Olin Niihamassa taas hyvissä ajoin ja ehdittiin Luun kanssa tokoilla hetki ennen Katin tuloa. Tehtiin ensin kaukoja. Ekana M-I täydestä matkasta, jonka teki kerrasta oikein, jes! Muita lähempää, alkuja, 1-2 asentoa ja yksi pidempi sarja. Muut hyvin, se ainainen seiso-istu vaan tahtoo pompsua. Keskimäärin se on toki edistynyt, eikä Luu itse asiassa etene juuri ollenkaan tai sitten vaan ihan vähän. Tai sitten pakittaa. Mutta kriteeri on kriteeri ja pompsu on pompsu. Ei se koira ymmärrä, liikkuuko sentin vai kymmenen.

Seuraamista muutama pätkä, pääasiassa hidasta, käännöksiä ja askelia. Aika kivasti kaikki. Teki hitaassa tosi hyvät vasemmalle käännökset!

Idarista ehdittiin tehdä eka seisominen, kun Kati kurvasi parkkikselle. Palkka sitten siinä pysymisestä.

Nipsun treeneissä oli Pekan vuoro koutsata ja tehtiin tällä kertaa hyppytekniikkaa. Nipsun kanssa en ole jaksanut ollenkaan paneutua aiheeseen. Oltaisko joskus joku perussarja kokeiltu, mutta hyppytreenit ovat kyllä jääneet ihan odottamaan jotain hamaa tulevaisuutta jos sitäkään. Nipsulla ei sinänsä ole ongelmia hyppyjen kanssa, se pitää rimat aika hyvin ja kääntyykin helposti. Mutta on sillä taipumusta etuosalla ryysimiseen, joten hyödyllistä näitäkin voisi olla joskus tehdä.

Aloitettiin set pointilla, jossa oli okseri ja speed pumpina harjanvarsi ;) Tää toimi vissiin parhaiten, kun olin itse palkalla kutsumassa, ja kun vietiin lähtöä vähän kauemmaksi, että Nipsu sai paremmin tilaa. Ekat teki vähän ryykäisemällä, eikä saanut ponnistusta kunnolla mahtumaan väliin. Rimatkin oli toki ekoissa toistoissa matalimmillaan, joten ei joutunut tekemään niin paljon töitä.Sitten perussarjaa viidellä hypyllä. Nipsulla taisi välit olla 4,5 (Pekan) jalkaa. Ensimmäisellä yrityksellä meinasi hypätä kaksi vikaa yhdellä, mutta muutti mielensä viime hetkellä ja otti maakosketuksen ihan vikan riman edessä. Toistolla korjasi ja teki hyvin. Kokeiltiin myös mun liikkeen lisäämistä ja sisääntuloa kauempaa. Nämä yhdistettynä olivat melkein liikaa (hypyt lähtivät pitenemään), mutta muuten ei juuri häiriintynyt mun liikkumisesta. (Toisin kuin eräät...)Lopuksi taipumista viidellä hypyllä ja putkella. Vasemmalle näytti kuulemma paremmalta. Tehtiin molempia suuntia yksittäin ja lopuksi vuorotellen niin, että vaihdettiin suunta valssilla. Valssi auttoi Nipsua ja teki niillä vikat hypyt paremmin, eikä suuntien välinen ero näkynyt niin hyvin. Taipuminen oli hyvää, häntäkin taipui hienosti kropan mukana :) Kerran tippui yksi rima ja johonkin väliin otti ylimääräisen askeleen. Ja ekalla kertaa levisi ihan hulluna ulkokaarteeseen, mutta siinä oli jääneet rimatkin turhan korkeiksi.Hyppelyiden lomassa treenailtiin kentällä ollutta puomia ja keppejä. Kaikenlaista kivaa, mm. puomilla taakse jääntiä etupalkalla, keppien avokulman hakua (meni lujaa!), tiukkoja leikkauksia ja poispäinkäännös kepeiltä puomille ja keppien leijeröinti sekä sama puomilta kepeille. Yllättäen nämäkin sujuivat kuin vettä vaan, vaikka vierekkäisten esteiden välissä oli ihan kunnon väli. Siis semmoinen, että ei tulisi radalla mielenkään ohjata noin ;)