Helle on joskus vaikeaa koirien kanssa, mutta tää ohjaaja kyllä tykkää lämmöstä! En valita!

Tänään touhuiltiin hellelukemissa tokoa ja agilitya. Ensin nähtiin Maijun kanssa täällä meidän kotinurkilla ja käytiin metsälenkillä. Luu sai kastaa talviturkin! Olen tosi varovainen keväällä uittamisen kanssa, mutta viime päivien helteet ovat kyllä lämmittäneet vettä aika tehokkaasti. Pariin otteeseen sai pulahtaa :)

Sitten tokoiltiin meidän lähikentällä.

Tunnaria. Tiheä rivi useammalla kapulalla, oma jossain keskellä. Olikohan se nyt kahdeksas oikealta... ;) Nyt teki kerrasta hyvin, joten ei sulkeisia tänään.

Kaukoja "Maiju liikkuu" -häiriöllä. Asenne on jo paljon parempi, tekniikka ei vaan ihan kestänyt.

Lyhyt pätkä seuruuta ihan kisamaisesti. Ei mitään ihmeellistä.

Ja sitten ohjatun alkua sekä merkkiä. Sivulla vähän hämykäskyjä ja kuuntelua. Pientä jähmeilyäkin saatiin aikaiseksi, kun jouduin uusimaan jonkun sivulletulon.

(Niin ja väleissä tietty kuunteluita.)

Maijun kanssa yhtäaikaa tehtiin ruutua ja luoksetuloa vastakkaisiin suuntiin. Luu teki ensin luoksetuloa. Stoppia uusiksi, kun ensin oli tosi huono. Kerran vissiin kokonaankin. Ei haitannut Ihmeen juoksentelut.

Ruutuun menossakaan ei häiriintynyt, paitsi kerran oli lähdössä alussa luoksetulon merkille. Ne olivat siis ruudun merkin takana. Ruutuun ihan ok. Ja osasi mennä seisomisesta siihen asentoon, mikä sanottiin ;) Lopun tein niin, että heitin lelun toiseen suuntaan ja kutsuin heti seuraamaan. Kiltisti tuli.

Sitten pitikin jo lähteä kotiin tankkaamaan ja kisoihin Valkeakoskelle.

Ratoja oli tarjolla kaksi, agi ja hyppis. Tuomarina Helinin Jari. En kyllä tykännyt. Radoista siis.

Agilityradalla kaikki kontaktit ja puomi kahteen kertaan. Ihan karsea kulma puomille! Molemmilla kerroilla. Optimilinjalla hypyltä koira olisi tullut puomille 90 asteen kulmassa... Edessä ei ollut mitään, joten saihan se tehtyä antamalla koiran luulla ensin radan jatkuvan hypyltä suoraan ja kääntämällä sen sitten. Agilitya parhaimmillaan... Mutta Luu oli tosi kiva! Alkurata sujui kuin itsestään, mitä nyt siiveke ennen aata vähän heilahti ;) Ja sitten - kielto liiasta ennakoinnista! :o Ei ihan arkipäivää Luun kanssa tuommoiset, huvitti ja harmitti. Heti perään hylly väärästä putkesta. En varmaan ottanut koiraa ihan kunnolla ohjaukseen, mutta putkikin oli paremmin tyrkyllä. Putkia ei korjattu kesken radan, joten alunperin kohti rengasta osoittanut putkensuu olikin Luun potkun jäljiltä melkein toisen vieressä. Pian Luun jälkeen putkeen lisättiin painoja, mutta ilmeisesti niitä ei korjailtu senkään jälkeen. Tuommoiseenkin pitäisi tietenkin osata varautua ja reagoida, mutta nyt ei kyllä siinä vauhdissa kyennyt ;)

Luun agilityrata

Hyppäri olikin sitten melkoista luukutusta vaikeilla linjoilla. Ei ollut merkittäviä odotuksia, joten siihen nähden selviydyttiin hyvin. Kakkosesta Luu lennähti läpi ja jouduin ronkkimaan. Meinasi livetä putkeenkin selän takaa. Seiskahypyllä otettiin sitten taas kielto! :D Miten sainkin sen tulemaan hypystä ohi... Muurin jälkeisen kuvion sain aika kivasti menemään takaaleikkaus-valssilla, vaikka en niitä juuri harrasta. Suurin osa teki valssin siihen seiskalle, mutta se tuntui liian itsemurhalta. Löytyi näköjään jonkunlainen keino noinkin :) Hullussa hyppykaarteessa Luu ei oikein saanut askeleitaan sopimaan väleihin. Piti kaikki rimat, mutta renkaalle tuli sen verran vinosta, että se hajosi. Ennen saksalaista vähän valui, mutta siitä pääsin suikkaisemaan jopa persjättöön putkelle. Kymppi ja ihan hyvä fiilis.

Luun hyppäri

Kotimatkalla kuunneltiin radiosta Suomen pelin kolmas erä. Ihan jees päivä :)