Eilen Tuittu sai laatuaikaa ja pääsi agilitytreeneihin. Tosin se kuvottava otus tuli mukaan ja sai tietenkin kaiken huomion... Luu oli hallissa alkujännityksestä päästyään reipas, huiteli vaan viittasankarina (Tuitun kolme numeroa liian isossa takissa) menemään ja repi tumppua. Treenien ajan se oli eri syleissä ja vähän aikaa boksissakin. Välillä kiltisti ja välillä vähemmän kiltisti.

Treeneissä oli teemana rääkki ja rääkkääjänä oli Kati. Ratana oli semmoinen vaikea..hko (ei se nyt niin mahdoton ollut...) 26 esteen rata. Ensin kokeiltiin pelkkää loppupätkää ja seuraavilla kierroksilla koko rata. Virheestä joutui aina pihalle. Lähdin Tuitun kanssa tietty hirveä uho päällä, että nyt vetäistään kerrasta nolla. Ekalla pätkällä päästiin kaksi estettä, eikä seuraavalla paljon enempää... Olipa turhauttavaa! En edes muista, kuinka monta kierrosta ehdittiin yrittää, mutta toiseksi viimeisellä harkitsin jo treenien keskeyttämistä, kun Tuittukin tuntui vähän väsähtävän tai vässyköivän muuten vaan. Mutta en voinut antaa periksi ja viimeisellä mahdollisella kierroksella vedettiin sitten se hemmetin nolla! Olipa helpottavaa :) Heti tuli parempi mieli lähteä huomisen kisoihin.

Meille tuli virheitä ainakin parissa takaakierrossa, huolimattomassa persjätössä ja yhdessä rimassa. Takaakierroissa piti vaan olla tosi tarkkana, ettei linjannut koiraa viereiselle hypylle tai oikean hypyn väärälle puolelle. Perusjuttu, mutta silti siinäkin onnistuu mokailemaan uudestaan ja uudestaan. Persjätön tein aika riskiin paikkaan (matkalla yksi hämyhyppy, josta seuraava mentiin takaa) ja ensimmäisellä yrityksellä jätin Tuitun liian huolimattomasti selän taakse. Sen jälkeen muistin aina ottaa ensin koiranpuoleisella kädellä mukaan, jolloin ohjaus onnistui joka kerta, joskin välillä aika tiukasti. Rima tippui, kun kiirehdin putken jälkeisessä kuviossa vähän turhaankin ja Tuittu hosui perään.

Se nollakaan ei ollut mikään nappi, mutta sehän nyt ei ollut tarkoituksenakaan. Aikamoisen hinkkauksen jälkeen jo itsekin aika poikkinaisena ihan kelvollisesti kuitenkin. Tsempillä ja asenteella!