Maanantaina ilmoitin Luun halli-SM-kisoihin, jee. Näyttää myös siltä, että saadaan seurasta pikkumaksijoukkue! :)

Tiistaina aksattiin Isan koutsauksessa. Radassa oli gambler-osuus, joka piti ohjata tietyn linjan takaa. Keppikulma oli sellainen, että ei Syyn kanssa edes yritetty, vaan keskityttiin muihin juttuihin.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Keinun Syy teki tosi hyvin! Tää on nyt todellakin mennyt askeleen tai kaksikin eteenpäin, vaikka toki treenattavaa riittää. Otettiin meidän "gambleriksi" eka keppikulma kasille. Alkuun Syy ei taas pystynyt keskittymään yhtään, mutta saatiin onnistumaan jotenkin ilman vauhtia. Jätettiin asia hautumaan ja tehtiin Syy toisen kierroksen loppuun uudestaan, jolloin sujuikin paremmin. Kokeilin seiskalle vähän vahingossa vastakäännöstä (kun myöhästyin valssista) ja yllättäen Syy osasi mennä leikkaamallakin :)

Poikkari kepeiltä putkeen jäi kotiläksyksi. Kympin tein ulkopuolelta ja se vaati vielä vähän liikaa varmistelua. Varsinaisesta gamblerista tehtiin neloselta puomille. Ensimmäinen yritys meni hyörimiseksi, mutta kun Syy kerran löysi takaakiertoon, niin sen jälkeen irtosi hyvin. Puomi tehtiin koko treenissä kaikkiaan kolme kertaa (lelu edessä) ja joka kerta osumat, viimeinen paras.

Keskiviikkona oli toinen ratatreenipäivä putkeen, kun Marko tuli kouluttamaan valkkua. Lämmiteltiin tokotreeneillä. Luulle tuttuja juttuja, zeta, luoksari seisomisella, kaukot temppujen kanssa ja tunnari palkalla. Loppuun vielä ohjatun nostoja.

Syy teki alkuvirittelyjen jälkeen kaukoja, noutoa ja luoksarin jättöä. Kiertoa edelleen tarjoamisella ja tunnaria, jossa pidon yhdistäminen haisteluun on tosi sitkeässä.

Markon rata näytti paperilla ja vielä livenäkin ihan kamalalta :D Pari vaikeampaa keppikulmaa skipattiin ihan suosiolla, mutta kyllä me siitä sitten kuitenkin pätkissä selvittiin. In-init nyt vaatii muutenkin vielä vahvistusta, mutta tänään ne oli tosi huonoja. Saksalaiseenkaan Syy ei jäänyt ihan yksin, vaan piti tukea katseella ;) Kivoja onnistumisia saatiin kuiteskin, mm. kepeillemenoja radan yhteydessä! Ja hauskaa oli kuten aina! Marko on tosi taitava löytämään koirasta ja suorituksesta niitä hyviä puolia :)

Torstaina tuurailtiin vajaassa arvokisaryhmässä. Tein setit molemmilla. Ensin paikkis Luun kanssa. Luu teki kisamaisen setin (jossa sai kyllä palkkaa). Kaukot, luoksetulo (pelkällä stopilla), tunnari, ohjattu, seuraaminen, ruutu. Tunnareissa oli kahden liikkurin hajua, mutta ei aiheuttanut ongelmia. Ohjatussa oikea oli esteen edessä, mutta Luu nosti ensin takaa. Seuraamista pitäisi kai treenata enemmän, ei tunnu kovin hyvältä... Ruudussa lelu takana ja ekalla yrityksellä meni stoppi takatassujen verran pitkäksi.

Syy teki alkuvirittelyjen jälkeen seuruun alkuja liikkuroituna. Lisäksi nouto (jossa huono pito sivulla), seuraamista ja kiertoa. Välillä heittelin nameja taakse ja välillä pyysin sivulle, josta namin jälkeen uusi lähetys. Kerran jätin namin antamatta ja heti tuli huutoa, eli on tää herkkää touhua :D Mutta nyt on tehnyt tällä systeemillä välillä jo aika kivasti.

Lauantaina osallistuttiin Syyn kanssa koetreeniin. Iso kehä, tuomari ja liikkuri. Muuten siis aika kisamainen tilanne, mutta ei tullut ihan sellaista jännitystä. Alkuun osallistuttiin tuomarin puhutteluun, siruntarkistukseen, luoksepäästävyyteen ja kehäänmenoon, mutta ei tehty paikkista. Oma setti aloitettiin seuruun tarjoamisella ja naminheittelyllä, että saataisiin kiva asenne kisakehään. Silti oli todella vaikeaa. Aloitettiin maahanmenolla, jossa tuli ääni jo maahanmenossa ja mun palatessa kiehahti kunnolla ja Syy alkoi huutaa. Tää uusittiin helpotettuna. Nouto oli ihan hyvä ja siinä ei tullut ääntä. Luoksetulon jätössä oli levoton, muuten se ok. Seuraaminen oli huonoa, punki eteen ja painoi. Yritin korjailla, mutta ei tasaantunut kunnolla siinä ajassa. Muuten mielentila rentoutui loppua kohden, alku oli taas vaikein. Yhdessä välissä meinasi karata (luuli ehkä pääsevänsä lelulle?) ja hermostui, kun ei saanut, mutta muuten oli ok. Vikana liikkeenä tehtiin ruutu, jossa oli lelu valmiina. Siinä alku ihan ok.

Korjaussarjassa hinkutettiin sitä maahanmenoa. Oli kyllä hankalaa. Jätti myös menemättä maahan. Samoin seuraamista, jossa saatiin lopulta paikkaa vähän paremmaksi.

Näitä tarvittaisiin lisää. Jäi kyllä vähän epätoivoinen ja epäuskoinen olo sen suhteen, saako Syystä ikinä kisavalmista. Jos ei saa, niin sitten vaan treenataan, mutta oishan se nyt kiva edistyäkin niissä asioissa, joita treenaa.

Luu pääsi tekemään kisamaisen paikkiksen, kun evl-luokkalaiselle tarvittiin avustajia. Vähän löysä sivulletulo, mutta muuten teki hyvin.

Mulla oli vielä vartin vuoro aksakentällä ja käytettiin se Syyn kanssa puomi- ja keppitreeniin. Huono mielentila (ja väsymys?) tuntuivat jotenkin siirtyvän puomitreeniinkin, kun edes normaalisti helpot eivät onnistuneet. Mutta keppejä teki ihan superhienosti! Tehtiin suoraa ja paria umpikulmaa hypyn kautta, eikä yhtään aloitusmokaa.

Sunnuntaina pelkkää tokoa molemmille. Luun kanssa ihan treenattiin seuraamista, myös zetan merkkien kanssa. Tunnarin teki hyvin ja palautti kivan rennosti. Loppuaika niitä ohjatun nostoja esteiden kanssa...

Syy sai keskittyä liikkeestä maahanmenoon. Ensin virittelyt ja seuraamista. Tehtiin maahanmenoa ikään kuin kokonaisuutena, mutta jouduin kyllä pilkkomaan ja palkkailemaan osia. Välillä käytiin hakemassa lelu ja sitten taas uusi setti. Välillä saatiin tehtyä koko liike, mutta jotenkin homma ei edennyt treenin aikana. Tehtiin vielä kiertojuttuja ja tunnaria.