Lauantai-ilta sujui rattoisasti... kuinkas muuten kuin treenatessa ;) Oli kivaa, kiitos Maijulle ja Lealle seurasta!

Aloitin Nipsun kanssa. Tehtiin Elinan kotiläksyä eli nollatreeniä. Kehittelin kentällä olevista esteistä 16 esteen radan, josta yritin tehdä semmoisen sopivan haastavan. Ei mitään mahdotonta, mutta semmoinen, että piti kuitenkin tehdä hyvällä tsempillä koko ajan. Varmaan lähemmäs kymmenen yritystä tarvittiin, ennen kuin selvittiin nollalla... Mutta selvittiin sitten kuitenkin. Yhteen kohtaan vaihdoin ohjauksen pakkovalssiksi, kun päällejuoksu ei vaan toiminut. Pari kertaa tippui rima, pari kertaa kielto niistopersjätössä. Kerran ohi viimeisestä hypystä :D

Luun kanssa treenilistalla oli "hyppysuorat", "käännökset" ja puomin alastulo. Käännöksiin ei ehditty paneutua, kun aika meni hyppelyihin. Tein vastaavan alun kuin sunnuntain kisojen tokalla radalla, eli kolme hyppyä, joista tokalla ihmisnuoli. Kisoissahan se toka rima tuli alas. Niin tuli nytkin jonkun kerran. Merkittävimmäksi ongelmaksi osoittautui ihmisnuoleen reagointi. Kun tein sen tarpeeksi aggrella, Luu jarrutti ja hyppäsi sekä kääntyi hyvin. Jos yritin vaan merkata ja mennä, se lensi. Näitä pitää siis treenata joskus erikseen, koska sen merkkauksenhan pitäisi riittää. Nyt mentiin sillä aggrella ja vaadittiin Luuta reagoimaan siihen. Mun pitää muistaa olla näiden kanssa tosi tarkka! Jos päästän sitä yhtään lipsumaan, se lipsuu. Nyt se pääsi pari kertaa jatkamaan vähän huonon kokoamisen jälkeen, ja sitten saatiinkin vääntää tiukemmin.

"Rata" jatkui putkeen, josta toisen putken kautta samoille hypyille loppusuoralle. Tässä mun oli tarkoitus vedättää ja Luun oli tarkoitus pystyä hyppäämään suht ahtailla esteväleillä. Palkattiin ensin ekaan hyppyväliin ja sitten mentiin koko suoraa. Tässä tuli ohjauksellinen ongelma, kun vedättämällä Luu ajautui vikasta hypystä ohi (liittyen treeniteemaan nro 2...), mutta ei jääty tuskailemaan sen kanssa, vaan muutettiin loppusuora suoraksi. Ekan kerran tiputti keskimmäisen riman, josta moitteet ja seuraavalla kierroksella palkkaus hyppyjen väliin. Tämän jälkeen Luu tekikin oikein nätisti! On se niin kiltti :)

Puomin alastuloa tein namipalkalla, ensin sivusta ja sitten kokonaisena. Sivusta menee ihan hyvin, kokonaisessa jäi taas liian ylös, mutta parani kyllä toistojen myötä. Täytynee ottaa namipalkkakuuria näihin. Pitkästä aikaa sikaili ylösmenojen kanssa, kun lähetin vähän viistosta. Meni kolme kertaa putkeen yli...! En jaksanut alkaa nyt tapella, joten laitoin loppuihin pituuden kepin ohjuriksi. Sen kanssa tekee hyviä.

Tuittu höntsäili jotain pientä alussa ja lopussa, kaikkien kolmen ohjaajan kanssa :D Lean kanssa se treenasi putkia ja Maijun kanssa puomia tandemina Ellin kanssa... Jäi kyllä 2on 2off ottamatta (kun westie oli tiellä) :D