Ei olla aloitettu vepeä. Oltiin vaan agikisoissa. Säätiedotus näytti aika lohduttomalta. Sadetutkan mukaan iltapäivällä koko eteläisen Suomen yli pyyhkäisi saderintama, joka ei ainakaan ennusteessa rakoillut sitten mistään. Koska asenne ratkaisee, päätin, että ihan sama. Mulla oli upouudet gore-lenkkarit, hyväksi todetty gore-takki, uudet kalvohousut, vaihtovaatteita ja muutaman minuutin matka kotiin. Antaa sataa vaan!

Ei sitten satanut edes koko aikaa. (Mutta oli ihan tarpeeksi märkää.) Asenne toimi ja varusteetkin aika hyvin. Ja kiitos tuomareille, joiden kaikilla radoilla oli suorat ja turvalliset lähestymiset märille kontakteille, ja jotka jättivät keinun pois radoilta. Uskalsi tuon yhden reikäpäänkin päästää menemään.

Ensin mentiin Nipsun kanssa Petteri Kermisen harjoitusarvostelema rata. Aika simppeli. Sarjalla ennen puomia meinasin olla vähän hukassa, mutta maltilla sain Nipsun oikein takaakiertoon. Sitten pti mennä sinne puomille, mutta Nipsu lähti kaahottamaan putkeen. Ehdin jo ajatella, että no niin, sinne meni taas, mutta jäin kuitenkin taakse seisomaan ja huutamaan hulluna kiipeekiipeetä. Ja mitä tekee melkein puomin linjan ohittanut ja putken lukinnut seltti? Ihmeitä tapahtuu, se kääntyy pois putkelta ja menee puomille! Katsoin sivusilmällä tuomariharjoittelijaa, en nähnyt käden nousevan. Ja nolla se sitten oli! Aikaa toki meni tuohon pyörimiseen ja lisäksi mm. hitaaseen puomin kontaktiin, mutta ilmeisesti sää heikensi tulostasoa ja voitettiin. IKINÄ ei saa luovuttaa!

Kun tultiin odottelemaan maksien tutustumista, huomattiin, että rataa rakennettiin uudestaan. Äh, varsinkin vesisateessa seisoessa toivoisi, että saman tasoluokan samassa kisassa käytettäisiin samaa rataa... Nyt siis pelkästään maksi-kolmosille rakennettiin kokonaan uusi rata, koska tuomarikin vaihtui (Anders Virtaseksi). Uusi rata oli vähän hankalampi, vaikka siinä olikin muutama samantapainen kohta.

Alussa jyrkkä käännös okserilta putkeen. Luu ei tietenkään jarruttanut taas yhtään, vaan leiskautti täysiä päin eturimaa ja lensi. Noi alut pitäisi varmaan ottaa erityistreeniin. Muutenkin tuntui alussa turhan raivokkaalta, mutta oli siellä hyvääkin pätkää. Loppu tuntui vaikealta, mutta se meni hyvin, paitsi ettei tullut vikaan päällejuoksuun. Lisäksi vitoset puomin ylösnoususta (nytkö niitä alkaa tulla?!) ja kiellosta hypyltä, johon en ehtinyt kunnolla. Keppejä ennen kynti maata leualla (ei näy videolla) ja pyöri ennen keppejä, siitä ei kuitenkaan virhettä. Saatiin siis ihan tulos, 20, wuhuu!

Luu A

Toisella radalla oli hankalan tuntuinen loppupuolisko. Varsinkin pätkä muurilta vikaan putkeen tuntui aika haastavalta ehtiä ohjaamaan koiran ampumatta putkeen. Nipsun kanssa meni kuitenkin kaikki aika lailla niinkuin pitikin. Oisko vesisade vähän hillinnyt sitä, tuntui olevan paljon paremmin hallussa kuin mitä on viime aikoina ollut... Tuplanolla, huikeeta! Ja toinen voittokin :) Aalla kirosin mielessäni, sillä tuli vähän niinkuin läpi, mutta ehdin jo vapauttaa. Tän kanssa siis tarkkana seuraavissa kisoissa!!! (Ekalla radalla teki hyvän stopin.) Puomi taas hidas, jouduin valuttamaan.

Nipsu B

Makseille rataa vähän muokattiin. Kakkonen vaihdettiin toisinpäin, samoin yksi putki. Varsinkin putkikohta oli vaikeampi muistaa, kun melkein samalla radalla pitikin yksi kohta mennä eri tavalla. Kakkosen pakkovalssiin Luu ei koonnut yhtään, mutta ei tullut päin, piti riman ja lensi oikeaan suuntaan :) Alku menikin ihan kivasti, sitten rima takaakierrossa. Rimakin oli vaan 55 cm, mutta hyppäsi tosi huonosti. Seuraava rima heti puomin jälkeen ja lisäksi vielä muurin palikat. Mutta siinä virheet olikin, eli esteet päästiin menemään oikeassa järjestyksessä tuloksella 15. Lopussa iski uskonpuute päällejuoksussa (ihan niinkuin Katillakin Inton kanssa :D ), mutta kivasti sai koiran oikean päähän putkea tuolleen panikoidenkin ;)

Luu B