Tänään vuorossa Lempäälän karsintakoe. Tuomareina tutusti Räsänen ja Tala. Linja oli tosin tiukentunut viime vuodesta. Hyvä vaan, tällä tasolla pitää niitä erojakin saada aikaan.

Olin taas aamulla liikenteessä tiukahkolla aikataululla ja toivoin vaan mielessäni, ettei startattaisi ihan ekana. No ei, oltiin numerolla 39 toiseksi viimeisiä. Taas! Periaatteessa siis viimeisiä, kun Io oli juoksuisena erikseen. Ilmeisesti sillä samalla tuurilla meidät pyydettiin taas avustamaan paikallaoloihinkin juoksuista... No, tottumuksella meni sekin. Ja Iolla oli taas tuttu vieruskaveri :) Luu on siis nollakoiraillut nyt pm-tokoissa, Pieksämäen karsinnassa ja Lempäälän karsinnassa. Jos meitä seuraavassakin kokeessa pyydetään, niin ajattelin kyllä kysyä, että voisko joku muu välillä :D

Vaikka ei siinä mitään, tekee ihan hyvää päästä treenaamaan noita kehäänmenoja ja kehästä poistumisia... Huoh!

Koe alkoi paikallaoloilla. Oltiin siis viimeisen ryhmän viimeinen koirakko.

Istuminen 10 - Ei vissiin moitittavaa.

Paikkamakuu 10 - Hyvin alas, hyvin pysyi, hyvin nousi!

Sitten Riitan kehään. Tai siis meillä oli tässä välissä muutaman tunnin tauko. Ekan kehän liikkeet on videolla, sitten loppui akku.

Luoksetulo 9 - Loivaa banaania varsinkin lopussa, mutta korjasi eteentulon ihan suoraksi. Seisomisessa yritystä, vähän pompsahteli.

Idari 9 - Seuraamisessa parantamisen varaa, asennot hyvin. Istumisessa tosin jotain pientä rytmitysongelmaa, taisin vähän potkaista koiraakin jätön yhteydessä.

Ruutu 9 - Merkki todella hyvä Luun merkiksi, olin erittäin tyytyväinen! Ja tarjoili sivulla jopa katsekontaktia, tai ainakin vilkaisuja. Myös ruutuun meni hyvin. Sivulletulo ei nyt niin siisti, ehkä tätäkin pitää treenata. Se onkin ollut yksi harvoja asioita, jotka ovat pysyneet pitkään hyvinä ilman hinkuttamista.

Seuraaminen 8,5 - Pystyy parempaan! Tuntui, että valui eteen pahemmin kuin normaalisti, ja siltä videolla näyttääkin. Eka juoksukäännös oikealle levisi, muuten ei mitään isompaa. Treenissä täytyy laittaa nyt erityishuomiota paikkaan!

Jaanan kehä oli nopeampi, joten sitä ei tarvinnut odotella niin pitkään. Oli meille itse asiassa ihan sopiva väli. Ehdin palkata rauhassa, jättää Luun hetkeksi makoilemaan ja sitten taas viritellä hyvän aikaa.

Ohjattu 7 - Huh! Saatiin vasen. Merkki ok. Lähti merkiltä oikeaan suuntaan, mutta alkoi sitten kaventaa kaarta. Ehdin ajatella, että nyt ei kyllä (sika!) kierrä kapulan taakse, kunnes tajusin, että se suuntasikin keskikapulalle! Tuli niin puskista tämä, että meinasin vallan jäätyä. Piti hetki takellella, että mikäs käsky tässä pitikään huutaa :D Sain sitten huudettua topin, jolla Luu pysähtyi tosi kiltisti jo ihan lähelle kapulaa. Siitä korjasi hyvin vasemmalle. Harmillinen moka siis, mutta onnistuneesta korjauksesta saa olla tyytyväinen! :)

Hyppynouto 9 - En tiedä, mistä vähennys, kun ei ole sitä videotakaan. Eteen tuli kyllä jotenkin nihkeästi ja jäi niin kyyryyn, että jouduin ihan kunnolla kumartumaan ottaakseni kapulan.

Kaukot 7,5 - Tästäkään ei nyt ole kuin muistikuva siitä, miltä näytti edestä sekä Katin ja Maijun kommentit. Järkkä perinteinen I-S-M-S-I-M. Oli kuulemma tehnyt ekan maahanmenon aika hyvin, vain se vasen takatassu (tietty just tuomarin puoleinen) liikkui. Seiso-istussa tuli sitten eteen, tietty. Muut hyvin.

Tunnari 8 - Taisi nostaa toisella rivin tarkistuksella. Sen mitä ehdin muita katsella, niin tässä arvostettiiin nopeaa etsintää, joten tarkistelusta varmaan vähennys...? Palautuksessa hidasti vikoilla askelilla raviin.

Sivulletuloissa ei mennyt muuten kertaakaan yli, jonkun saattoi jättää inasen eteen.

Yhteensä pisteitä kertyi 276,5, eli semmoinen keskinkertainen ykkönen. Ensimmäinen laatuaan muuten meidän kisakirjassa, tätä ennen ykköset ovat asettuneet väleille 256-266 ja 300,5-305 pistettä. Täytyy vissiin täytellä tuota melkein 40 pisteen kuilua ;) Loppusijoitus oli 13., koiria oli siis 40. Vaikka tulos ei huippu ollutkaan, niin olin tyytyväinen suoritukseen. Edelleen ollaan hyvällä mallilla karsintakokeille asettamieni tavoitteiden suhteen :)