En ole pitkään aikaan ilmoittautunut oman seuran kahden kentän kisoihin molemmilla koirilla, koska yhdessä vaiheessa sain siitä paniikinomaisesta säädöstä tarpeekseni. Nyt minuun meni joku ja ilmoitin molemmat neljän startin kisoihin :p Jo alustava aikataulu näytti lohduttomalta, kun arvioidut rataantutustumisajat olivat 9.35, 10.10, 10.15, 10.50, 11.35, 12.00, 12.25 ja 12.55. Ja eihän siinä vielä mitään, jos tietäisi ratojen alkavan juuri noina aikoina... :D

Onnistuin kuitenkin ilmeisesti valmistautumaan henkisesti hyvin, sillä kisapäivä kului yllättävän helposti. Kerran sain viivästettyä yhtä tutustumista, kun se meinattiin pitää ennakkotiedoista poiketen ennen toista ja olisin ollut sen takia kusessa :D Ja kerran etuilin Nipsun kanssa lähtöjärkässä, että ehdin Luun tutustumiseen (ja radalle, kun se starttasi ekana). Rataprofiilit olivat mineille ja makseille samat, joten se helpotti osaltaan. Luokat olivat myös sen verran pieniä ja aikataulu sujuva, että koirien lämpimänä pysymisestä ei tarvinnut stressata. Ne eivät ehtineet pitkiä aikoja häkissä vanheta, kun otin molemmat aina jaloittelemaan, kun ehdin. Ja yhdessä pidemmässä välillä Luu pääsi lenkille Maijun ja Ihmeen kanssa :)

Tulostaso odotetusti kärsi hieman, mutta kahdeksasta radasta tein kuitenkin kolme nollaa, kolme hyvää vitosta (kaksi rimaa ja kielto) ja vain kaksi huonompaa räpellystä.

Aamu aloitettiin maksien hyppärillä (Asko Jokinen). Oli jotenkin tosi erikoisen tuntuinen rata. Loppu oli hankala ja päätin yrittää riskillä leijeröintiä, kun tuntui, että ei ikinä mahduta Luun kanssa sinne väliin. Olin myöhässä ja Luu ajautui hypystä ohi, mutta en tiedä, miten olisin sen saanut onnistumaan... Muuten ihan ok, mitä nyt alussa pari rimaa rapsui ja Luu keilasi pituuden kulmakepin.

Luu C

Seuraavaksi tutustuin Nipsun "kanssa" hyppäriin, mutta ennen Nipsun vuoroa tutustuin ja juoksin Luun ekan agilityradan (Allan Mattsson). Tää sujui ihan mukavasti, mutta muurin palikat räjäytettiin alas. En oikein tiedä, mitä siinä tapahtui (kamerakin heilahtaa sopivasti just siinä), ihan suoraa ainakin mentiin... Luulla siis tässä vaiheessa plakkarissa kaksi vitosta, vähän sellainen deja vu... :p (Ja kunnon kontaktistopeilla vielä nopein aikakin!)

Luu A

Nipsun hyppärillä jatkettiin samaa teemaa, eli yksi rima alas. Radalla tuli vain kolme nollaa ja Nipsun yksi vitonen, eli melkein päästiin palkinnoillekin! :D Tämäkin pudotus jäi pois videolta, mutta muuten meni ihan suunnitelmien mukaan. Hanna ei uskonut, että ehdin lopussa valssiin, joten pitihän se kokeilla! Ei tullut lopulta edes kiire :)

Nipsu C

Seuraavaksi oli vuorossa agilityrata Nipsun kanssa. Tästä saatiin tehtyä nolla, vaikka puomi olisi vaatinut uusimista... :p Muutenkin vähän huonorytminen ja töksähtelevä suoritus. No, nollavoitto oli ihan tervetullut ranking-pisteisiin :)

Nipsu A

Sitten päästiin kahdelle seuraavalle radalle, ensimmäisenä maksien hyppärille. Tää oli Luun kanssa kunnon _väännetty_ nolla, venyi ja valui joka kurvissa, mutta maltilla aina vaan ronkin sen oikeille esteille :D Päästiin kuitenkin vielä kakkospallille!

Luu D

Ja jos Luu valui, niin samalla radalla Nipsu lähti sitten ihan hyppysistä. Siinä missä Luu meinasi mennä kepeille ja valui, Nipsu kävi kepeillä. Ja siinä missä Luu valui suoran putken jälkeen melkein ohi muurista, Nipsu lähti väärälle esteelle. Tästä siis pari hyllyä! Joskus näinkin päin.

Nipsu D

Viimeisen agilityradan alku oli vähän liikaa (väsyneelle?) Luulle. Kamalaa vääntöä, jossa oma rytmi ja sijoittuminen hajosi, kun joutui ronkkimaan koiraa mukaan. Lisäksi yksi rima alas ja kepeillä en malttanut antaa Luulle aikaa. Kontaktit sentään ihan kivat.

Luu B

Nipsun kanssa päätin, että pakko saada tehtyä puomin kontakti, ja siltä se sitten näyttikin :D Kyllähän se pysähtyi, kun aloin hidastaa itse puomin puolivälissä... Kova luotto koiraan! Myös Nipsun kanssa se alku tuntui kököltä, mutta niin se varmaan vaan oli. Pussista Nipsu tuli jotenkin kylki edelle ulos :/ Voi luoja, että vihaan sitä estettä! Onneksi saatiin vielä hieronta ennen SM-kisoja, koska kyllähän se jälkensä jätti.

Nipsu B

WP_20170603_14_00_01_Pro.jpg

Kisojen jälkeen oli vielä niin reipas olo, että jäin tokoilemaan Syyn kanssa, koska se reppana oli päässyt hädin tuskin lenkeille mukaan. En pysty muistamaan, mitä tehtiin :D

Kotona ruoan jälkeen iski sitten uupumus ja ilta meni toipuessa. Nukahdin harvinaisesti päiväunillekin.