Viikko on mennyt melkoisen väsymyksen kourissa, vaikka tällä kertaa tokon SM-viikonloppu ei vaatinut edes reissaamista. Käytiin kisapaikalla perjantaina pystyttämässä teltat ja ilmoittamassa joukkueet. Pari lenkkiäkin tuli tehtyä, mutta mitään en treenannut. Suunnitelma yhdestä välipäivästä siis piti.

Lauantaina Luun vuoro oli vasta loppupuoliskolla, mutta päivä oli taas tyypillisen hektinen ja kului nopeasti. Hyvä, kun ehti syömään jotain. Osa joukkuekavereiden suorituksistakin jäi näkemättä. Käytiin hyvissä ajoin ennen suoritusta lenkillä. Tein tunnarin ja jotain ihan pientä. Yksilöliikkeet tehtiin neljässä kehässä, kaksi liikettä kerrallaan. Tokaan kehään tuli jonkun verran odotusta, kolmanteen ja neljänteen ei juurikaan. Paikallaoloja ennen oli taas hetki taukoa.

Kehä 1 (Ralf Björklund)

Ruutu 10 - Meidän huonon karman arvokisaliike heti alkuun. Eipä ois paljon paremmin voinut alkaa ;) Ihan ok merkki, vähän kyllä kaarsi. Ruutuun ihan taakse, näin että siirsi takanauhaa takatassuilla... Mietin sekunnin ja pistin riskillä alas. Ohikävellessä vilkaisin, että sisällä oli.

Luoksetulo 9 - Pysäytin seisomaan ehkä inasen myöhään. Yritystä oli, mutta kyllähän se vähän valuu. Loppu aika ok.

Kehä 2 (Carina Savander-Ranne)

Ohjattu 9 - Oikea. Oli alussa huono, ei ottanut katsekontaktia. Merkki kuitenkin ok. Meni keskemmältä kuin normaalisti, joten nostossa ei kaartanut ihan niin pahasti. Ihan siisti.

Kaukot 9 - Oli aika jähmeä ja teki maahan-istun vaiheittain. Piti kuitenkin takatassut joka vaihdossa.

Kehä 3 (Tuija Sere)

Tunnari 8,5 - Monella oli vaikeuksia löytää kapuloita. Luu meni vähän rumasti keskelle riviä ja tökkäisi tassulla oman rivistä. Tsekkasi rivin toiseen suuntaan ja palatessa nappasi oman heti kohdalla.

Zeta 8,5 - I-S-M. Seuraaminen on mennyt ihan vähän paremmaksi jo, oli ainakin suunnilleen mukana :)

Kehä 4 (Pirkko Bellaoui)

Seuraaminen 9 - Katri häiriköi Luuta lelulla juuri ennen kehäänmenoa ja sain sen seuraamalla kehään! Kehä oli pieni ja epätasainen ja liikkurointi hätäistä. Piti osata itse pitää rauha tekemisessä, ettei mennyt hosumiseksi. Tuntui ihan kivalta.

Hyppynouto 8 - Oli jotenkin tosi kiinni hypyssä ja tuli huonosti alkuun. En tiedä, johtuiko tästä, mutta hipaisi estettä mennessä. Tylsä pistemenetys!

Kehä 5 (Salme Mujunen)

Paikkamakuu 10 - Juuri ennen kehää alkoi sataa tihuuttaa. Luu ei laittanut päätä maahan. Jättökäskyllä laski sen toisen tassun päälle, mutta oli nostanut jossain vaiheessa.

Istuminen 10

Kun istumisen numero näytettiin, iski valtava helpotus! Ei nollattu mitään! Kolme vuotta kestänyt SM-epäonni ei jatkunut, vaan saatiin tehtyä semmoinen lähes omantasoinen suoritus. Huh! :D

Pisteitä kertyi 291 ja ne riittivät viidenteen sijaan ja kunniapalkintoon. Oli ihan epäuskoinen olo tajuta, että me päästiin finaaliin. Ja kotikisoissa vielä, niin siistiä!

Päivän kruunasi joukkuekisa, jossa saatiin pronssia! Tuomarijako ei ollut meille kovin suotuisa, sillä alokasluokassa oli paljon avointa lepsumpi arvostelu - ja meillä oli vain avoimen luokan koiria. Oltiinkin paras joukkue, jossa alempien luokkien koirat olivat avo-luokkalaisia, jos nyt jollain haluaa vielä brassailla ;)

TOKO%20SM%202015%20249.jpg
(Markus Nyberg)

Illalla oli palkintojenjaon lisäksi finaaliin ilmoittautuminen ja lähtönumeroiden arvonta. Vedin meille ihan kivan ysin.

Yön nukuin järjettömän huonosti. En ainakaan tiedostanut jännittäväni tai edes miettiväni finaalia, mutta olin juonut kahvia liian myöhään :p Valvoin koko aamuyön. Aamulla ja aamupäivällä kittasin sitten lisää kahvia, että olisin jotenkin skarppina. Luulle ei sovi näyttää, että ohjaaja on jotenkin puolitehoinen, se ottaa muuten tilanteen haltuun :D

Nyt tehtiin yksilöliikkeet kahdessa osassa. Paikallaolot taas lopussa. Tuomareina olivat Aino Juhantalo ja Katja Rautiainen. Valitettavasti jälkikäteen sai tietää vain pistekeskiarvon, joten tuomarien antamat pisteet jäivät arvoitukseksi.

