Pidettiin eilen valkkuryhmän treeneissä pienimuotoinen katselmus uusille hakijoille. Mekin olimme siis Nipsun kanssa mukana. Onneksi on jo noita tuloksellisiakin näyttöjä, ettei tarvinnut ihan tämän varaan laskea. Ei ollut meinaan kovin vakuuttavaa menoa :D

Maiju oli tehnyt ihan mentävän kisamittaisen radan. Kaksi ekaa kierrosta mentiin virheestä ulos -tyylillä ja kolmannella sai hinkata 5 minuuttia. Nipsun tie pyssäsi ekoilla kierroksilla aa-putki-hässäkkään, jossa se kääntyi aina putkelta väärään suuntaan. Putki meni shikaanina aan alta niin, että lähtöpää oli aan oikella puolella. Lähetin putkeen vasemmalta ja rata jatkui loogisesti vasemmalle. Jäin kuitenkin aika kauas ottamaan vastaan, että ehdin fiksata linjaa kepeille. Nipsu kääntyi putkesta tiukasti - mutta oikealle. Yritin silti jatkaa rataa, vaikka koira kiersi aan ympäri, mutta sitten sähellettiin kepeillä. Kolme estettä sai uusia, joten yritin uudestaan, samalla lopputuloksella. Toisella kierroksella otin putkea edeltävän hypyn eri kautta, mutta jäin edelleen vasemmalle tökkäämään Nipsun putkeen ja huutamaan heti sitä oikeaan suuntaan. Tällä kertaa Nipsu meni aalle, mutta uusinnalla putkeen. Ja silti sama homma. Ärsyttävää! Kukaan ei edes keksinyt, mistä tuo olisi johtunut.

Paitsi myöhemmin. Kolmannella setillä lähetin sen putkeen mahdollisiman suoraviivaisesti, jolloin se vihdoin kääntyi vasemmalle. Aikaisemmilla olin ennakoinut kääntymistä kääntämällä vähän kroppaa, mutta ilmeisesti Nipsu tulkitsi tämän takaaleikkaukseksi tai poispäinkäännökseksi. Huoh. Onneksi saatiin ratkottua. Onnistuneessa versiossa Nipsu kääntyi putkesta tosi tiukasti, tuli kuulemma putkesta uloskin jo pää oikeaan suuntaan kääntyneenä.

Nollana ei silti päästy tätäkään pätkää. Ennakoin yhdellä hypyllä vähän liikaa ja Nipsu tuli ohi, sekä aloin kaivella loppusuoralla lelua taskusta ennen vikaa hyppyä. Toisella yrityksellä päästiin loppukin ihan hyvin. Vielä kerran ehdittiin ottaa myös lopun poispäinkäännös, josta ei kyllä täydellistä tullut silläkään yrityksellä.