Kerrankin jotain! :D Meillä oli Marken treeneissä talvikauden viimeisen kerran kunniaksi kisat. Osallistujia oli huimat kolme ja palkintona Markea lainatakseni "mummopalkinto" eli rasiallinen ihanaisia kettukarkkeja.

Koska ryhmässä on koiria Luusta kolmosluokkalaisiin, säännöt mahdollistivat tasapuolisemman kisan. Radan sai suunnitella itse. Sen piti koostua erikoisesteistä (kaikki muut paitsi hypyt), joiden välissä oli 1-2 hyppyä. Aikaa oli 45 sekuntia ja eniten esteitä hyväksytysti suorittanut voitti. Kielloissa menetti siis vain aikaa, mutta esim. rimanpudotus mitätöi ko. esteen. Hauska kisa!

Luun kanssa suoritus meni aika kaoottiseksi. Rimoja lensi kaaressa ja kieltoja sateli. Jossain vaiheessa mun suunnitelmakin petti ja Luu meni vähän putkeen. Jotain pätkiä mentiin jopa suunnilleen niin kuin piti. Lopulta ehdittiin jopa niin pitkälle, etten ollut suunnitellut pidemmälle. Esteitä tuli kerättyä 25, mutta neljä rimaa tiputti tuloksen 21:teen. Kilpakumppanit saivat esteitä kasaan 17 ja 18, joten Luu kuitenkin voitti. Tällä kertaa toimi siis "ei laatu vaan määrä" -taktiikka :D

Loppuaika treenattiin Marken suunnittelemaa rataa. Luu oli ajanut itsensä taas vääriin sfääreihin ilmeisesti tuolla ekan kierroksen rallattelulla ja oli aika holtiton. Hinkattiin ihan urakalla yhtä viskileikkauskohtaa. Oma ohjaus piti olla siinä vähän turhankin millilleen, muuten Luu ennakoi kääntymistä tai kääntyi liikaa. Seuraavassa kohdassa se ei oikein totellut mun jarrutusta/vekkiä, vaan ampui aan takana piilossa olevaan putkeen. Tämän kohdan lisäksi tehtiin kepeillemenoa, joka oli aika vauhdikas. Puomilta 90 astetta vasemmalle, muuri, hyppy ja siitä kepeille taas n. 90 astetta vasemmalle. Toisella yrityksellä onnistui, kun vaan juoksin, vaikka hirvitti, että Luu kääntyy jaloille.

Lopuksi jäätiin tekemään laatikkoa koko puomilla. Ei ole kyllä tämä valmis vielä koko puomille. Epäonnistumisia tuli enemmän kuin onnistumisia. Luu ei oikein tuntunut tajuavan. Eikä mulla ollut tyhmänä itsellänikään ihan selvät sävelet, miten toimin, kun Luu ei osu laatikkoon. Mietin tätä jäähkälenkillä, ja tulin jonkunlaiseen lopputulokseen. Koska koko puomilla en voi palkata noususta, haluan, että lupa mennä alastulolle toimii palkkana (koska alastulokontaktista saa sitten palkan). Eli jos en halua palkata, pitäisi jotenkin estää Luuta etenemästä virheen jälkeen. Kai...? Nytkin Luu kyllä kääntyili puomilta takaisin, kun huomautin sille laatikon yli hyppelystä. Luulen, että se saisi sen miettimään. Mutta nyt täytyy treenata vielä pelkällä ylösmenolla (vinoja kulmia yms.), että saa idean paremmin kaaliin. Mutta saan kyllä olla tyytyväinen, että aloitin tämän projektin. Sen verran isolla prosentilla Luu hyppäsi nousukontaktien yli ihan pienelläkin vauhdilla.