Luu oli heti aamusta kivan säpäkän ja pirteän oloinen, kun tein taas tunnaria ja jotain pientä. Kehässä se tuntui ihan tosi hyvältä! Varmaan mielentilan suhteen yksi parhaista kokeistamme, mulla oli itsellänikin ihan huippufiilis.

Seuraaminen 8,75 - Rauhallisempi kaavio, pitkiä suoria. Luu tuntui taas ihan mukavalta. Välillä vähän painoi ja yhdellä suoralla tökkäisi yhtäkkiä mua kuonolla...?

11391679_10153435108577948_6052384546988
(Lea Nissinen)

IMG_0105.jpg
(Maarit Karhu-Teiskonen)

Luoksetulo 5,5 - Voi luoksetulon istuminen! Mistä lie taas yhtäkkiä tullut...?! Muuten teki hyvin, sivullekin kiepsahti varsin nopsaan :) Tähän kaatui mitalimahkut, mutta nautittiin loppukoe hyvästä fiiliksestä.

IMG_0111.jpg
(Maarit Karhu-Teiskonen)

Tunnari 8,5 - Ei aloittanut reunasta, mutta nappasi oman nopeasti heti kohdalla. Palautuskin kiva. Oisko sitten korjannut otetta, muuta syytä en pistevähennykselle keksinyt...?

tokosm15.jpg
(Lea Nissinen)

Ruutu 9,25 - Hyvä merkki. Ja ruudussa pysähtyi hyvään ja vähän eilistä varmempaan paikkaan :)

(tauko)

Zeta 9 - M-I-S. Tässä meni ekalla ja tokalla suoralla vähän huonoksi ja tiputti kontaktia. Vikalle suoralle skarppasi.

Ohjattu 9,5 - Vasen, joka oli ollut vaikea lähes järjestäen kaikille. Oikea näkyi (epäreilusti) paremmin, mutta vasen osui juuri semmoiseen kuivaan nurmikkokohtaan. Luukaan ei sitä lähtiessään nähnyt, mutta juoksi sen verran oikeaan  suuntaan, että saapui kapulalle juuri sopivalla kaarella. Nostokin pysyi näin jotenkin säädyllisenä. Merkki oli tosi hyvä ja palautti kivalla vauhdilla ja asenteella. Karsinnoissa saatiin ohjatusta jotain kasia, joten 9,5 SM-finaalissa lämmittää mieltä :)

Kaukot 7,25 - Vilkaisi ekan käskyn kohdalla juuri sivulle ja missasi sen. Päästiin kuitenkin rytmiin mukaan. Seiso-istussa liikkui, mutta muuten teki kivalla asenteella.

Hyppynouto 9,25 - Kapula lensi tuulen mukana tosi korkealle. Lensi onneksi kuitenkin tarpeeksi pitkälle. Sivulle vähän asetteli itseään, muuten siisti.

(tauko)

Istuminen 9,5 - Palatessani katsoi pitkään taakseen, oisko toinen tuomari vähentänyt siitä.

Paikkamakuu 9,25 - Ei mitään tietoa, mistä vähennykset.

Pari kallista mokaa (yllättäen juuri niissä nelosen kertoimen liikkeissä...), mutta silti 1-tulos 270 p. Yhteistuloksissa oltiin sijalla 7. :) Harmitti vähän, mutta olin tosi tyytyväinen. Tää oli varmaan paras koekokemus Luun kanssa ikinä, päihittää MM-kisatkin. Koska asenne on tärkein ja fiilis ratkaisee, aina! <3 Pitkästä aikaa on taas tosi luottavainen olo tämän tokoilun suhteen. Koira vaan paranee vanhetessaan ja sitä on edelleen koko ajan mahdollisuus viedä eteenpäin. Välillä kun on tuntunut, että tahkotaan aina vaan ja uudestaan samojen ongelmien kanssa, mutta nyt huomasi, että kyllä ne treenit vaan voi siirtyä koekehäänkin. Ja että sitkeinkin arvokisapeikko on mahdollista huitaista olkapäältä huitsin nevadaan. Saa luvan pysyäkin siellä!

IMG_0109.jpg
(Maarit Karhu-Teiskonen)

tokosm23.jpg
(Lea Nissinen)

Kokeiltiin tällä kertaa uudenlaista lahjontataktiikkaa. Luu sai uuden lelun jo la-aamuna ennen kisaa. Ja sitten se sai toisen uuden lelun sunnuntaina, samoin jo ennen kisaa. Toimi! Uudet ruutumerkit se sai (voittamallaan lahjakortilla) siitä hyvästä, että teki molempina päivinä hyvän ruudun.

tokosm10.jpg
(Lea Nissinen)

Luukin ehti jo blogata oman versionsa SM-viikonlopusta. Sen voi lukea hänen Hau-Hau-blogistaan.