Perjantaina oltiin Nipsun kanssa Pekan treeneissä, joissa teemana kontaktit ja kepit.

Ensin kokeiltiin keinuleikkiä, jossa keinun laskeva pää oli maksipöydän päällä. Vauhtia otettiin putkesta ja palkka oli pöydällä heti keinun jälkeen. Ideana oli siis hakea vauhtia. Nipsulla treeni ei mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla, koska se on tottunut pysähtymään kontaktille. Himmasi siis aina alastulolla, vaikka en kontaktikäskyä antanutkaan.

Sitten tehtiin aata pelkiltään. Osa kokeili esim. speed pumpeja ylösmenon apuna, mutta me tehtiin ilman kommervenkkejä, palkka odottamassa. Palkan ollessa valmiina Nipsu menee 2on2offiin hienosti, vaikka jään taakse. Saattaa vilkaista minua vapautuskäskyn yhteydessä, mutta muuten tapittaa kyllä tiukkana eteenpäin.

Puomia tehtiin ratamaisesti muutaman esteen kanssa. Tässä taas huomattiin, että kun sitä palkkaa ei ole, Nipsu ei irtoa edelläni kontaktille ja pysähtyy ota-käskystä liian aikaisin. En kyllä oikeastaan koskaan tee näitä radalla, koska semmoisia tilanteita tulee loppujen lopuksi aika harvoin, joten on jäänyt huonolle treenille. Tämä pitää kyllä ottaa nyt ohjelmistoon, että saadaan irtoaminen toimimaan myös radalla ilman palkkaa. Samassa treenissä kokeiltiin myös jyrkkää kontaktilähestymistä rima-avulla. Nipsu vähän ihmetteli ensin, mutta kyllä se sitten toimi ihan kivasti.

Tehtiin puomin alastulolla myös pyöritystä putken kautta. Tästä ei aluksi tullut oikein mitään, kun Nipsu ei hoksannut jutun juonta. Aikoinani olen tehnyt sen kanssa kyllä pelkkää alastuloa sivusta kiiveten, mutta tämä oli ilmeisen unohtunut... Muutaman yrityksen jälkeen päästiin jonkunlaiseen rytmiin. Putki"palkalla" tuota lelutargettia voisikin alkaa häivyttää.

Lopuksi ehdittiin tehdä lyhyt keppitreeni. Treenattiin avokulmaa auttamalla sekä sisä- että ulkopuolelta. Mä olen tosi huono näissä, missä pitää kutsua koira paikallaan seisten, kun en niitä Tuitun kanssa koskaan tee. Ei ole ajoitus selkärangassa. Nipsu tuli kepeille kuitenkin ihan hyvin ja lujaa.

Että semmoiset kenraaliharjoitukset Tuitun SM-kisoihin ;)