Nipsun agitreenit. Hyr. 18 astetta pakkasta. Lämmittele koiraa nyt siinä sitten... Onneksi sisälläkin mahtuu vähän ramppaamaan.

Soile oli koulutusvuorossa ja teemana tekniikkaa. Tehtiin kahta ratapätkää, joissa teemana oli kontakti-putki-erottelut, mutta bonuksena mm. kepit kohti puomia. Nipsu oli jotenkin ihan levoton, eikä mennyt ihan kauheen hyvin. Erottelut se kyllä sinänsä hanskasi.

Ekalla pätkällä ei onnistunut pujottelu kohti puomia ja voimakas sivuirtoaminen hypyn leijeröinnillä, oli ihan yllättävän vaikea. Etupalkalla meni vaan etupalkalle ja silleen. Nipsulle tulee näissä harvoin virheitä, mutta nyt saatiin treenattavaa. Kepit kohti kaikkia epäilyttäviä juttuja ;)

Ja aalla Nipsu alkoi yhtäkkiä pysähtyä, enkä meinannut saada sitä läpi millään. Kontaktiongelmansa kullakin... Piti tehdä muistutusta pelkällä alastulolla ja palkan heitolla, millään vedätyksellä tai käskytyksellä en saanut sitä tulemaan, kun pysähtyi niin tomerana.

Putki-aa-erottelussa ei ollut mitään ongelmaa, aluksi vaan varmistelin turhaankin. Tuli lähempään putkeen ihan pienellä vedollakin.

Toisella pätkällä jätin palkan puomin loppuun ja Nipsu jäi siihen jumiin. Ei meinannut tulla vetoon ja mennä putkeen sitten millään. Lopulta saatiin ajatus irti palkasta ja sitten erottelut sujuivat ongelmitta. Kun lopuksi mentiin puomille, ei tietty enää muistanut koko palkkaa ja meni tosi huonosti, kun jäin taakse. Näitä pitäisi treenata muutenkin, kaikki taaksejäännit ja sivuirtautumiset ovat olleet ihan rappiolla sen jälkeen, kun aloin uudestaan pysäyttää puomilla.

Nipsu on kyllä tuntunut viime treeneissä usein jotenkin turhan vauhkolta ja keskittymättömältä. Ajatus ei tahdo pysyä mukana menossa. Tänään se istui lähdössäkin (tai siis yleensä nousi seisomaan...) silleen suu auki ja maaninen katse silmissä. Normaalisti se on siellä aina ihan vakavana viilipyttynä.