Eilen oli kivat valkkuryhmän treenit. Syötiin Nipsun 0-tulossuklaata, saatiin palkintoja ja leikittiin Cuzeilla ;) (Toivottavasti Laura ei pahastu, jos lainaan kuvaa ilman lupaa...)Ja tässä pieni teaseri tulevista animaatiosuunnitelmista :D Kuvaus Anu, editointi Lea, musiikki Teräsmies. Näin vakavaa tämä tavoitteellinen treenaaminen on!

Oikeastihan teemana oli rääkki ja tehtiin mm-kisojen tulosten perusteella vaikeinta rataa, eli medien joukkueagirataa, mutta vähän pidennettynä. Soile oli koutsina ja jakoi tuomiot, rangaistukset (viivajuoksusakkokierroksia) ja palkinnot (lakua). Esteelle 19 rata oli sama (paitsi 19 oli eri putkenpää), mutta vähän tiiviimmillä esteväleillä. Varsinkin alun kepeillemeno oli ahtaampi. Meidän ratamme jatkui sitten vielä esteelle 28 asti. Ensin tehtiin kisamainen kierros (jonka perusteella sai niitä sakkoja tai lakua), sitten treenikierros ja lopuksi toinen kisamainen kierros (josta paras taas palkittiin).

Nipen kanssa eka kierros meni vähän säädöksi, vaikka hyviä pätkiäkin oli. Heti ekasta kepeillemenosta tuli harvinainen virhe. Nipsu tuli putkesta lujaa ja mä varmaan blokkasin keppien alkua, joten livahti kakkoseen. Putkesta putkeen (10-11) vedin liikaa ja Nipsu tuli putkesta ohi. Putken 19 jälkeen jatkettiin aalle ja siinä olin itse sijoittunut huonosti ja Nipsu pääsi menemään semmoiseen seltti-idioottitilaan, eikä pystynyt kuin pyörimään, räkyttämään ja menemään putkeen. Siinä siis takuttiin hetki. Loppu oli ok. Muillakaan ei mennyt ihan putkeen, tai sitten meni just sinne, ja Nipsu oli "tuloksellaan" paras. Sain siis sekä sakkojuoksua että lakua :)

Treenikierroksella tehtiin vaikeita kohtia sekä hyppyä 13 kahdella tapaa. Alun keppialoitus sujui nyt ihan ongelmitta, kun vaan käskytin ajoissa ja luotin koiraan. Tehtiin se myös toiselta puolelta, hyvä niinkin.

10-11-välin kanssa urheiltiinkin sitten vähän pitempään. Sain Nipsun sujuvasti joko aalle tai putken ohi ulkokautta, mutta en oikein millään siihen putkeen :D Paras oli lopulta puoli(/pakko)valssilla, mutta olennaista oli käskyttää ajoissa...! Nipsu tuli ihan eri asenteella ja ajatuksella, kun tässätyksen sijaan aloin vaan käskyttää putkeen heti, kun se tuli ekasta putkesta. Yllättävän yksinkertainen, mutta merkittävä muutos!

Hyppy 13 kellotettiin sekä pakkovalssijaakotuksella kauemman siivekkeen takaa sekä pyörityksellä. Kauemman siivekkeen kautta näyttää musta nopeammalta, mutta Soile sai kellotettua pyörityksen nopeammaksi. Tarkistin vielä videolta, josta pystyy katsomaan tarkemmin, ja sain kaikki tehdyt vaihtoehdot alle kymmenyksen sisään, neljän hypyn pätkällä. Ei siis eroa ajassa suuntaan tai toiseen, mutta kyllä noi pyöritykset vaan toimii Nipsun kanssa. Tuossakin kohdassa väittäisin jaakotuksen olevan nopeampi suurimmalle osasta koirista.

Tehtiin vielä se putkesta aalle meno, jossa ei oikeasti ollut mitään ongelmaa, kun otin vaan Nipsun putkesta vähän huolellisemmin ja lähetin.

Lopuksi sitten toinen kisa, eli rata uudestaan kisamaisesti. Vauhti oli ehkä inasen hitaampaa kuin alussa (koirallakin ;) ), mutta muuten selvittiin ihan pätevästi. Pussilla olin myöhässä (tai siis käytännössä jo sitä edeltävällä hypyllä) ja meinasin tallata Nipsun. Siinä oli siis vaativa ja vaarallinen eberleeraus (piireissä tunnetaan myös lyhenteellä "e-b") lähellä, mutta onneksi jäi kokeilematta. Itse asiassa en edes dammannut, vaan Nipsu lähti viime hetkellä okserille ihan ilman fyysistä kontaktia. Okserilla ei vaan ehtinyt havaita, mihin suuntaan piti kääntyä, joten siitä rima alas. Pikku työtapaturma vaan, ja vitosella maaliin. Tällä voitettiin taas!

