Tänään alkoi myös valkkuryhmien kouluttamien agi- ja tokoryhmien talvikausi. Mulla oli heti koulutusnakki tokoryhmissä. Vain yksi koira oli pois, eli kolmeen tuntiin piti koulutella 13 koiraa. Pisti vähän suuta kuivattamaan ja aivoja väsyttämään. Olen kouluttanut tokoa niin vähän, ettei siihen ole oikein mitään rutiinia, eikä vinkkejä tule ihan apteekin hyllyltä. Tuntuu, että koko ajan saa tsempata ja pinnistellä, että keksii jotain fiksua sanottavaa. Kotimatkalla tulee sitten tietty vaikka mitä mieleen, mutta toivottavasti muutama ajatus pääsi ulos asti jo itse tilanteessa ;)

Ennen koulutussettiä käytiin tekemässä Luun kanssa taas semmoiset nopsat treenit.

Tunnaria, tällä kertaa jonoa, eli pääosassa haistelu. Ensin pari kertaa oma ekana, sitten välissä ja lopussa taas ekana. Jyrkensin lähetyskulmaakin. Pari kertaa piti taas kutsua pois, mutta korjasi tällä kertaa suht helposti. Muuten vauhtipalkkasin, mutta yhden otin sivulle asti. Tuli taas paremmin.

Ohjattua, jossa teemana nostot, varsinkin oikea. Ja vähän merkki. Laitoin oikean kapulan viereen litran muovipullon, jossa tippa vettä pohjalla. Kaatui siis helposti. Tosin olisi kaatunut painavampikin pullo... Keilasi ainakin viisi kertaa putkeen pullon kumoon. Saatoin ehkä jo vähän hermostua, mutta mitäs hyötyä siitä nyt olisi. Tuli mieleen sellainen ajatus, että ehkä tämä ei sittenkään ole Luun kanssa toimivin keino. Se ei tunnu edes tajuavan koko pullon kaatumista, ja jos tajuaakin, niin... no, so what? Pienemmällä vauhdilla saatiin pari nostoa, jossa pullo pysyi. Varmaan säkällä.

Lähetyspaikkaan menojakin pitäisi tehdä taas kuurina. On ärsyttävän jähmeä perusasennossa, ja jos joudun kutsumaan sivulle (ei siis tulla yhtä matkaa), peruuttelee ja tulee huonoon paikkaan. Näitä en toki hyväksy, mutta sitten se on semmoista vääntämistä.

Muutama sivulletulo metallilla. Nää taisi olla ok, paitsi kapulan otot taas huonoja.

Pari luoksetulon sivulletuloa maalinkierrolla. Ensin vauhtipalkkaa, minkä jälkeen tuli aika vauhdikkaasti. Ekalla törmäsi ihan kunnolla, kun odotti vauhtipalkkaa (tuli kuitenkin sivulle), tokallakin hipaisi. Tokan hipaisun saatoin katsoa sormien läpi, kun oli niin kiva asenne.