Kesän viimeisenä päivänä maanantaina 31.8. tokoiltiin valkun kanssa Näyttämönpuistossa.

Tehtiin uusia liikkeitä, mutta jopa muutakin. Ruudussa yhdistettiin merkitöntä merkkiä ruutuun. Tässä on ilmennyt sellaista, että Luu (kuten esim. Taitokin, eli selvästi yleiskoirallisempi ilmiö) lähtee ruutuun vähän mihin sattuu. Usein toki löytää sen, mutta on saattanut mennä jopa sivusta sisään. Olen järkeillyt, että tämä liittyy vain rutiinin puutteeseen, eli koirat eivät ihan hahmota liikettä kokonaisuudessaan. Ehkä samasta syystä ei myöskään vielä yritä ennakoida ruutua ja mennä "merkille" sen takia vinoon... Odottelemme tätä haastetta ;)

Kiertohässäkässä kiertämään lähtö alkaa toimia normiliikkuroinnilla, joten siihen voisi lisätä häiriöitä. Mutta kapulan nostaminen ja hyppy on tosi vaikeaa edelleen. Ei siis todellakaan toimi vauhdista. Jatkamme erilaisia nostotreenejä.

Tehtiin pitkästä aikaa myös ohjattua. Pysäytykset kapuloilla, ihan ok.

Tunnari myös, joku uusi kuvio. Muistaakseni ihan ok. Saattaa näissä vähän jäädä esim. yhteen sakaraan kiinni, mutta omaan on reagoinut heti ja se on tällä hetkellä kriteerinä. Täytyy vähän miettiä ja seurata, millaiseksi tuo työskentely muuttuu erilaisilla kuvioilla.

Zetakin taidettiin tehdä ihan liikkuroituna. Siinä työn alla on tällä hetkellä maahanmeno. Avuilla toimii jo ihan hyvin ja välillä ilmankin. Taisi muuten tehdä jonkun väärän asennon, ehkä...?

Ai niin, ja luoksetuloa, ihan stopin kanssa! Suora, stoppi, loppuja erikseen tai jotain semmoista.

Muuta en muista. Paitsi paikallaoloja varmasti tehtiin.

Keskiviikkona Luu ja Nipsu pääsivät Hannalle hierontaan, joten viikosta tuli normaaliakin enemmän lepoviikko. Molemmilla jumia, mutta aukesivat hyvin.

Lauantaina vedin ryhmälleni yhdet korvaustreenit Iskelässä. Ehdin jopa ajoissa ja tokoilin vähän Luun kanssa.

Tehtiin ensin tolpankiertoa kapuloiden kanssa. Vauhtipalkalla vähän tiiviimpää kiertoa (joo, tuskin auttaa, mutta kuitenkin...) ja sitten noutoja kapulalle pysäytyksellä. Oikea ok, mutta vasemman otti pysäytyksestä aina takaa :p

Tämän jälkeen tehtiin merkitöntä (ilman ruutua) tolppa- ja kapulahäiriöillä. Eri suuntiin, aina ensin lelulle. Tolppa veti enemmän kuin lelu, mutta sain lopulta korjattua.

Lopuksi vielä ilman häiriötä tyhjään niin, että jos ennakoi pysähdystä, käskytin vain eteenpäin. Toimi ihan hyvin ja meni lopulta tasaista vauhtia melkein kaukalon seinää päin :)

Merkitöntä / tyhjään menoa on muuten tehty myös aksatreeneissä demarin välikäytävällä. Siinä se toimii hyvin! :D

Seuraavana maanantaina valkkutokot Multisillan kentällä. Aluksi tosi hieno syyskuinen auringonpaiste, mutta kun aurinko laski, tuli niin kylmä, että olisi tarvinnut jo hanskat :/

Tehtiin kahdessa porukassa, mä Katin ja Maijun kanssa.

Luu teki ensin luoksetuloa osissa. Eka suora, jossa tuli tosi hyvin sivulle! Semmoisen kun saisi luoksetuloon :D Stoppiin vartaloapu, mutta taisi olla ihan hyvä. Sitten seisomisesta maahan ja sivulle ja takapalkalle.

Zetaa samaisella maahanmenoteemalla. Seuraaminen saattaa ehkä taas vähän keulia...

Ruutuja oli kaksi, mutta lähetin vain vasempaan, kun oikealla ei just ollut tilaa. Kokeilin ensin, saisinko Luun kehän sisään. En saanut, oli ihan all over the place, mutta ei siellä. Perus-mene-treeniä siis.

Ohjatussa kokeiltiin häiriöihmisiä "ohjurina" kapulan vieressä. Ensin vasen. Luu vilkaisi Maijua vihaisesti ja kiersi, eikä Maiju estänyt, vaikka näin oli ohjeistettu ;) Ei siis toiminut. Sitten kokeiltiin semmoista, että apparit pitivät jalalla kapulasta kiinni. Tämä aiheutti Luussa pientä lisäraivoa, mutta toisaalta sai kapulan ottamiseen kaarrottamisen sijaan semmoista "terävämpää" asennetta. Luu oli kyllä Katille silminnähden vihainen, kun tämä kehtasi seisoa hänen kapulansa päällä.

Tauon jälkeen tehtiin vielä tunnari liikkuroituna. Se taas ihan ok.

Itsekseni tein kiertohässäkkää pelkillä kapuloilla. Pelkkää kiertoa ja sitten niitä nostoja pysäytyksillä. Kuten lauantaina, kaikin puolin.