Tiistaina oli tarkoitus vähän tokoilla, mutta sitten metsälenkin jälkeen laiskotti niin, että päätettiin pitää treenivapaa päivä :) Keskiviikkona sitten treenattiin ennen Nipsun aksoja. Oltiin taas koululla, nyt oli huippu aurattu pohja.

Alkuun seuraamista. Kokeilin väliin pari pätkää myös ilman palkkaa kainalossa. Oli itse asiassa yhtä hyvää kuin kainalopalkalla! Pää on huonohko, mutta niin se on kainalopalkallakin. Toisella kainalopalkattomalla lähti kyllä ihan törkeästi edistämään, mutta kun korjasin niskanahasta takaisin, piti paikan aika hyvin. Olen tehnyt paljon vasemmalle käännöksiä ja vasemmalle täyskäännöksiä, ja työskentelee niissäkin nykyään jo suht kivasti.

Seuraavaksi ohjatun nostoja, jotka keskytyivät, kun taivas yhtäkkiä repesi...! Tänään sitten googletus paljasti, että oli ihan järjestetty ilotulitus. Eipä vaan ollut etukäteen osunut ilmoitus silmiin. Luojan kiitos en ollut treenaamassa paukkuaran koiran kanssa. Meteli oli kamala, kun paukut kaikuivat kerrostalojen välissä. Itse ilotulitus ei kentälle näkynyt, mutta taivas välkkyi kaikissa väreissä. Luu ei reagoinut mitenkään, mutta en mä sen kanssa uskaltanut mitään oikeaa siinä paukkeessa treenata. Leikittiin ja hömpöteltiin sitten vaan.

Kun rauha ja hiljaisuus palasi, tehtiin niitä nostoja. Ensin oikea ja sitten vasen valmiiksi viedyillä kapuloilla ja merkin kautta siis. Nosti molemmat oikein ja ihan siististi, paitsi vasemmalla liukui ensin vähän yli. Otin vasemman uudestaan niin, että vein kapulat Luu istuessa lähetyspaikalla. Nyt nosti hyvin.

Jääviä. Ensin pareina M-S ja S-M, ne hyvin. Seuraamisesta huomautin pari kertaa, kun edisti sikana. Sitten kaksi kolmen sarjaa, joiden järjestystä en nyt vaan muista. Ekassa taisi mokata seisomisen ja tokassa väännettiin taas vikana olleen istumisen kanssa. Ilotulituksen takia treenit vähän venähtivät ja yhtäkkiä olikin jo kiire. Saatiin sentään se viimeinenkin toimimaan koko settinä.

Piti tehdä vielä metallin nostoja ja kiertostoppeja, mutta ne nyt jäivät.

Agilitytreeneihin lähdinkin taas kamalalla kiireellä ja siitä hötäkässä kotiin jäivät niin puhelin, rahapussi kuin olennaisia osia aivotoiminnasta. Viimeisiä olisi tarvittu treeneissä. Pitää oikeasti alkaa panostaa treeneissä henkisen puolen valmistautumiseen, sillä on niin turhaa sählätä vain huonon keskittymisen takia. Opin kyllä pitkän radan, mutta ohjaukset oli myöhässä, olin koiran linjalla, huutelin kontakteilla vääriä käskyjä ym.

Kati veti ratatreenit. Meitä oli vain neljä, joten ehdittiin tehdä rataa kahdella kierroksella ja enemmän kuin tarpeeksi. Olin vähän niinkuin ajatellut treenata kevyemmin viikonlopun leirin takia, mutta tulipahan sitten vedettyä koirakin aika piippuun...

Radan alun välistävedon yritin tehdä ensin vain lähettämällä hypylle kauempaa, mutta Nipsu irtosi takana olevaan putkeen. Kiva sinänsä, että irtosi. Otettiin sitten käyttöön tiukempi ohjaus, joka toimi hyvin, kun vain sain tehtyä sen ajoissa.

