Tiistaina oli taas lepopäivä, lenkitkin oli ihan lyhyet. Sisällä ollaan tehty kyllä ainakin kaukoja ja pitoa sekä palautuksia uudella muovikapulalla. Ja maanantai-iltana oli pakko tehdä tunnarikin ;) Hyvin teki.

Eilen oli taas omatoimiaksat, kun Samu ei vielä ehtinyt reissustaan takaisin. Oltiin Saaran ja Mapen kanssa kolmistaan. Tarkoitus oli tehdä Jenny Dammin leijeröintirataa, mutta kenelläkään ei ollut piirustusta. Ei tullut videoltakaan piirreltyä. Laitettiin puomi, putket ja kepit samalla tavalla kuin siinä oli ja sovellettiin loppu. Saatiinkin aikaiseksi tosi veemäinen rata. Rytmitystä, rytmitystä, rytmitystä! Meillä töksähti aina parin esteen välein...

Ensin piti mennä putkesta puomin toiselle puolelle kepeille. Tää meni Luulla ekalla kertaa pyörimiseksi ja räkyttämiseksi, mutta kun se kerran löysi kepeille, meni sinne sen jälkeen kuin juna. Kohta oli semmoinen, että ei pystynyt kovin hyvin ohjaamaan, vaan koiran piti oikeasti irrota käskyllä kepeille. Luu kyllä osaa nää, kunhan malttaa. Loppuun asti pujottelu sujui myös ongelmitta.

Kepeiltä hypyn kautta puomille. Tosi vaikea meille, en saanut Luuta kokoamaan hyppyä. Jos tein liikkuvaa valssia kauempaa, se lensi puomin linjasta ohi. Piti olla ihan rimassa kiinni jarruttamassa. Lensi niinkin, mutta ei niin pitkälle.

Puomilta käännyttiin alla olevaan putkeen. Tein kontaktia ensin etupalkalla, että sain menemään suoraan. Ilman etupalkkaa ei sitten onnistunutkaan. Meni ihan hermot, kun vääntäytyi väkisin vinoon. Mua ärsyttää nää ihan sikana. Suoraan menoa on treenattu PALJON, mutta ei vaan pysty. Kun jää vinoon ja menen torumaan, korjaa kyllä itsensä suoraan...

Sitten mentiin putkesta putkeen puomin takana ja tultiin hyppykuvioon, johon oltiin suunniteltu kaksi japanilaista. En sitten tehnyt kumpaakaan. Eka tuli niin nopeasti putken jälkeen, että en vaan ehtinyt. Mun reagointikyvylle oli vaan liian lyhyt se aika, kun näin Luun putkesta siihen, että olisi pitänyt jo kääntää hypylle. Luovutin. Toinen japsin paikka oli jyrkkä ja vaihdoin sen suosiolla pakkovalssi-jaakotukseen, joka olikin ihan hyvä. Näitä voisi kyllä joskus ihan treenailla vähän helpommissa kohdissa, se ajoituksen onnistuminen tarvitsee vähän enemmän rutiinia.

Toiseen suuntaan keppien leijeröinti oli myös helppo, nyt lähti heti irtoamaan. Kepeiltä piti kääntää takaisinpäin kauempaan putkeen, puomi leijeröiden siis, ja se olikin yllättävän vaikea. Tää kaukaa kääntely ei ole kyllä meidän juttu, Luu lähtee niin helposti vaan ryysimään. Nyt meni joko lähempään putkeen (vaikka mulla siis rintama vastakkaiseen suuntaan) tai sitten kääntyi, mutta tuli putkesta ohi. Voisikin joku kerta tehdä sitä OneMind-haasterataa, se ois varmaan hyvä treeni Luun kanssa! Juurikin ne putkista putkiin ohjailut kaukaa. Tässä treenissä oli vähän samaa.

Lopussa vielä yhden hypyn leijeröinti aalle. Se sentään onnistui heti :)

Olipa takkuiset treenit. Tehtiin joku 10 min ja Luu oli aivan puhki. Se oli tehnyt keppejä tosi monta kertaa ja muutenkin kaahottanut ihan kunnolla menemään.

Kotimatkalla huomasin, että meidän lähikentälle oli sytytetty VALOT! Hyvä, etten ojaan ajanut, kun tuuletin :D Olin ajatellut, että valaistuskausi alkaa varmaan vasta yhtä aikaa luistelukauden kanssa.