Käytiin Lean kanssa treenaamassa. Ja kuuden koiran :) Tai Viivi-mummeli ei tainnut tehdä mitään, mutta muille viidelle oli treenit suunniteltu.

Synttärisankari keskittyi puomitreeniin. Tehtiin ensin toisesta suunnasta vauhdilla ja sitten toisesta vähän pienemmällä vauhdilla. Ekan teki taas tosi huolella, mutta toisen loiskautti yli. Siitä mojovat nuhtelut, jotka muuten alkavat olla varmaan kohtuu uskottavia, koska mua ärsyttää oikeasti niin paljon noi ;) Seuraavat kuusi olivatkin sitten taas osumia! Numero kutonen oli tosin semmoinen rajatapaus. Näin, että joku tassu osui, mutta en ollut varma, oliko se etu- vai takatassu. Palkkasin kuitenkin. Videoltakaan ei paikan päällä nähnyt (Pitäisi tutkia ehkä jopa käyttöopasta, että pystyykö tuolla kameralla katsomaan hidastettuna...?), mutta lähempi tarkastelu kotona osoitti, että toinen etutassu osui. Hyvä se ei kyllä ollut, meni enempi loikalla. Seuraavat teki silti taas tarkasti. Ei siis lähtenyt mopo keulimaan, vaikka palkkasin tämän vauhdikkaan!

Toisesta suunnasta kolme toistoa tiukan hyppykäännöksen jälkeen. Nämä kaikki todella hyviä. Ei hidastellut (niinkuin toisesta suunnasta), mutta osui varmasti. Loppusaldona siis 9 tosi hyvää, 1 kriteerit täyttävä huono ja 1 moka. Ei hullummin!

Tässä sama videona.

Luu teki myös merkkiä esteiden keskellä ja leluhämyillä. Lähettelin välillä vapaasti esteiden kautta ja välillä perusasennosta. Ekoilla vähän katseli leluja ("Tos ois cuzi, tossa verkkopallo..."), mutta meni ihan ok. Lopuilla meni jo ilman vilkuiluja.

Tehtiin myös yksi tunnari. Koski nopeasti yhteen väärään (taisi olla viereinen), mutta muuten ok.

Nipsu teki ensin kaikkia kontakteja. Puomilla etupalkan häivytystä yhden ja kahden hypyn taakse. Vikoilla lelu oli Lealla, joka heitti sen vasta, kun vapautin. Ei mene hullun raivolla, mutta epäröimättä kuitenkin. Toistot oli toki helpompia, kun ensin lelu oli jätetty pari kertaa eteen.

Aalla yritin saada Nipsun ennakoimaan vapautusta. Onnistuinkin aika hyvin... "Va" ja provosoiva liike toimivat monta kertaa. Ei mikään ihme, useinhan se lähtee jo "vapaan" ekasta tavusta. Eikä toki kuolemanvakavaa, mutta täytyy näitäkin vaan välillä tehdä, jotta saa koiraa skarpimmaksi. Samalla tehtiin jonkunlaista putki-kontaktierottelua. Kerran meni putkeen, mutta mulla levisi ohjaus jo paria estettä ennen. Muuten haki aan hyvin.

Sitten vielä keinua. On se vaan hidas :( Tein muutaman pelkän alastulon matalalla keinulla ja sitten vielä pari koko keinua. Menee kyllä ihan hyvin päähän asti, mutta ei täysiä. Mietittiin, että pitäisikö treenata päähän juoksemista keinua paikallaan pitäen, mutta en ole ihan varma. Jotenkin en vaan tykkää keinutreeneistä, jossa keinu ei laske koiran omasta painosta... Mutta täytyy miettiä, jos sitä tekisi jotenkin erillisenä juttuna.

Toisessa setissä Nipsu teki keppikulmia. Niitä jyrkkiä umpia ja avoja. Umpikulmaa lähti jopa hakemaan lopulta ilman ohjausta, mutta poispäinkäännöksellä ei onnistunut. Avokulma oli vielä vaikeampi. Laitettiin lopulta lelu ekaan väliin, mutta kun se otettiin pois, Nipsu ei vaan yhtään ymmärtänyt. Tuli taas mieleen, että jos on lusikalla annettu, niin ei vaan voi kauhalla vaatia ;) Mutta eiköhän nääkin treenillä paremmiksi saada.

Tuittu treenasi piirinmestiksiä varten ;) Tehtiin lyhyttä ratapätkää ja kaikki kontaktit. Tuittu oli tietenkin superpätevä eikä tehnyt yhtään virhettä. Tuitun treenit kruunaantuivat, kun se sai tyhjentää Lean nakkipussin lopun!

Juuri kun oltiin lopettamassa, Maiju soitti ja pyysi metsälenkille. Tehtiin sitten loppujäähkänä reilun tunnin lenkki Sääksjärvellä. Oli siinä laumaa, kun metsässä vilisi kahdeksan koiraa, jotka edustivat kuutta eri rotua. Vilinä kärjistyi kurjasti Inkan ja Ukon yhteenottoon, mutta onneksi siitä selvittiin isommitta vammoitta. Hyvä kun hässäkästä oli rauhoituttu, niin puskista juoksi vinttikoira laumamme keskelle. Kaveri vaikutti ystävälliseltä, mutta sai toki melkoisen sekamelskan aikaiseksi. Luulla kärvähti yllättäen hermot ja oli melkein haastamassa riitaa. Totteli onneksi, mutta oli vähän vaikeaa yrittää samaan aikaan keräillä kolmea omaa koiraa ja yrittää ajaa tunkeilijaa pois, ennen kuin joku järjestää oikeasti tappelun. Huh. Kohta omistaja saapui paikalle, otti koiran mukaansa ja jatkoi mitään sanomatta matkaa...

Että semmoinen rentouttava metsälenkki tällä kertaa.