Ekojen keppien jälkeen oli meille aika vaikea kuvio, jossa piti irrottaa ja rytmittää. Pääasiassa Nipsu irtosi, mutta sain sen myös kääntymään liian aikaisin, jos en irrottanut tarpeeksi hyvin. Tässä oli yllättävän vaikeaa hyppy ennen aata, jonka Nipsu tuli kolme (!!!) kertaa ohi mun puolelta, siivekkeen ja mun väliin jäävästä kapeasta välistä. Aan haki aika hyvin, kun muun kuvion rytmitys onnistui, kerran meni putkeen.

Aalta käännyttiin 180 astetta ohjaajan jäädessä taakseen. Kontaktit olivat vähän mitä sattuu, mutta en jäänyt niitä hinkkaamaan. Noi rintamasuunnan voimakkaat käännöt on Nipsulle vaikeita, pitää treenata niitä joskus erikseen. Nyt odotin suosilla, että on kontaktilla ja käännyin vasta sitten.

Toiseen kepeille menoon koitettiin kahta eri ohjausta. Ensin kierrätin keinun jälkeisen hypyn kauemman siivekkeen kautta ja menin aan keppien puolelta. Siinä tuli kova kiire, mutta juuri ja juuri ehdin joka kerta törkkäisemään kepeille. Toisella kierroksella tein päinvastoin, eli keinun jälkeen hyppy toista kautta ja kepeille heitto ulkopuolelta. Tää oli hyvä, Nipsu haki kepit hyvin. Paras oli versio, jossa leijeröin ja pakkovalssasin keinun jälkeisen hypyn. Keinu oli tosin vähän hitaampi niin, ja ensimmäisellä yrityksellä Nipsulle tuli uskonpuute ja kääntyi keinulta pois. Muilla kerroilla meni kuitenkin loppuun asti.

Keinua mentiin tosi monta kertaa. Kontaktit vähän vaihtelivat. Välillä meni vinoon, välillä himmaili, kerran karkasi lelulle, mutta yleisesti ottaen ihan ok. Jäin kuitenkin useimmiten itse taakse ja sivuun. Vähän mua keinulla häiritsee, kun Nipsu tarjoaa aika helposti 2on 2offia, vaikka en ota-käskyä enää käytä. Ei se sinänsä haittaa, jos ottaa 2on 2offin, jos en vapautakaan nopeasti, mutta kun en sitä kuitenkaan vaadi, niin suorituksissa ei ole selkeää toimintamallia.

Hypyn 19 "pakkovalssijaakotus" oli mulle jotenkin vaikea, olin aina siinä myöhässä, vaikka ehdinkin hypylle hyvin. Kyllä sekin sitten muutaman harjoituskierroksen jälkeen alkoi näyttää paremmalta. Nipsulle taas vaikea oli loppuradan päällejuoksu, johon se ei tullut ollenkaan. Itsellänikin oli siinä jotain rytmitysongelmia, mutta Nipsu kyllä vähät välitti päällejuoksukädestä. Palkkailtiin sitä erikseen, mutta ei se hyväksi tullut. Nipsu alkoi olla kyllä tässä vaiheessa jo aika poikki. Meillä on ollut ennenkin vaikeuksia näissä päällejuoksuissa, jotka tehdään "loivasta takaakierrosta" ja ohjaajan liike vie voimakkaasti suoraan. Treenilistalle siis...

Tehtiin loppuun vielä loppuradan keinu ja pistettin se ihan läskiksi :D Ensin Nipsu ei voinut mennä keinua, kun Into oli kontaktituomarina liian lähellä. Seuraavalla se sitten kaahotti koko keinusta ohi. Kolmannella teki keinun hyvin, mutta vapautti itse itsensä lelulle. Neljäs kerta vasta onnistui niinkuin pitää. Ehkä olisi voinut lopettaa treenit jo edelliseen kohtaan ;)

Treenivideosta tuli tosi pitkä, vaikka jätin joitain saman kohdan hinkkauksia poiskin...