Viikonloppu on ollut täynnä koiratouhuja, mutta vähemmän treenaamista. Lauantaina vedin TamSKille yhden ekstra-agilitykoulutuksen. Kahdessa viiden koiran ryhmässä oli ainakin rotu- ja varsinkin kokokirjoa. Pienin kaveri oli matala russeli ja toista ääripäätä edusti irlanninsusikoira. Ei päässyt kyllästyttämään, kun sai katsella asioita ja koirien linjoja niin erilaisista vinkkeleistä.

Koulutusten jälkeen pienelle lenkille ja sieltä Vigon 10-vuotissynttäreille Tallille. Siellä oli luvassa kakkua ja agilityhubailua. Tuittu pääsi osallistumaan koirien "ongintaan" ja kaivoi merkkikartion alta itselleen nameja. Luu sai aksata. Tehtävänä oli suunnitella kymmenen esteen rata ja ja suorittaa se arvotun koiran kanssa. Luu pääsi menemään kolme kertaa, Hanna-Marin, Johanneksen ja Samun kanssa, ja arvatkaa mitä? Teki joka radalla nollan! Lopputuloksissa Luu otti keskenään kolmoisvoiton kolmella nopeimmalla nollallaan :D En voi varmaan enää ikinä yrittää väittää, että mulla ois jotenkin haastava agilitykoira...

Itselleni arvoin Tarun ja Witzin. Taru oli tosi kiva viedä. Onnistuttiin vaan kiertämään yksi hyppy. Witzin kanssa meno vähän jännitti, mutta ei se sitten kovin pelottavaa ollutkaan. Se jarrutti niin nätisti ekaan käännökseen, että mulla taisi seota pasmat siinä vaiheessa. Sitten mentiin kädessä olevan lelun perässä vähän siivekettä päin ja loppusuorasta tehtiin ihan omat versiot. Siis minä omani ja Witzi omansa. Hauskaa oli! On antoisaa sekä nähdä oma koiransa muilla että päästä itse kokeilemaan vieraita koiria.

Illalla kotona ei tehtykään yhtään mitään. Tuittu oli ainakin ihan poikki, kun oli bilettänyt kipeän tassunsa (ja ärsyttävän tassupakettinsa) kanssa ja nukkui sikeästi koko illan :) Luu taisi muistella tyytyväisenä kolmoisvoittoaan.

Tänään aamu alkoi kesäajan ansiosta harvinaisen aikaisin, ja taas kouluttelulla. Tällä kertaa vuorossa oli nuorten koirien tokoa. Ihan mukava setti ja erilaisia koiria sielläkin. Vähän mua tokokouluttamisessa ahdistaa se, että yleensä tulee vasta kotimatkalla mieleen juttuja, joita olisi pitänyt sille ja sillekin sanoa ;)

Jäin koulutuksen jälkeen vielä itse treenaamaan, joten Luukin pääsi vihdoin hommiin. Kiva setti saatiin tehtyä.

Tunnaria ekaks. Oma ensin reunassa, kerran piti kutsua pois. Seuraavilla haisteli ekaa turhan läheltä, suu auki. Tää on vähän ärsyttävä, kun tekee sen niin nopeasti. Pitäis varmaan tehdä lähempää vahtien. Yhdessä palautuksessa korjaili otetta, sen jälkeen ok.

Luoksetuloa. Pari aloitusta. Nää tietty helppoja, kun ei ollut liikkuria eikä mitään. Muutama loppuosa maasta sivulle. Kivasti! Näissä on välillä jo ihan Asennetta :) Stoppia, pari kierrolla ja pari kisamaisesti. Eka kisamainen huono, seuraavalla paransi. Tosin pysäytin lähempänä...

Idaria. Ensin pelkkää seuraamista ja "käskyjä". Ekalla käskyllä jäi seisomaan. Sitten myös asentoja, seisomista ja istumista. Kaikki oikein :)

Ruudun merkkiä ja ikuisuus(?)projektia kaukoja merkillä. Nyt ei kääntynyt niin vinoon, mutta jumitti muutaman kerran ja teki huonolla tekniikalla. Hinkutusta.

Ohjattua. Tän Luu kyllä pisti aika ranttaliksi... Ensin lievät jähmeilyt alun sivulletulossa (muuten oli hyvä koko ajan!). Sitten kaahotteli merkistä ohi, lähti pelkällä suullisella käskyllä väärään suuntaan (sinne, missä oli viimeksi ollut) ja teki törkeän oikean noston. Lopulta molemmat puolet sitten kapulalle pysäytyksellä.

Lelu kaivettiin repusta vasta lopuksi. Liikkeistä Luu sai namia. Mielentila on kyllä parantunut huimasti ja pallonkuvat silmissä haalistuneet liikkeiden väleissä :) Välillä jopa tuntuu, että se ihan aidosti ilahtuu mun kehuista :D