Lauantaina 29.8. vietettiin pitkään suunniteltua ja jo kerran siirrettyä pk-painotteista I-treenipäivää Ikaalisissa. Mukana Luun lisäksi Puuma, Riski ja Lalli sekä oheisjäsenet :)

Aloitettiin maastojutuilla. Tehtiin ensin esineruutua. Mari vei kolme esinettä Luun nähden ruudun takarajalle. Luu vähän juoksenteli, välillä jäi pyörimään liian eteen ja varsinkin vikan kanssa jouduttiin jo vähän auttamaan lähettämällä lähempää. Hauskasti se kuitenkin tajuaa korjata pistoja pidemmäksi. Välillä kun kääntyi jo jossain puolivälissä aluetta ja lähti ties minne, niin kun kutsuin pois ja lähetin uudestaan, niin oli ihan että okei, ja irtosi takarajalle. Mutta ei tuossa mitään ihan kauhean selvää päätä tai häntää ole, pitäisi ehkä joskus treenatakin ;)

Sirke talloi Luulle n. 500-metrisen jäljen viidellä kepillä. Jana meni kaameaksi säädöksi. Luu ei ehkä oikein edes tiennyt, mitä oli tekemässä. Päästin sen vielä pyörimään ihan valtoimenaan, mutta jostain se lopulta bongasi jäljen oikeaan suuntaan. Sitten menikin ihan hyvin. Yhdellä pätkällä jouduin päästämään liinasta hetkeksi puita kiertäessäni ja siinä Luu kaahotti, kun kiihdytin sen perään. Tälle osuudelle jäi yksi keppi, muuten nosti hyvin kaikki. Namikasojakin oli, niistä meni aika monesta ohi, mutta muutaman söi.

Tehtiin lopuksi vielä tarkkuusruutuakin. Tätähän Luu ei ole koskaan tehnyt, mutta yllättävän hyvin keksi, mitä tehdä. Pari kertaa vaan yritti tuoda niitä kulmamerkkejä ;) Löytyi esinekin.

Sitten käytiin syömässä ja mentiin jatkamaan tottiksella.

Luu teki ensin Roiman kanssa. Tehtiin seuraamista, jotain jääviä, luoksetuloa ja noutoa. Jälkimmäisissä muisteltiin eteen tulemista. Luu oli seuruussa aika huono, piti näennäistä kontaktia, enkä saanut sitä tekemään ihan kunnolla. Ampusiin ei juuri reagoinut, ehkä vähän käänsi päätä ekalla laukauksella.

Sitten tehtiin hyppyä. Marilla oli tokoeste, jossa oli tosi helposti tippuva rima, joten uskallettiin vaikka mitä :D Yritettiin ensin virittää siihen kangasta, mutta ei se pysynyt. Kokeiltiin sitten, jos koirat tajuasivat hypätä pelkkää rimaa. Aloitettiin Luun kanssa 70-senttisestä ja nostettiin metriin asti. Pari kertaa tiputti riman, mutta korjasi heti seuraavalla toistolla. Ja niin "hurjalta" kuin se pelkkä tapissa kiikkuva rima näytti, niin hyppäsi arpomatta joka kerta, eikä yrittänytkään mennä ali. Kai se sitten tietää, mitä "hyppy" tarkoittaa :D Luu ei ole hypännyt metriä ikinä ennen. Sen verran taisi hämmästyttää, että kun otettiin metrisen jälkeen vielä yksi matalampi, niin oli ehkä inasen epävarmemman näköinen. Ihan hyviä hyppyjä kuitenkin, varsinkin harjoitusmääriin nähden.

Tässä toinen yritys metrisestä (ekalla tippui rima).

Tehtiin vähän myös aata, myös ekaa kertaa ikinä. Matalalla yritti ensin tietty tehdä 2on 2offia, mutta sain sen tulemaan läpi. Täyskorkeakin mentiin pari kertaa namin perässä.

Lopussa vielä toinen lyhyempi setti. Tein vähän lisää seuraamista, jossa oli nyt vähän parempi. Ja eteenmenon, johon olin vienyt lelun Luun nähden.

Pitkä ja mukava päivä, kiitos kaikki!