Tänään oli Nipsun vikat treenit ennen viikonloppua. SM-kisoja. Ottaen huomioon, että sunnuntaina Tuittu kisaa kuudetta ja viimeistä kertaa ja Nipsu ensimmäistä kertaa agilityn Suomenmestaruuskisoissa, olotila on hämmentävän tyyni ja välinpitämätön. Ei jännitä, ei edes kihelmöi. Kisakirjeen saapuminen herätti sentään jotain tuntemuksia. Olin tyytyväinen koirien lähtönumeroihin. Kaverit kiroavat loppupään numeroita, mutta itse jostain syystä tykkään startata viimeisten joukossa, puuduttavan odottelun jälkeen. Ja kokemus on osoittanut toimivammaksi, että menen ensin Tuitulla ja sitten Nipsulla. Sunnuntaina Tuittu starttaa 183 ministä numerolla 110 ja Nipsu 164. Saan siis odotella ihan rauhassa ;)

Eiköhän se jännitys ja kihelmöintikin vielä tule.

Tänään oli kyllä parhaat viimeistelytreenit. Miia koutsasi vauhtiteemalla. Aloitettiin Marjo Heinon hyppärillä, joka tehtiin kisanomaisesti. Rata ei ollut mikään kamalan vaikea, mutta yhdestä kohdasta jäi vähän epävarma olo. Tempaistiin kuitenkin asenteella muuten puhdas rata, vain yksi rima tippui. Pakkovalssikohdassa varmistelin vähän liikaa, se oli kökkö. Uudella kierroksella pidettiin sitten rimat ylhäällä ja huideltiin rohkeammin. Hyvä nolla ja hyvä fiilis! :)

Toisella kierroksella sai valita radasta kaksi 5-7 esteen pätkää, jotka tehtiin hyvällä asenteella ja kunnolla palkaten. Tein sitä samaa hyppyhässäkkää, johon testasin pakkovalssin sijasta saksalaista ja valssin sijasta persjättöä. Saksalainen oli muuten hyvä, mutta Nipsu kääntyi siinä helposti liikaa ja ajautui selän taakse. Persjättö valui, kun en saanut tehtyä sitä tarpeeksi aikaisin (piti varmistaa hyppyä). Toimi valssilla paremmin.

Toisena kohtana tehtiin putki-kepit-rengas-muuri-pituus -pätkää, jossa halusin vaan vahvistaa ja palkata kaarteeseen irtoamista. Miia palkkasi pituudella. Ekalla vielä vilkuili mua, tokalla lähti aika kivasti. Ja kaikista pätkistä palkattiin tietty niin, että hiekkakenttään jäi kamalat kuopat :) Piiran ohjeiden mukaanhan mä en saa tehdä muuta kuin pitää narulelusta kiinni, mutta hyvin kelpaa sekin.

Lopuksi ehdittiin tehdä vielä nopea ja helppo juoksupätkä, jossa sai vaan kaahottaa. Nipsu kaahotti parista hypystä ohikin, joten mentiin sitä lopulta muutama kerta.

Oli kyllä kivat hyvänmielen treenit. Tämän parempaa fiilistä ei varmaan näillä tämänhetkisillä taidoilla voisi saavuttaakaan :)

Luu on muuten periaatteessa tämän viikon tokotauolla, mutta tehtiin siinä Katia odotellessa ihan vähän seuraamista ja kaukoja. Seuraamisessa oli kevyttä yliyritystä, mutta tasaantui yllättävänkin helposti. Kaukoissa tekniikkaa ja muutama aloitus. Aloituksissa M-I, M-S ja M-I-S. Noi onnistuu jo, S-M ja S-I ei.