Luulla onkin oikein agilityviikko. Tänään taas treenit, ja lauantaina mennään vielä Elinan koulutukseen! Nipsu sen sijaan vaikuttaa aika pettyneeltä, kun kaksi kertaa on jo ajettu Niihamaan, mutta se ei ole päässyt kuin lenkille. No, viikonloppuna senkin odotus palkitaan. Tuittu taas kulkee tyytyväisenä mukana ja käy tyytyväisenä lenkillä.

Tehtiin 18 esteen rataa, joka päättyi puomille. Päätin kokeilla tehdä senkin, laatikon kanssa toki. Ei ollut edes mikään superhelppo rata, mutta mehän päästiin se Luun kanssa melkein läpi! Tehtiin yksi kierros, jossa tippui vain yksi rima (johon en ehtinyt reagoida) ja jossa Luu loikkasi puomilla laatikon yli. Muuten periaatteessa nolla, mutta ennakoinneissa oli taas arpomista ja ehkä kieltoja.

Radalla oli yksi vauhtisuora, jossa piti juosta aika hulluna takaakiertoon. Tätä jouduttiin yrittämään useampi kerta. Kun sain oman liikkeeni ja persjätön toimimaan, Luu alkoi tulla yhden hypyn ali. Tiukka hyppykulma ja kiire mun perään ovat vielä liikaa. Laskin riman 45 senttiin, mutta tuli senkin ali. Joutui vähän kumartumaan. Tuplarimalla sitten onnistui, tehtiin se vain kerran. Noita takaakiertohyppyjä pitää kyllä treenata, luulen ettei Luun tekniikka riitä niihin vielä korkeilla rimoilla. Muuten kyllä ehdin jopa sinne takaakiertoon. Siihen tehtiin back lap putkeen, joka toimi ihan hyvin.

Tein radalla yhden jaakotuksen, yhden "niistosokkarinkorvikkeen" ja yhden, joka oli jotain näiden väliltä. Ekalla kierroksella oli jonkun verran empimistä, mutta toisella teki jo paremmin. Pitää vaan muistaa ohjata itse ne rauhassa ja katsoa, että Luu varmasti lähtee hyppäämään.

Sille puomille tosiaan loikkasi ekalla kertaa. Otin kerran erikseen ja toisella kertaa radan yhteydessä sitten osui jo. Lopputreeneistä tehtiin vielä puomia erikseen yhden hypyn kautta. Aluksi teki monta loikkaa putkeen, mutta pienen puhuttelun jälkeen alkoi sujua paremmin. Loppuun tuli jo monta hyvää putkeen. Alastulot ovat vaan menneet tosi huonoiksi. Niitä pitäisi jaksaa treenata erikseen. Ylösmenotreenien yhteydessä kun en viitsi niitä hinkuttaa, vaan vedätän ja käskytän vaan alastulolla hulluna, että saan Luun tulemaan.

Ennen lenkille lähtöä tehtiin vielä minitokotreenit teemalla ohjattu. Aloitettiin merkillä. Asennon suoruutta merkin lähellä pyörien. Paremmin jo kuin viimeksi! Lähetyksiä kauempaa. Meni hyvin joka kerta. Asennetta saisi olla enemmän, mutta ehkä sitä saa kaivettua osaamisen myötä...? Sitten lisäsin häiriöksi yhden ohjatun kapulan, jota siirtelin eri puolille merkkiä, lähimmillää parin metrin päähän. Pari kertaa vilkaisi kapulaa, mutta meni merkille ihan yhtä hyvin.

Sitten tutustuttiinkin siihen kapulaan, joka on ostettu talvella, mutta otettiin käyttöön vasta nyt. Ensin ihan vähän pitoa, osasi pitää. Sitten muutama luovutusasennon suoristus, eli kääntyilin Luun edessä. Nämäkin hyvin. Ja lopuksi vauhtinoutoina sekä oikea että vasen, vain yhdellä kapulalla tehtynä. Heitin kapulan ja laitoin Luun eteeni seisomaan. Ekalla kertaa palkka kontaktista, sitten lähetin hakemaan. Vasenta ei heti edes bongannut, mutta etsi hyvin. Ja hienosti tajusi kiertää taakse!

Lenkit tein taas metsässä. Tuittu juoksi ihan hulluja rundeja ja kerran lähti haukkuen jonkin perään. Ilmeisesti hirviä liikkeellä...? Sai mummelikin kunnon jumppaa siellä ryteikössä rämpiessään.