Käväistiin tyttöjen kanssa Tallilla. Menipä tunti nopeasti!

Luun kanssa ensin hyppytekniikkaa neljän esteen kaarella. Muisti jutun hyvin, eikä olisi varmaan tarvinnut sen enempää minun ohjeitani kuin targettiakaan... Kerran vähän kompuroi, mutta muuten hyvin.

Sitten oli pakko tehdä takaakiertoja :D Aloitettiin ihan yhdellä hypyllä ja koitin pitää tilanteen kaikin puolin mahdollisimman rentona ja rauhallisena. Lähinnä siis itseni ;) Otin Luun aina sivulle ja palkkailin istumisesta. Muutaman kerran myös vapautin istumisesta ja palkkasin lelulla. Näin sujui edelliskertaa paremmin... Lopulta tehtiin kahdella kulmittain olevalla aidalla hyppy-takaakierto-hyppy -kuviota. Pari kertaa yritti ryysiä mun selän takaa ja suuttui vähän, mutta pistin vaan pelin poikki ja otin uudestaan. Ei kilahtanut lopullisesti kummallakaan, vaan jäi hyvä mieli :) Luun tuli ihan kauhee hikikin... Rankkaa, kun joutui ihan keskittymään siihen, mitä tekee.

Tuitun kanssa tehtiin vaan ruudun paikan hakua ja tunnaria. Ruudussa siis naksuttelin oikean paikan tarjoamisesta. On se vaan Tuitulle ihan käsittämättömän vaikeaa, mutta pääsi se taas vähän jyvälle. Mutta kun yritin miljoonan toiston jälkeen lähettää kauempaa, se kaarsi kuitenkin kulmamerkeille.

Tunnaria niin kisamaisena kuin nyt yksin pystyy tekemään. Ensimmäisellä merkkasi oman, mutta jatkoi haistelua. Sitten nosti ja tiputti oman ja jatkoi haistelua... Lopulta toi oman. Otin uudestaan samalla kapulalla. Arpoi edelleen, mutta vähemmän, ja toi oman. Kolmas kerta vielä uudella kapulalla. Tuittu lähti nuuskimaan pitkin lattiaa kapuloiden ulkopuolelle. Annoin sen touhuta hetken, mutta kun homma ei näyttänyt edistyvän, sanoin että nyt taitaa mennä vähän pelleilyn puolelle. Samoin tein Tuittu palasi kapuloille, otti oman ja toi nätisti sivulle :D Kiva että joskus riittää noinkin kiltti pakote ;)

Oltiin jo vähän yliajalla, mutta tein Luusterin kanssa vielä muutaman kerran puomia ja vähän seuraamista. Puomilla mokasin, kun en heti tajunnut siirtää putkea pois alastulon vierestä. Mentiin siis koko puomia ja vasta alastulolla huomasin, etten ylety taluttamaan Luuta alas asti. Eihän siinä voinut kuin päästää valjaista irti, ja Luu ryysi tyylikkäästi lelulle. Nyt sen kontaktit ovat varmasti auttamattomasti pilalla :D Seuraavat kolme toistoa mentiin sitten hallitummin. Vaikka hallittu ei ehkä kuvaa sitä kontaktille pysäyttämistä, kun koira vempuloi ja ryysii. Viimeisen kerran Luu käveli/juoksi koko puomin ihan itse, mun ei tarvinnut kuin pitää kiinni :) Aletaan tehdä kontakteja kyllä varmaan pelkällä alastulolla, mutta päätin nyt kuitenkin tutustuttaa Luun koko esteeseen.

Seuraaminen oli edelleen aivan järkyttävää. Mä en tajua, mitä sille on tapahtunut?! Nyt oli sentään yritystä ja kontakti pysyi kohtuullisesti. Mutta Luu seilasi, poikitti (tai enemminkin kiilasi...), painoi ja teki kaikkea muuta paitsi käveli suorana sivulla. Hikisesti saatiin tehtyä taas muutama ihan parin askeleen pätkä. Täytyy nyt ottaa tämä tehotreeniin. Sisällä ruokinnan yhteydessä ollaankin otettu sivulla istumista ja maks. kolmen askeleen seuruuta.

Loppulenkin jälkeen kävin Mustissa ja Mirrissä hakemassa Tuitulle BioClucominia. Se oli Hervannasta loppu, joten päädyttiin Nekalaan, jonne otin Luun mukaan harjoittelemaan käyttäytymistä. Sieltä löytyi Hurtta-pantoja vitosella, ja jäin kaivelemaan koirille sopivia kokoja niin pitkäksi aikaa, että Luukin kävi makuulle keskelle käytävää :) Sitten Luu sai mörkökohtauksen sitä katsomaan tulleesta pikkutytöstä ja möykkäsi niin, että koko myymälä raikui. Luu ei kauhean hyvin osaa hanskata noita lapsia, mutta nyt saatiin hyvää totutusta. Tyttö osasi suhtautua möykkäävään pentuun ihan uskomattoman hienosti. Itse olin jo valmis vain poistumaan paikalta, mutta tyttö kyykistyi lattialle, antoi Luun räkyttää ja tarjosi kättä haisteltavaksi. Eikä hievahtanutkaan, kun Luu kävi varovasti nuuskaisemassa. Muutaman minuutin päästä tyttö saikin jo rapsutella Luuta :)

Kotiin päästyämme molemmat ovatkin nukkuneet aika tyytyväisen oloisina. Taitavat pelottavat pikkulapset olla aika tehokas väsytyskeino bordercollien pennulle ;)