ainakaan yhdellä käskyllä. Kun usutin sen sinne vähemmän kiltisti, se juoksi kapuloille lujaa (tasan tarkkaan tiesi, missä ne ovat ja mitä niillä tehdään), otti heti oman ja toi lujaa. Tehtiin muutama kerta ja lopulta se pystyi lähtemään ihan sillä ekalla käskyllä. Itse etsiminen oli joka kerta oikein hyvä.

Tuittu teki sitten tunnaria vielä hyppynoutona. Ensin oli vissiin vähän ihmeissään ja lähti tuomaan ensimmäistä kapulaa. Sitten hoksasi, että pitää tosiaan etsiä se omakin vielä. Tein myös niin, että heitin oman väärien sekaan. Hienosti Tuittu osasi :)

Lopuksi Luu aksaosuus. Treenattiin ennakoivaa valssia. Palkkasin paristi esteen eteen ja sitten otettiin hypylle asti. Vauhtia otettiin putkesta. Nää meni ihan hyvin. Luu kyllä reagoi ja kääntyy nätisti, kun tai jos vaan olen ajoissa ohjaamassa. Palkkasin lelulla. Pari kertaa piti pistää Luu mammimaan, mutta ihan kivasti se pysyi kasassa.

Väsäsin vielä putkesta ja muutamasta hypystä kuvion, jossa joka hypylle tuli ennakoiva valssi. Yhteensä niitä oli viisi. Olin ihan varma, ettei se tule onnistumaan, kun vauhti kiihtyy, enkä ehdi mihinkään. Mutta sehän meni kerrasta ihan superisti! Ei yritetty uudestaan :D Luu oli ihana ja kiltti.

Lopuksi ehdittiin tehdä vielä puomin alastuloa pöydän päältä. Lievää kuumumista tapahtui nyt tässäkin, mutta ei itse toimintaa häiritsevissä määrin ;) Ihan hyviä toistoja saatiin. Nyt Luu menee lähes sataprosenttisesti suoraan alas, mutta kääntää vielä päätä minua kohti. Naksutan kyllä vasta eteenpäin katsomisesta ja osaa tarjota sitä. Jotenkin haluaisin näihin enemmän vauhtia ja voimaa, mutta en oikein tiedä, saanko sitä näillä konsteilla. Hetsauksella, etupalkalla tai vedätyksellä varmaan saisin, mutta niitä en halua tässä vaiheessa käyttää. Ehkä sen aika on sitten joskus.

Päivällä kotona kuvailin vähän kaukoja. Maahan-KURRE-maahan sujuu jo pienen välimatkan päästä. Vähän epäilyttää, että saanko tuon moikkauksen pois maahan-ISTU-maahan -kaukoista... ;) Mutta eipähän ainakaan tassuttele. Muut tarvii vielä lähellä oloa ja apuja ja silti takatassut liikkuvat tosi helposti. Sitä nopeaa pompsahdusta ei aina edes näe, joten kriteeristä ei ole helppo pitää kiinni. Tuli videota katsellessa mieleen, että pitäisiköhän opettaa seiso-istuunkin pompsahdus...? Toistaiseksi takajalkojen paikallaan pysyminen on ollut ainoa kriteeri. Hienomman näköinen siitä kyllä tulisi.

Luun kaukoja

Tasapuolisuuden vuoksi Tuittukin pääsi näyttämään "osaamistaan" :)

Tuitun kaukoja