Tänään valkkuryhmän agilityt Nipen kanssa. Koulutusvuorossa oli Esa ja teemana tekniikka. Tehtiin kolmea hyppyratapätkää. Ajatus oli tehdä mahdollisimman paljon viskileikkauksia ja pakkovalsseja, mutta eipä me sitten montaa tehty ;)

Ekaan pätkään suunnittelin kaksi viskileikkausta, vaikka oikeasti olisin tehnyt kummankin eri tavalla. Ekasta luovuttiinkin ekan yrityksen jälkeen, kun ei se oikein siinä paikassa toiminut. Se jälkimmäinen sen sijaan toimi ihan hyvin, vaikka edelleen "oikeasti" olisin varmaan vääntänyt siihenkin jonkun valssin. Mutta hyvä, kun tuli treenattua. Alun pakkovalssi vaihdettiin saksalaiseen, jolla sai koiralle paremman linjan takaakierrossa. Saksalaisissa en taas tänään osannut jostain syystä liikkua, tuli aina kamala kiire. Tämä on jännä ohjaus, kun joskus se vaan sujuu, mutta sitten joskus taas ei millään. Mutta pyöritykset on mun ja Nipsun juttu, se tuli taas todettua.

Kun kerran on videoita eri versioista, niin kellottelin joitain kohtia. Kakkosesteellä saksalainen oli selvästi nopeampi kuin pakkovalssi. Vitosen takaakierrossa vika hyvä pyöritys oli nopein, mutta eka pyöritys yhtä nopea kuin kauemman siivekkeen kierrätys. (Tähän vaikutti myös seuraava hyppy, jonka tein eri tavoilla takaakierrosta riippuen). Koko kymmenen esteen pätkä oli vikalla versiolla melkein kaksi sekuntia nopeampi kuin ensimmäinen vähän töksähtelevä. Mutta kaksi sekuntia kymmenellä esteellä, huh!

Toisessa pätkässä meillä ei ollut niin paljon varioitavaa. Yksi päällejuoksu oli vähän kökkö, se vaihdettiin valssiin ja sisäpuolelta ohjaukseen. Joka oli neljällä esteellä neljä kymmenystä nopeampi. Tehtiin samaan kohtaan vielä viskiäkin. Sekin oli ihan hyvä, kun tein edeltävälle hypylle vastakäännöksen, mutta hitaampi toki kuin valssi.

Vikalla pätkällä jouduttiin tekemään yhtä kohtaa monta kertaa, kun Nipsu ajautui yhden hypyn taakse. Tein takaakierron ensin saksalaisella, mutta en vaan osannut liikkua siinä tarpeeksi pois alta, että olisin saanut vedettyä Nipsun oikealle puolelle. Nyt se joutui väistämään sen verran, että meni hypyn takaa. Pakkovalssilla kävi sama, mutta lopulta pakkovalssijaakotus toimi kuin häkä. Tää oli vähän hankala kellottaa, mutta sain kaikki vaihtoehdot kolmella esteellä lähes kymmenyksen sisään. Tässä ratkaisevampaa ohjauksen valinnalla olikin se, että valitulla ohjauksella sai koiran oikeille esteille :D

Kivat treenit! Vaikka virheitäkin tuli, niin meno tuntui paljon paremmalta kuin viimeksi ja Nipsukin meni pääasiassa sinne, minne kuvittelinkin sen menevän :)

Video