Videokin ois taas.

Kotimatkalla poikkesin vielä yhdelle (hyvin!) valaistulle kentälle. Jos jotain hyötyä näistä alkutalven plussakeleistä on, niin se, että pääsee treenaamaan iltaisin valaistuille hiekkakentille. Sitten kun tulee lumet ja luistinkentät, nämäkin mahdollisuudet harvenevat.

Luu oli ihan pähkinöinä. Siis jotenkin normaaliakin enemmän. Mutta pysyi siihen nähden hyvin kuosissaan ja oli aika hauskan tuntuinen. Vilkas ja nopeahan se on ollut aina, mutta jotenkin tuntuu, että iän ja kokemuksen mukana sen tekemiseen on alkanut tulla vähän semmoista voimakkaampaa asennetta.

Kaivoin verta nenästäni ja tehtiin heti alkuun idarin seuraamista. Sanoin itse "käskyjä". Aika innokasta se olikin ja pompsahteluakin tuntui. Tätä pitäisi olla oikeasti joku katsomassa, mutta palkkasin, kun tuntui tasaantuvan. Taas tehtiin ensin muutama kerta koko kuvion läpi ja jollain kolmannella tai neljännellä kierroksella pääsin palkkaamaan.

Sitten jokunen luoksetulon stoppi, sekä kierrosta että jätettynä. Jätettynä ilman vartaloapua oli ihan erilainen kuin muut, muuten teki ihan hyviä.

Ruudun merkkiä hinkutettiin sitten. Ruudun tein vaan ilman nauhoja, mutta en lähettänyt sinne ollenkaan. Sen verran vaan varmistin, että Luu huomasi ruudun. Piti itse asiassa laittaa ruutuun lelu, mutta olin ottanut autolta vahingossa vaan yhden narupallon mukaan. Keskityttiin sekä aloituksiin että merkillä pysymiseen. Merkille menoissa ei ollut mitään ongelmia, itse asiassa Luu teki ihan tosi hyviä. Jopa vähän liiraili merkin taakse...! Aluissa mentiin yhdessä aloituspaikkaan, virittelin, huusin "käsky" ja päästin lähtemään katsekontaktista. Merkillä huusin myös "käskyä", kääntelin päätä, hytkyin, vedin henkeä ja heiluttelin kättä. Aluksi meni hämyihin, mutta sitten kyllä selvästi hoksasi jujun ja alkoi pysyä hyvin. Jokohan ensi ma toimisi paremmin liikkurinkin kanssa...?

Sitten lyhyt kaukotreeni. Tein kertaalleen aloitukset I-S-M ja S-M, ja koska teki molemmissa hyvät maahanmenot, ei tehty enempää. Näitä on nyt tehotreenattu sisälläkin. Päätin priorisoida nyt tuon maahanmenon tavoitteena saada edes sen tekniikka toimimaan kokeessakin.

Seuraamistakin tehtiin. Tein ensin askelsiirtymiä ja kaikkea pientä hinkkausta, sitten perään suoraa, jossa palkkasin tasaisesta menosta. Oli kovin yritteliäs. Taas olisi pitänyt olla joku katsomassa, mutta musta tuntui jotenkin matalalta. Päätä en ainakaan saanut tuntumaan hyvältä, vaikka tasaisena pysyikin. Vähän pyrki myös eteen, mistä piti muutamaan kertaan sanoa.

Loppuun tunnaria. Tehtiin kolme settiä samalla omalla ja hetsauksella. Ekalla riekutin lelulla, tokalla kierrätin ja kolmannella pidin kiinni ja hetsasin. Kaikista vauhtipalkka. Vähän turhaan tarkisteli joka kerralla, mutta ihan ok malttoi keskittyä. Vikalla olin laittanut kapulat n. viiden sentin välein ja mennessään Luu potkaisi oman kiinni viereiseen. Aika hienosti poimi sen meinaamatta edes nostella vääriä.

Tänään mentiin kyllä niin ilon kautta molemmissa treeneissä. Kivaa! :)