Vaikka koira on saikulla, niin ohjaaja on kyllä juossut melkein joka ilta jossain koirajutuissa.

Torstaina Tuittu pääsi Hannalle hierontaan. Ajattelin, että se on varmaan tosi juntturassa, mutta ei se kovin paha ollutkaan. Selässä jumia, mutta sekin aukesi.

Perjantaina olin kouluttamassa agilityn tehoryhmiä. Siihen hurahti kolme tuntia, mutta motivoitunutta porukkaa on kiva juoksuttaa :)

Lauantai-iltana Elli järjesti juhlat TVA-arvonsa kunniaksi. Kivat pippalot olivatkin. Syötiin herkkuja, kisailtiin ja voitettiin huikeita palkintoja. Tuittukin pääsi osallistumaan nakinsyöntikisaan. Se hoitikin nakinsyöntiosuuden kovalla väliajalla, mutta sitten en saanut sitä sieltä ruudusta pois :D Se sai kuitenkin kannustuspalkinnon eläkeläissarjassa. Nipsu taas väläytti samassa kisassa juoksemalla ruudun sijasta suoraan nakkipussille.

Sunnuntaina oli sitten kotikisat. Kivan leppoisaa kisata vain Nipsulla. Minit ja maksit menivät yhtäaikaa, joten melkoista hulabaloota olisi taas ollut molempien kanssa. Olin satuttanut lauantaina polveni tippumalla tuolilta ja aamulla vielä harkitsin vakavasti kisojen väliin jättämistä. Levon jälkeen jalka ei meinannut kestää ensin astumista, mutta kyllä se siitä sitten vertyi, kun väkisin liikkui ja pisti painoa. Kunnon lämppäilyn jälkeen kesti lopulta juosta ihan hyvin, vaikka vähän sattui. Ekassa tutustumisessa tosin keskittyminen meni vähän liikaa jalkaan ja yritin vältellä liian vaativia ohjauksia sen takia. Yleensä kun miettii, että "ehdinkö tähän" tai "kääntyykö koira tällä tarpeeksi", niin nyt mietin lähinnä, että "pystynkö valssaamaan tässä" jne...

Ensin mentiin Teilerin agiradat. Molemmat oli ihan kivoja, sopivasti haastetta ja vauhtia. Ekalla radalla alku tuntui vaikealta, koska inhoan välistävetoja. Olisin halunnut tehdä 3-4 sisäpuolta takaakiertoina, mutta jatko aalle tuntui sieltä huonommalta, joten päädyin epämukavuusalueelle. Ihan hyvin se sitten meni. Keppien leijeröinnissä jämähdin putkelle lähetyksessä ratkaisevaksi askeleeksi ja olin myöhässä. Nipsu ehti pujahtaa keppien läpi ekasta välistä. Tuomari ei ilmeisesti tätä takaviistosta arvostellessaan nähnyt, joten ei saatu virhettä... Ehdin miettiä, että tulikohan tästä nyt virhe vai hylly vai mitä, mutta ohjasin kuitenkin kunnolla loppuun asti. No, 0-voittohan sieltä tuli. Näihin on vaan pakko ottaa se asenne, että arvosteluvirheet eivät ole kisaajan vika, ja kaikki otetaan mitä annetaan. Joskus sitä kärsii toisinkin päin.

Nipsu A (-11,12, sij. 1./40)

Toisella agiradalla vaikealta tuntui keppien ja putken jälkeinen pimeään putkikulmaan vienti. Päädyin yrittämään ulkokautta, mutta se kaatui jo pituuden ohitukseen. Vaikka tein hypylle vastakäännöksen, Nipsu lähti kaarrottamaan aata kohti. Sitten ei paljon pidemmälle päästykään, kun uusin keinun.

Nipsu B (HYL)

Hyppäri oli sitten Muotkan, sama kuin makseilla. Kiva putkiralli! Joka ei sitten niin rallia ollut kuitenkaan, kun jokaisesta suorasta putkesta piti kääntyä. Mutta tää ois ollut kyllä kiva koittaa Luulla. Alussa oli pari takaakiertoa. En päässyt ekasta Nipsun alta pois ja sitten oli esteet hukassa molemmilla. Pienellä hakemisella oikeille osuttiin kuitenkin. Putkillakin olin välillä vähän hukassa, mutta sain Nipsun oikeisiin reikiin ja sehän riitti :) Olin epäileväinen persjätöstä lyhyen putken jälkeen, mutta Hanna sanoi, että ois nössöä olla yrittämättä. Joten yritin :D Ja hyvin ehti. Voitettiin tääkin! :)

Nipsu C (-11,05, sij. 1./41)

Starttien jälkeen kävin kotona syömässä ja ulkoiluttamassa omat koirat, jättääkseni ne taas keskenään kotiin... Illaksi menin kisoihin vielä talkoilemaan.