Eilen ei treenattu. Käytiin Maijun kanssa vajaan parin tunnin lenkillä Sääksjärvellä. Samalla reissulla vein kisapalkintoja ja jäin hetkeksi katsomaan kisoja.

Tänään treenattiin. Koko reissuun hurahti semmoinen neljä tuntia, kun lämmittelynä käytiin metsälenkillä. Tallilla meillä oli seurana Lea, Sirpa ja lauma koiria. Luu teki aksajuttuja.

Aluksi hyppytekniikkaa. Korkeuden arviointia, jossa nostettiin rima 45 senttiin. Ensin set pointtia, jossa rima 35-40-45-40-35 cm. Sitten samat korkeuden vaihtelut hypyllä perussarjan perässä. Ei näyttänyt olevan ongelmia missään.

Sitten yllättäen laatikkoa... Aika yksitoikkoista tämä meidän agilityn treenaaminen nykyään ;) Puomin palanen edelleen maassa. Tehtiin u-putken kautta. (Ja meni muuten niin hermot uusiin, "hienoihin" putkenpainoihin...!) Muuten meni hyvin, mutta vedättämistä Luu ei vielä kestä. Toki sekin voisi olla helpompaa, jos puomia nostaisi ylöspäin.

Keppejä treenailtiin putkien ja hyppyjen kautta, yhden tai kahden esteen takaa. Luu oli aika taitava. Pystyin mm. leikkaamaan takana ja leijeröimään samalla keppien viereisen putken. Ja kaikki ilman etupalkkaa! Semmoisella sain Luun lopettamaan kesken, että pysähdyin liikkeestä kesken pujottelun. Muuten teki loppuun asti, juoksin sitten vieressä, jäin taakse tai otin sivuetäisyyttä. Jyrkkä umpikulma oli tosi vaikea, punkesi sitkeästi väärältä puolen. Helpotettuna onnistui sekin. Muuten haki aloituksia aika kivasti.

Pujottelussa on kyllä loksahtanut asioita paikoilleen aika huolella, se on edistynyt pienen ajan sisällä ihan hirveästi. Mulle on tullut jopa melkoinen luotto jo Luun pujotteluun, mikä tietenkin ruokkii onnistumisia. Voidaan alkaa ottaa keppejä vähitellen jo radallekin, jei!

Tuittu höntsäili myös agilityjuttuja. Tehtiin kontakteja trainerilla ja pari isojen koirien puomillakin. Hienoja. Trainerilla irtosi kivasti kontaktille, vaikka jäin taakse. Näitähän Tuittu ei ole oikeastaan koskaan osannut, kun ei sille ole opetettu kunnolla itsenäisiä kontakteja.

Tuittu teki myös samoja keppihommia kuin Luukin. Ja osasi tietty kaiken. Tai vähän yllätys oli, että siltäkin luonnistui leijeröinti kuin tyhjää vaan.

Kun aikaa oli, tein Luun kanssa lopuksi vielä seuraamista, vaikkei toko kuulunutkaan suunnitelmiin. Tarttui varmaan, kun Kina ja Pipakin treenasivat tokoa ;) Koitin palkkailla niistä hetkistä, kun painoi vähän vähemmän.