Hau-Haun juhlaviikonloppu tuli ja vei meidät Olympiastadionille lauantaina 23.8.

kuva1.jpg

kuva2.jpg

Suunnitelmissa oli varsin täysi päivä, mutta peruttiin osallistumisemme flyball-kisaan siinä vaiheessa, kun kuultiin, että kisa käydään juoksuradan mondolla. Ei haluttu juoksuttaa koiriamme niin ikävällä pohjalla. Ja onneksi peruttiin! Koirien meno ei ollut kaikilta osin kovin miellyttävää katsottavaa, kun joutuivat vetämään tosi monta kierrosta helteessä ja paahtavalla ja kovalla pohjalla.

Jäljelle jäi siis aamupäivän tokonäytös ja illan agilitykisa. Tokonäytöstä olisi pitänyt ehtiä treenata vähän enemmän, eihän se ihan niin mennyt kuin piti :D Mutta tavoittelemamme iloisuus ja vauhdikkuus siitä kai jotenkin ilmeni.

Seuraamisessa rivit eivät pysyneet yhtään suorassa. Luoksetulossa viisi koiraa kuudesta lähtivät ekoista käskyistä :D Siinä oli hetken semmoinen kaaos valloillaan, mutta tehtiin liike sitten vain pokalla loppuun. Sain Luun pysäytettyä ja tehtiin jatko niinkuin pitikin. Kaukoissakin jotain pientä säätöä ja lopussa Luu lähti Katin vauhtipalkkauksesta... Tosin ja Inton ohjattu meni hyvin, vaikka siinä oli kenraaliharkoissa ongelmia. Samoin tunnari onnistui kaikilta. Eikä ruudussakaan ollut mitään isompaa häröilyä, Tikka vaan taisi kerran harhautua. Paikallaolot sujuivat hyvin.

Tässä koko 20-minuuttinen show.

Päivällä ehdittiin käydä Hesessa syömässä ja katsella vähän aikaa flyballia. Sitten piti yrittää herätä uudestaan agikisaa varten.

Puitteet ja kaikki oli tietty tosi siistiä ja tilaisuus varsin ainutlaatuinen. Pakko silti myöntää, että jotain fiiliksestä jäi puuttumaan. En tiedä, tarkalleen mikä, mutta ainakin rataprofiilit vaikuttivat osaltaan. Varsinkin hyppäri oli ihan kamalaa vääntämistä ja kääntämistä. Missään ei päässyt kunnolla vaan menemään, eikä koiran voinut antaa mennä. Ei mitään vauhdin hurmaa, juuri sitä, mitä noissa puitteissa olisi kaivannut. Tylsää. Agirata oli vähän soljuvampi, mutta ei mitenkään semmoinen hauska rata kumminkaan.

Hyppärillä sorruin vielä ottamaan yhden hypyn hitaamman kautta, koska olin ihan varma, että Nipsu menee muuten tyrkyllä olleeseen putkeen. Siitä on tullut viime aikoina harvinaisen putkihakuinen, enkä oikein tällä hetkellä luota siihen. Sitten yhdessä kohtaa se tuli hypystä ohi ja meni putkeen. Kylläpä harmitti. Oli meinaan harvinaisen kallis selttiohitus! Muuten rata meni ihan ok, mutta ei se mitenkään hyvältä tuntunut. Koko ajan piti pitää koiraa kiinni ja se tuntui hitaalta.

Agilityradalla oli sentään ihan kolmen hypyn melkein loppusuora :p Se menikin sitten aikalailla niinkuin piti. Puomi vaan kovin hidas. Jäi sentään vähän parempi fiilis, kun sai tehtyä puthtaan radan ilman suurempia töksähdyksiä. Sijoitus tällä radalla oli toinen.

Nipsun radat

WP_20150823_17_20_43_Pro.jpg