Treeneihin palailtiinkin vasta keskiviikkona, kun migreeni jatkoi lepotaukoa alkuviikon. Eskariaksattiin Jonnan tosi kivalla radalla ulkokentällä. Oli vaikka mitä kivoja kohtia, mutta ihan ei ehditty kaikkea.

Jonna%20260820.jpg

Käännös kolmoselta osoittautuikin haasteeksi. Syyhän ei ole mikään hullu irtoaja, vaan on ennemmin liikaakin liikkeessä kiinni, mutta nyt se sujahti hypyltä putkeen ihan sukkana. Tää lisättiin läksylistalle ja nyt tehtiin vastakäännöksellä, että päästiin tekemään koko pätkä. Siinä mulla oli rytmitysvaikeuksia, kun en tee Syyn kanssa näitä juuri koskaan (koska se kääntyy). Nelosputkea Syy sen sijaan kielsi, kun hätäilin kääntymisen kanssa. Kasi meni tosi nätisti poikkarilla ja kymppikin onnistui kevyiden varmistelujen kera vauhdista, kun oltiin tehty ensin erikseen. 1-10 saatiin lopulta onnistumaan kokonaisuutenakin.

Puomia yritin ensin muistuttaa pelkällä alastulolla, mutta ryysi vaan lelulle :D Halusin kokeilla tuonkin ratapätkän, joten unohdettiin kontakti ja mentiin vaan. No, vauhdissa Syy teki sitten tosi hyviä osumia. Tässäkin mä ohjasin putkeen tosi huonosti. Jotenkin vaan en osannut rytmittää ja sitten kiirehdin väärällä hetkellä. Ei siinä mitään vaikeaa ollut, kun teki vaan huolella. Kepeillemenoa ei ehditty kokeilla, mutta olihan sitä tässäkin! Syy oli tänään paljon parempi kuin ohjaaja. Rimatkin pysyi aika kivasti!

Torstaina ehdittiin treenata puoli tuntia ennen koulutusvuoroa. Syy teki tokojuttuja ihan suht kivasti, mitä nyt alkoi välillä huutaa :p Tehtiin pitoa, seuraamista, maahanmenoa, luoksarin istumista (Syy osasi mennä istumasta maahan luoksarimatkalla, eikä seonnut yllättävästä käskystä :o) ja kiertoa leluhäiriöllä. Viimeisestä Syy suoriutui oikein mallikkaasti noin niinkuin apukoululaiseksi!

Luu teki ihan vähän rallyjuttuja niin, että _Syy odotteli hiljaa kentällä_. Sillä oli lelu ja lupa leikkiä, mutta se kävi mieluummin makaamaan. Luun kanssa projektin alla on nyt mm. eteentulot. Nää on tosi huonoja varsinkin perusasennosta siirtyen, joten ne pistetään nyt kuosiin. En halua, että onnistuminen on kiinni mistään mun oikea-aikaisista vartaloavuista, joten Luu saa nyt vähän lisää vastuuta.

Perjantaina kävin ip-treeneissä. Syyn kanssa tehtiin aksaläksyjä. Olipa kivaa! Meidän ot-treenitkin on alkaneet sujua pääsääntöisesti hyvin eikä niin, että vähintään toisella menee hermot :D Nytkin ehdittiin tehdä parissa setissä vaikka mitä, kun ei tarvinnut jäädä hinkuttamaan koko treeniksi yhtä asiaa. Puomilla päätin ottaa projektiksi pelkät alastulot lelupalkalla ja eri kohdista. Namimaatin kanssa n. tasaisen lopusta nää menee hyvällä prosentilla, mutta Syy ei vaan fokusoi tarpeeksi kontaktiin, ja kun edessä on lelu, homma vaikeutuu entisestään. Nyt tuli kaikenlaisia suorituksia, joten harjoitukset jatkuvat.

Sitten tehtiin takaakiertojen ja innarin erottelua kahdella vierekkäisellä hypyllä. Eka suunta meni tosi kivasti, tokassa Syy alkoi väsyä ja sekoilla, mutta helpotettuna onneksi pystyi vielä tsemppaamaan. Toisella kierroksella tehtiin aa-hyppy-putki -kuviota, jossa eroteltiin putkeen irtoamista ja tiukkaa käännöstä hypyllä. Näissä Syy oli ihan superhyvä. Loppuun vielä ihan muutama keppien avokulma. Eka ilman vauhtia ja vika kahden hypyn kautta. Väliin tuli yksi kakkosväliin meno, mutta muuten nääkin aika hurjan hienosti koiralta, joka "ei opi ikinä pujottelemaan". Imu kepeille oli näissä jo tosi hyvä, mutta taittui vauhdista huolimatta vielä kakkosväliinkin.

Luu teki aksakentällä rallya. Niitä eteentuloja ja muitakin juttuja. Pyörähdyksetkin on vielä tehotreenissä, välillä jo sujuu ihan näppärästi ilman törmäilyjä. Luu sai myös etsiä käskyllä vähän aksaesteitä. Se meni vähän kaikkea, oikeitakin :) Ja silmiin syttyi heti erilainen palo. Voisinpa kertoa sille, miten mielelläni tekisin sen kanssa aksaa, ihan kunnolla ja täysiä, mutta se ei nyt vaan ole hyväksi sen kovia kokeneelle kropalle <3

Sunnuntaina aksattiin valkkulaisten kanssa isolla kentällä. Rakennettiin Esan kiva, mutta 1-luokaksi aika haastava rata.

118394688_10158538504239265_584389925755

Tein alkuun pätkiä ja ne menikin ihan kivasti, kunnes Syy alkoi väsyä. Keinun teki tosi hyvin, kun oli etupalkka. Seuraava askel olisi sitten häivyttää se, mutta onhan tääkin jo edistystä. Alun tein sekä alapuolelta päällejuoksulla että yläpuolelta leikkauksella, molemmat toimi, mutta leikkaus ei ihan joka toistolla :D Puomilla tuli ensin joku huono, sitten muutama hyvä ja sitten taas huonoja. Kepit löytyi ekalla yrityksellä pienen pyörähdyksen jälkeen.

Toisella kierroksella tarkoitus oli yrittää koko rataa, kun pätkät oli saatu sujumaan. Mutta mistään ei tullut enää mitään. Ei pysynyt keinulla, roiski puomia, törmäsi aahan ja tiputteli rimoja. Oli jo aika tuskastuttavaa. Ajattelin, että nyt se taas vaan väsyi niin, ettei jaksa keskittyä ja yritin tehdä edes lyhyitä pätkiä. Lopulta saatiin kepeillemenopätkäkin onnistumaan ja lopetettiin. Palkan jälkeen Syy tunki ihan kentän reunaan väliaidan taakse kakalle... Sillä on varmasti ihan kamala hätä! :/ Jäi aika kurja fiilis näistä treeneistä. Ja siitä ilosta sain maksaa vielä sakon :p

20200828_174351.jpg