Tänään oli sitten ne. Nimittäin valkkuryhmän vikat tokotreenit. Suorastaan haikea tunnelma, vaikka 5/8 ryhmäläistä jatkaakin uudessa ryhmässä ja Maijaa, Lottaa ja Heidiä nähdään varmasti jatkossakin - saatetaan joskus jopa treenata yhdessä ;)

Nyt meitä oli kuusi ja jakauduttiin kahteen porukkaan. Me oltiin Maijun ja Miinun kanssa. Oltiin Pohjois-Hervannassa yhdellä meidän melkein kotikentällä. (Oikeasti ollaan treenattu siellä vain muutamasti.)

Luu teki keskimmäisenä ja suoritti kisamaisen setin. Ensin ohjattu, jossa tulikin sitten säätöä ja oli pakko korjailla. Tehtiin kentän reunassa ja oikea, haettava, kapula erottui tosi huonosti keltaisten lehtien seasta. Meni keskikapulalle ja kuunteli korjauskäskyjä vähän huonosti. Parin kapulanirrotuksen jälkeen sain sen etsimään oikean, mutta koska kaiveli tuo kurittomuus, oli pakko ottaa koko juttu uusiksi. Taas meni keskelle, mutta nyt pysähtyi yhdestä topista ja haki oikean yhdellä uudella käskyllä. Tästä siis kehut ja etiäpäin. (Täytyy treenata kyllä ehdottomasti noita, että haettava kapula ei näy kunnolla!)

Tunnarissa ei mitään erikoista. Paitsi oli todella outo olo lähettää koira kapuloille, kun en nähnyt niitä! :D Hahmotin kapulat sieltä lehtien seasta vasta, kun Luu oli niillä. En sitten ollut ihan kartalla, mutta hyvin se vissiin teki. Aika nopsaan nosti oman ja palautti laukalla. Tämä myös palkatta.

Kaukot, aloitettiin seisomisella. Into tuli juuri Luun lähelle riekkumaan, mikä vähän häiritsi, mutta Luu kykeni silti tekemään kaikki vaihdot :) S-I tein pelkällä suullisella. Edestäpäin näytti kohtuulliselta, mutta siinä se varmaan oli liikkunut jonkun 15 cm, sillä musta muissa pysyi paikallaan. Tosin ei sitä maahanmenoakaan aina edestä näe. M-I taas oikealla tekniikalla ja kaikkee. Edelleen palkatta.

Merkille ja ruutuun jouduttiin jonottamaan hetki ;) Tarkoitus oli taas palkata ruutuun, jos menee hyvään paikkaan, mutta jäi taas liian eteen. Lähetin siis korjauksen jälkeen takaisin merkille ja uudestaan ruutuun. Kolmannella kerralla meni kerrasta tarpeeksi syvälle. Siitä namipalkka. Halusin yrittää uudestaan alusta, että menisi ekalla kertaa hyvin, mutta sitten ei pystynyt menemään enää kertaakaan tarpeeksi syvälle kuin vasta pakittelemalla. Koska en halunnut alkaa vääntää, mutta toisaalta en myöskään palkata huonoista, kiersin näppärästi ongelman tekemällä ruudun lopun ja palkkaamalla siitä :D

Juteltiin hetki tuosta ruutuongelmasta, mutta asia jäi vielä ratkaisematta. Tämä ei nyt vaan ole hyvä, että Luu ottaa tavakseen tuon liian eteen pysähtymisen ja siitä pakittelun. Olen antanut sen nyt tässä leikissä tehdä sitä toivoen, että oikea paikka vahvistuu ja korjailu jää automaattisesti pois. Näinhän moni koira toimisikin, mutta Luu ei. Sillä ei ole mitään motiivia keskittyä paremmin ja mennä kerrasta oikein, koska se voi myös mennä vähän sinnepäin ja korjailla sitten, jos ei kelpaa. Se, että otan siihen kontaktia vasta oikeassa paikassa (enkä anna edes negatiivista huomiota hölmöilyistä), on kyllä auttanut ja tuonut touhuun enemmän järkeä, mutta tuntuu, että nyt ollaan jämähdetty samaan pisteeseen. Ongelmahan ei sinänsä ole akuutti, sillä Luu kyllä menee selvästi ruudun sisään, mutta en voi antaa asian olla ja hyväksyä sinne päin -paikkaa, koska sitten se tulee lipsumaan vain huonommaksi. Olisi vaan niin kiva saada asia parantumaan ihan vaan ilon kautta, mutta saas nähdä...

Kaikkien treenattua tehtiin paikallaolot. Ensin makuu. Luu ekana alas ja vikana ylös, molemmat hyvin. Nousu ihan superhyvä! Istumisessa jätin narupallon kentän reunalle. Olen jättänyt lelua ennenkin ilman huomattavaa vaikutusta, mutta nyt istui siitä tai jostain muusta johtuen astetta jähmeämmin.

Tehtiin vielä sikinsokin muiden kanssa. Ensin vähän seuraamista. Suoralla tuntui taas tosi kivalta, on intensiivinen, mutta ei paina yhtään! :) Sitten muutamia juoksukäännöksiä. Ja vasemmalle käännöksiä sekä kävelyssä että juoksussa. Ne vaativat kyllä jatkuvaa ylläpitoa.

Kaukoista 1-3 vaihdon alkuja. Seiso-istussa liikutti taas ensin reilusti vasenta takajalkaa, sitten paremmin. Muut hyvin. Kop kop, mutta M-I on ollut viime aikoina järjestäen joka kerta todella hyvä. On sitä kyllä lähes koiran ikä reenattukin! (Niin kuin on toki tuota seiso-istuakin...)

Luoksetulon osia, pääasiassa loppua. Muutama kerta maasta eteen, kerran sivulle asti. Tuli hyvin (ja suoraankin) joka kerta. Ei lujaa, mutta oikealla tekniikalla laukalla loppuun asti :) Kierrosta kerran koko luoksetulo, stoppiin lisäksi vartaloapu. Tuli miljoonaa ja teki kunnon lukkojarrutuksen. Lopun väleissä vauhti on hitaampi. Toinen kiertostoppi ilman vartaloapua, lukkojarrutti yhtä hyvin. Siitä vauhtipalkka jalkojen välistä.

Toko on kyllä aika kivaa :)