Eilen oltiin Nipsun kanssa valkkuryhmän treeneissä kolmen viikon tauon jälkeen. Oli omaa koulutusvuoroa, Jarin treenejä ja kisoja. Jos tässä vähitellen pääsisi säännölliseen treenirytmiin. Kati veti ratatreenit. Ratana oli suunnilleen sama 30 esteen pätkä, jota treenasin Luun kanssa Mouhiksella viimeksi. Muistikuvat tästä palautuivat kyllä aika pätkittäin. Pätkittäinhän me Luun kanssa rataa mentiinkin, kun siinä oli koko ajan kontaktiestettä.

Aloitettiin loppupätkästä, esteistä 14-30. Ensimmäisellä yrityksellä Nipsu kääntyi putkesta takaisin, mutta sen jälkeen se lähinnä sinkoili päättömästi väärille esteille. Ota tuosta nyt tolkkua. Kahdesta eri suunnasta aalle mentynä se otti sivusta ylimääräisen hypyn. Toiselta jatkoi vielä keinullekin. Ei kyllä voinut kuin nauraa. Niin kädessä kiinni, että... Vähän tiukkuutta ohjaukseen, niin alkoi sujua. Aan kontakteilla oli pientä ennakointia, kun mentiin niin monta kertaa, ja vapauttelin nopeasti. Pitää muistaa välillä pitää ja varioida vapautusta. Puomi sen sijaan on hidas, ja keinu vielä hitaampi. Lopun keinun jälkeisen kuvion halusin kokeilla samoin kuin Luun kanssa, koska Nipsun kanssa pitää treenata takaaleikkauksia vaikka väkisin. Se toimikin tosi hyvin. Ekalla kertaa unohdin leijeröidä hypyn, mutta seuraavilla muistin, ja hyvin sheltti lähti aalle.

Toisella kierroksella mentiin sitten alkupätkää, josta sai jatkaa loppuun asti. Yhtä samaista hyppykuviota treenattiin silloin Luun kanssa. Luun kanssa ongelmana oli liiallinen ennakointi ennakoivaan valssiin. Nipsu, jolle se yleensä on isompi ongelma, suoritti hypyn ihan kiltisti. Sen lisäksi se sinkosi jaakotushypyn jälkeen putkeen, jota Luu ei samassa kohtaa edes vilkaissut. Siis mitä täällä tapahtuu? Saatiin tämä menemään, kun vaihdoin jaakotuksen pyöritykseen, jossa sain pidettyä Nipsun paremmin kontrollissa.

Muutaman pätkän jälkeen halusin kokeilla vielä alusta, jos päästäisiin joku vähän pidempi pätkä. Sitä treeniä kun nyt tarvitaan. Ja niin sitä mentiin, jalat hapoilla, mutta mieli päättäväisenä, hitaasti, mutta yhtään periksi antamatta! 30 estettä nollana! :) :) :)

Kyllä maistui Wäinön valio-Daim-kakku makealta!