Viikonlopun kisauurastus jatkui sunnuntaina Takuilla neljällä startilla. Onneksi olin ilmoittanut vain Luun. Aamu alkoi heti lupaavasti, kun meinasin mennä paikalle tunnin myöhässä. Onneksi satuin jostain syystä tarkistamaan kisakirjeen heti herättyäni ja ehdin jopa melkein hyvissä ajoin.

Maksien tuomarina oli Eeva-Liisa Pohjanen, harvinaisempaa settiä tällä seudulla. Hyppäri näytti ensin tosi hankalalta, mutta mentynä oli jotenkin helpompi. Tai ainakin koiralle loogisempi. Alussa oli tosin vain suoraa ja helppoa putkirallia. Heti ekalla putkella iski kuitenkin paniikki, enkä uskaltanutkaan mennä persjättöön. Siinä tuli töksähdys, mutta sain Luun onneksi putkeen. Seuraava putki meni sitten ihan sujuvasti leikaten. Keppejä edeltävillä hypyillä oli jotenkin semmoinen olo, että juoksen vaan koiran perässä ja toivon, että se osuu oikeille esteille. Ja niin se vain osui! Hypyn ennen keppejä kierrätin suosiolla pidemmän kautta, ja oli tällä kertaa riittävän nopeakin ;) Kepeillä rauhoituin ja ehdin jopa jännätä vikoja esteitä. Maltilla ne vielä ja huh, nollalla maaliin! Taas! :o Niin ja sitten vielä voitettiin ja saatiin hyppyserti! :o

Luu E

Ensimmäinen agilityrata oli ihan törkeän vaikea. Semmoinen oikein pahanmielenrata, johon en keksinyt mitään ratkaisua. Melkein koko rata loppusuoraa lukuunottamatta vääntämistä ja kääntämistä ja sitten pari takaakiertoa, joihin oli haastavahko ehtiä. Yksi tosi nopea koira teki kyllä nollan, että oishan se tehtävissä ollut. Ei vaan meidän taidoilla ja mun nopeudella, ei millään. Mokailtiin sitten helpoissakin kohdissa. Keppien jälkeen Luu livahti selän taakse hypylle, kun käänsin katseen vilkaistakseni, mihin olen menossa. Välistävedon sain vielä onnistumaan, siinä tosi moni koira lähti ohjaajan liikkeestä hypyn taakse. Koska tein välistävedon huolella, en vaan sitten ehtinyt mitenkään ohjaamaan jatkon kahta takaakiertoa. Eikä Luukaan oikein lähetenyt poispäinkäännökseen. Ekan putken jälkeen jäi rintama auki ja Luu kiipesi aan sijasta keinulle. Kivasti pystyi kyllä menemään kontaktin alas asti :D (Ei näy videolla, Kati ei ihan pysynyt Luun liikkeiden perässä ;) )

Luu F

Helppo ei ollut seuraavakaan, mutta sentään tehtävissä. Alku oli meille taas inha, kun piti tehdä takaakiertovalssi kakkoselle. Siinä rima alas. Ja kepeillä taas ihan kaameaa sekoilua. Kepeille kun lopulta päästiin, niin loppurata sitten sujuikin. Puomilta karkasi, mutta muuten ihan hyvä.

Luu G

IMG_7353.jpg
IMG_7362.jpg
IMG_7365.jpg
IMG_7370.jpg
(Toni Lahdensivu)

Viimeinen rata oli päivän kivoin, semmoinen ihan mentävissä oleva ja mukava! Tosin valssailtavaa siinäkin oli, eikä mitään varsinaista vauhdin hurmaa. Tämä oli meiltä harvinainen veto, sillä sujui oikeastaan juuri niin kuin olin ajatellut. Ja vielä harvinaisempi siksi, että tehtiin TAAS nolla! En taida vieläkään tajuta, että me tosiaan tehtiin viikonlopun aikana KOLME nollaa! Tänä vuonna on tehty yksi aikaisemmin, maaliskuussa. Ja startteja on kuitenkin yli 20. Tällä radalla yhdeksän koiraa kahdestakymmenestä teki nollan ja Luu oli toiseksi nopein.

Luu H

IMG_7529.jpg
IMG_7547.jpg
IMG_7553.jpg
(Toni Lahdensivu)