Kuukauden tauko tuntuu pitkältä. Ja kun sen kuukauden aikana menee ihan toisenlaisen koiran kanssa, tuntumakin häviää yllättävän tehokkaasti. Tänään palauteltiin "marsuagilityn" rytmiä mieleen Nipsun kanssa valkkuryhmän treeneissä. Palauttelemista siinä olikin, varsinkin noilla 25-30 sentin rimoilla, joita Nipsulla pidin.

Teemana oli tekniikka ja tehtiin neljää lyhyttä pätkää, jotka olivat saaneet vaikutteita mm. MM-kisoista. Mm mm.

Ensin oli neljän hypyn serpentiini ja putkijarrutus suoralla putkella. Serpentiini meni paljon paremmin kuin pelkäsin, ehdin ihan hyvin! Toki paikaltaan lähtien sai hyvän etumatkan. Myös putkijarru toimi. Putken jälkeisen hypyn tein kahdella tavalla, molemmat ok.

Toisella pätkällä tehtiin aloitusta, jossa koira piti saada irtoamaan sivussa olleelle kakkoselle kolmosen takaa ohjaten. Tässä kakkoselle irtoaminen ei ollutkaan mikään haaste (takana ollut putki saattoi auttaa asiaa), vaan vaikeampaa oli saada koira kääntymään kolmoselle (takana ollut putki saattoi vaikeuttaa asiaa). Kyllä se sitten meni, kun ennakoi kakkosella kunnolla, mutta vähän tiukasti Nipsukin tuli ja tiputti kerran kolmosen rimankin.

Kolmannesta pätkästä en oikein saanut otetta. Esteet olivat joka kerta hukassa ja ohjaaja ihan myöhässä. Tässä teemana oli pituudelta kääntyminen, mutta meille vaikein oli sen jälkeinen takaakierto. Päällejuoksuun tuli kiire, japanilainen-persjättö-yhdistelmään tuli kiire. Molemmat sain jotenkin tehtyä. Ehkä pakkovalssi ja valssi olisi kuitenkin ollut paras, mutta se jäi kokeilematta. Kakkosen takaakiertoa koitin kerran persjättönä, mutta väärin meni. Takaakierto-valssi toimi tässä tilanteessa paremmin. Radan keskellä voisi olla toisin. Putkesta Nipsu kääntyi kerran takaisin, aaargh. Mun pitää treenata kyllä näitä niin, että sieltä ei käännytä, vaikka mitä tapahtuisi.

Vikalla pikakierroksella tehtiin sivuirtoamista puomilla. Tein kerran palkalla ja toisen kerran ilman. Molemmat kontaktit huonoja ja hitaita, pysähtyi ensin liian ylös.

Video treeneistä. Me oltiin siellä toisiamme varten taas.