...oli taas henkilökohtaisena teemanamme Tuitun kanssa valkkuryhmän treeneissä. Virallisena teemana oli tekniikka ja Tommi oli kehitellyt ovelia keppialoituksia ja parit layeroinnit. Pätkiä oli hihassa kaikkiaan kai viisi, mutta ehdittiin vain kaksi. Tuitun kanssa ei tosiaan niihin kovin montaa minuuttia käytetty.

Ensimmäisellä pätkällä treenattiin alussa yhden hypyn layerointia. Se sujui Tuitun kanssa oikeastaan paremmin kuin uskalsin odottaa.  Keppien aloitus oli avokulma niin, että aloituksen vieressä oli ansahyppy. Tuittu haki kuitenkin kepit ihan superisti, kun vaan uskalsin viedä varmistelematta suoraan kohti ykkösväliä. Keppien jälkeen piti koittaa poispäinkäännöstä putkeen kepit layeröiden. Arvasin, ettei Tuittu irtoa, mutta vein palkan silti valmiiksi putken jälkeen ja kankesin koiran sinne puoliväkisin. Kun Tuittu pääsi kerran putkesta loppukipolle, toisella kierroksella se lähti putkeen kuin paraskin putkihullu!

Toisella pätkällä oli sama keppien aloitus, mutta tulosuunta loivempi niin, että se ansahyppy oli melkein koiran suoralla juoksulinjalla. Näytti aika hurjalta. Tässä saatiin virheitäkin aikaiseksi ja Tuittu taisi ottaa ansahypyn pari-kolme kertaa. Tommi koitti saada mut vaihtamaan yhden hypyn kierrätyksen toiselle puolelle, että koiralle tulisi parempi linja kepeille. Sinnikkäästi kuitenkin koitin vielä kerran, ja sain kuin sainkin Tuitun kepeille tälläkin tyylillä. Kokeiltiin sitten myös se toisen kautta kierrätys, ja sujuvasti meni sekin. Tommi väitti, että nopeamminkin, itse en ollut ihan varma. Yleensä sisäkautta kierrätykset (eli ensimmäinen ohjausvaihtoehtoni) ovat Tuitulla nopeampia, mutta tässä tapauksessa se pidempi reitti ei ollut pidempi kuin metrin verran. No, ilman sähköistä ajanottoa, ratkaisematta jäi. Käännökset sinänsä olivat hyvät kumminkin päin. Ennen tätä yhtä hyppyä oli semmoinen takaakierto-valssaus-hässäkkä, jonka vein harjoituksen vuoksi Harjun tyyliin yhdellä kädellä (vasemmalla :D), ihan ok.

Jokerina pohjalla halusin kokeilla kerran semmoista hasardivaihtoehtoa, jota spekuloitiin tutustumisessa. Johanna yritti sitä aika monta kertaa Lordin kanssa ja olin aika varma, ettei se onnistu pikkukoiran kanssa. Tarkoitus oli siis layeröidä se ansahyppy ja vetää koira kepeille sen jälkeen. Hyppy oli vielä semmoisessa kulmassa, että sitä joutui vähän kiertämään. Ajattelin, että jaloissa juokseva pikkukoira, joka ehtii kääntyä sata kertaa ohjaajan pienestäkin liikkeestä, hyppää sen ihan väkisin. Sain kuitenkin Tuitun kanssa niin hyvin etumatkaa, että pääsin vetämään sen hypyn ohi ja vähän kääntämään kepeille. Tuli kieltämättä aika voittaja-fiilis, kun saatiin tämä onnistumaan kerrasta :) Toista kertaa en nimittäin olisi edes yrittänyt.

Kivat treenit, Tuittu tuntui tosi kivalta ja oli kivaa, jee!

Olen päästänyt Luusterin aina juoksentelemaan radanrakennuksen ajaksi, että se saisi purettua edes vähän työpäiväni aikana keräämänsä energiaa. Meno on kyllä välillä niin hurjan näköistä, että noinkohan sitä kohta enää uskaltaa... Luuhan on tosiaan keksinyt, että putkien yli on aika siisti hypellä. Tapa olisi kyllä ihan terveellistä kytkeä pois... Eilen Luu hyppäsi yhden seinän vierustalla olevan putken yli. Onneksi pressuhallin seinät antavat sentään vähän myöden, eikä törmäys ollut niin kova. Vigon kanssa juostessaan se otti osumaa ainakin keppeihin ja yhteen hyppysiivekkeeseen. Ketterä pieni bordercollie.

Luu on alkanut nyt vähän mörköillä. Se on edelleen onnesta soikeana menossa moikkaamaan kaikkia vieraita ihmisiä, mutta jos joku huomioikin sen tutustumisyritykset ja yrittää tulla moikkaamaan, se pistää pakin päälle ja saattaa haukkuakin. Jostain syystä se pannaroi Teroa eilisissä treeneissä. Pistin Teron sitten syöttelemään Luulle nameja ja leikkimään raadolla. Luu kävi hakemassa namit ja repi jotenkuten raatoakin, mutta suhtautui silti todella epäilevästi. Loppulenkillä Tero ei taas haitannut Luuta yhtään. Tänään pihalla joukko lapsia halusi silittää koiria, mutta Luu sätkyili hihnan mitan päässä ja Tuittu sai hoitaa söpöstelyhommat yksin. Mulla oli vielä niin kiire, etten ehtinyt jäädä junnaamaan, vaan vein sitten vaan koirat pois tilanteesta.